REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.5° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.5° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

CÂT ne va COSTA CRĂCIUNUL, anul acesta!

CÂT ne va COSTA CRĂCIUNUL, anul acesta!

Replica API 18 decembrie 2021 | 13:28 1129

Bradul, Moșul, dar și tăiatul porcului, toate aceste tradiții ne duc clar cu gândul la sărbătoarea Nașterii Domnului Iisus Hristos. Totodată, acestea vin și cu mesele îmbelșugate din această zi Sfântă, fiind cea mai păstrată tradiție. Oamenii cheltuie sume considerabile pentru bucatele alese, ajungând la câteva sute de lei, ori aleg chiar să-și pregătească în gospodăriile lor aceste preparate. Să nu uităm nici de mult așteptatul cozonac, ori de prăjiturile pregătite cu trudă ori cumpărate din hypermaketurile Constănțene. Cei de la malul mării se pot bucura de promoții în perioada aceasta, în materie de carne, tobă, lebăr, cârnați chiar și la purcelușul de lapte.

Știm cu toții că perioada Crăciunului vine odată cu brazii împodobiți, casele decorate alături de tradițiile specifice. Femeile pregătesc cu trudă mesele de sărbătoare, scoțând din buzunare sume din ce în ce mai mari, pe principiul „să fie bogăție”. O masă tradițională pentru această sărbătoare conține sarmale, friptură de porc, piftie, lebăr, salată de boeuf, multe prăjituri, dar și altele.

Ofertele hypermaketurilor din această perioadă!

Un exemplu pentru alegerea preparatelor mesei de Crăciun este hypermaketul Lidl, de joi 16 decembrie, unde găsiți o gamă largă de oferte: carne de porc fără os, prețul începând de la 1,39 lei/100g , pulpă de porc fără os 1,29 lei/100g, slănină de porc 9,99 lei/kg, cârnați de porc 16,99amestec pentru piftie 5,99 le/kg, purceluș de lapte 4,99 lei/100g, acestea fiind în stoc limitat. De observat este faptul că acești comercianți au ales să-și promoveze prețurile la suta de grame, tocmai pentru a atrage. Este și asta o strategie de marketing, nu?.

Un alt exemplu de oferte, este și hypermarketul Kaufland. Aici găsim următoarele: slăninuță afumată 3,59 lei/100g de la 4,39 lei, ciolan afumat la doar 2,79 lei/100g. Pe lângă produsele din carne, puteți găsi și condimente pentru prepararea mâncărurilor, dar și o gamă variată de băuturi și produse dulci, toate acestea fiind reduse față de prețul inițial.

Aceste oferte sunt disponibile între 16.12- 21.12.2021.

Cum și ce mănânci, ca să nu te îngrași de Crăciun!

Specialiștii ne recomandă să nu facem abuz de mâncare în această perioadă, mai ales că suntem după perioada de post. Dar de asemenea trebuie să evităm și toxiinfecțiile alimentare. Pentru cei ce vor să mănânce, dar să nu se îngrașe pot opta pentru legume, fructe, iaurturi.

Specialiștii spun că proteinele nu trebuie consumate în cantitate prea mare, iar dacă alegem să mâncăm carne, ori consumăm numai carne cu garnitură de legume, ori cu ouă și brânză. Un alt sfat ar fi să mâncăm încet și să mestecăm cu grijă, nu pe răsuflate. După masă se pot consuma ceaiuri pentru digestie, iar înainte de masă multă apă. De altfel, să nu uităm de mișcare, este important să nu lăsăm metabolismul să încetinească.

Pentru cei ce nu au timp de pregătirea bucatelor alese, pot apela la firmele de catering !

Mai există și această alternativă, pentru cei ce au prea puțin timp pentru pregătirea mâncărurilor tradiționale, ori pur și simplu nu au chef să pregătească acestea, din prea multă comoditate. Un simplu click pe internet, ori un apel la cei ce se ocupă cu pregătirea unor platouri pline cu de toate. Firmele de catering sunt gata să vină în ajutorul dumneavoastră și să vă trimită direct acasă tot ceea ce aveți nevoie. Prețurile unor astfel de platouri pot porni de la 40-50 lei un aperitiv ca de ex: salată de boeuf, salată vinete,etc., la 100-150 lei platouri reci tradiționale și platouri cu brânzeturi, și pot atinge chiar și prețul de 1000 lei pentru cei ce vor să opteze pentru un platou cu purceluș gata preparat.

Tradițiile și obiceiurile de Crăciun

Sărbătoarea Crăciunului se serbează în fiecare an pe 25,26 și 27 Decembrie, numită și Nașterea Domnului Iisus Hristos. Iată câteva din tradițiile și obiceiurile românești: Tradiția împodobirii bradului, tăierea porcului, obiceiul colindatului, tradiția mesei din Ajun și postul de Crăciun.

C.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de brad..nu este nevoie..nu se mai taie brazi...porcul l-am taiat..DE PE LISTA...iar MOSUL..a uitat adresa...
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272