REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
17.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Când să nu bei apă: Bolile care se agravează prin excesul de apă

Când să nu bei apă: Bolile care se agravează prin excesul de apă

A.F. 9 martie 2024 | 00:00 190

Mitul popular conform căruia toată lumea ar trebui să bea 6-8 pahare de apă pe zi subestimează un pic nevoia de apă a organismului. Medicul Olga Frolova dezvăluie că societatea este plină de mituri false despre consumul de apă și împărtășește câteva momente importante în care nu ar trebui să consumăm lichide în exces.

Cand sa nu bei apa: Bolile care se agraveaza prin excesul de apa

Nevoia reală de apă

Dr. Frolova subliniază că, în general, un adult are nevoie de 30 ml de apă pe kilogram de greutate corporală. Acest factor crește în condiții de transpirație intensă, boli sau activitate fizică crescută. Astfel, nevoia de apă nu este universală și depinde de o serie de factori individuali.

Când trebuie să limităm consumul de apă?

În ciuda adevărului larg acceptat că apa este esențială pentru sănătatea noastră, există momente în care consumul în exces poate fi dăunător.

În cazul bolilor de rinichi sau al insuficienței cardiace, consumul excesiv de apă poate impune o sarcină asupra organelor și agrava starea generală.

Mituri și realitate

Dr. Frolova dezvăluie un alt mit legat de consumul de apă curată. Ea subliniază că ceaiul, alte băuturi și chiar și alimentele conțin, de asemenea, apă și ne pot satisface setea. În condiții normale, este important să bem apă în funcție de propriile senzații, evitând răcirea puternică și inutilă a sângelui.

Când ar trebui să fim atenți?

Expertul avertizează că porțiile suplimentare de lichid consumate doar „pentru că este necesar” pot avea consecințe negative, cum ar fi subțierea sângelui și deficitul de electroliți în celule. În plus, ea sfătuiește să se evite consumul de băuturi zaharoase, alcool și băuturi energizante, care pot duce la efecte nedorite asupra sănătății.

Consumul adecvat de apă este esențial pentru menținerea unei bune stări de sănătate, dar mai multă apă nu este întotdeauna mai bună. Dr. Frolova ne reamintește că este important să ne ascultăm corpul și să ne lăsăm ghidați de nevoile noastre individuale.

Fiecare dintre noi este diferit, iar abordarea consumului de apă trebuie să fie personalizată, urmând principii sănătoase și sfaturile unui expert medical, potrivit actualno.com, citat de exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272