REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Cazanciuc: Salariul minim pe economie - măsura sărăciei sau bogăţiei unui popor

Cazanciuc: Salariul minim pe economie - măsura sărăciei sau bogăţiei unui popor

Replica API 8 iunie 2020 | 00:00 1087

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, consideră că salariul minim "este măsura sărăciei sau bogăţiei unui popor", precizând că pentru asigurarea unui nivel de trai bun pentru români este nevoie de "guvernanţi pricepuţi, pe care România nu-i are în prezent".

Robert Cazanciuc

"Nu trebuie să fii economist ca să te preocupe valoarea salariului minim pe economie. Salariul minim este măsura sărăciei sau bogăţiei unui popor, a priceperii sau nepriceperii guvernanţilor. Salariul minim pe economie este valoarea cea mai mică a salariului pe care legea permite angajatorilor să o acorde unui salariat. Primele ţări în care s-a stabilit prin lege un salariu minim au fost Australia şi Noua Zeelandă, la sfârşitul secolului al XIX-lea. În prezent, salariul minim pe economie este fixat în peste 90% din ţările lumii", a scris duminică Cazanciuc, pe Facebook, cu prilejul Zilei Mondiale a Salariului Minim pe Economie, potrivit Agerpres.

Senatorul PSD aminteşte că în România, în 2019, numărul total de salariaţi a fost 5.631.757, din care 24%, adică 1.370.232, erau plătiţi cu salariul minim brut pe economie.

"Astăzi, de Ziua Mondială a Salariului Minim pe Economie, pot să spun că guvernele PSD au fost permanent preocupate de un nivel de trai bun pentru români, luând măsuri benefice cu efect pe termen lung. Sigur, întotdeauna este loc de mai bine. Pentru aceasta este însă nevoie de guvernanţi pricepuţi, care sa înţeleagă mecanismele economice, care să aibă multă bună voinţă de a face ceva pentru români. Din păcate, România nu are în acest moment un astfel de guvern. Dar întotdeauna lucrurile pot fi îndreptate", a adăugat Cazanciuc.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate aflam si care-i masura hotiei la un popor ...O fi numarul de miliardari raportat la populatie ?
2
0
..gogule..pintenogule...cand vei fi tu la...BUTOANE...sa-ti treci cel mai mare salariu..pana atunci...s-o iei in...barba...toate cele bune...gogule.;.
1
4
Pai vorbiti ma PSDistilor,cu aia a lui Ponta,cu ALDE si UDMRisti,pentru ca aveti o majoritate confortabila in camera si senat si dati o lege pentru salariu,pensie si venit minim asa cum este in toate tarile civilizate daca acum a-ti aflat cum este in orice tara normala unde se pleaca de jos,statul asigurand un venit minim pentru toti cetateni lui nu ca in Romania unde mai intai s-a marit salariile si pensiile alea mari,vorbesc despre bani dati de la stat,la privat este altceva. Piramida se construieste de la baza in sus,nu invers.
4
1
Tu vorbesti mai Jigodie cu venit lunar de 200 de ori mai mare decat un salariu minim , ce ai facut pana in prezent ati crescut veniturile numai de partea voastra iar cand vin alegerile va ganditi formal la nevoiasi . Cum te simti in comparatie cu acesti oameni, Nimic caci esti esti Nesimtit.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272