REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ce a pregătit România pentru românii din DIASPORĂ: 1 Decembrie vine cu amenzi pentru ei!

Ce a pregătit România pentru românii din DIASPORĂ: 1 Decembrie vine cu amenzi pentru ei!

Replica API 27 noiembrie 2017 | 00:00 308

Ziua Națională a României, 1 Decembrie, este data limită până la care românii din diaspora ar trebui sa prezinte documentele necesare pentru schimbarea rezidenței fiscale, conform Ordonanței de Guvern 30/2017. Toți românii care au părăsit țara după 30.01.2012 sunt rugați să își schimbe rezidența fiscală în țara unde lucrează.

De asemenea, trebuie să își schimbe rezidența fiscală și românii care au plecat înainte de 2012, dar au mai avut venituri și în România.

Și românii care vor pleca de la 1 ianuarie 2018, pentru mai mult de 180 de zile, trebuie să anunțe ANAF, înainte cu 30 de zile de plecare. Toate persoanele din aceste trei categorii care nu vor completa acest formular și nu vor cere schimbarea rezidenței fiscale, vor primi o amendă de 50-100 lei.

Cei vizați trebuie să completeze formularul, în două exemplare. Unul dintre formulare va fi depus personal sau prin împuternicire la registratură organului fiscal unde persoana respectivă avea domiciliul fiscal sau se poate trimite prin poștă la ANAF de domiciliu la departamentul „evitarea dublei impuneri”, cu confirmare de primire, al doilea exemplar se păstrează.

Formularul îl puteți găsi pe linkul: //static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/A2_74_2012.pdf

Pe lângă formular, românii sunt obligati sa prezinte și următoarele documente, traduse: certificat de rezidență fiscală, copie contract de muncă, copie contract de casă, copie CI sau pașaport, copie card de sănătate și copie carnet de conducere dacă este emis de țara respectivă.

Pentru cei care doresc să înțeleagă mai bine această situație, ANAF pune la dispoziția românilor din diaspora un ghid: http://discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/dispora7iulie2016_26_07.pdf și un call center: 0040 314 03 91 60.

Dacă o persoană locuiește într-o țară cu care România are convenție pentru a evita dubla impozitare și totuși ea continuă sa primească venituri din țară din chirii, dobânzi, dividente, revedențe, ea va fi menţinută în evidenţele fiscale din România dar va fi tratată ca persoană nerezidentă în România şi va plăti un impozit calculat cu o cotă redusă, conform tratatului de evitare a dublei impuneri.

„După un studiu efectuat de FADERE în rândul românilor din diaspora, marea majoritate a românilor din afara granițelor nu știu ce trebuie să facă in privința schimbării rezidenței fiscale”, au transmis reprezentanții Federației Asociațiilor de români din Europa (FADERE)

În consecință, aceștia cer premierului Mihai Tudose amânarea intrării în vigoare a ordonanței cu cel puțin șase luni, ministrului Pentru Românii de Pretutindeni, începerea unei campanii serioase de informare a românilor din dispora cu privire la noul Cod fiscal, schimbarea rezidenței fiscale și a ordonanței 30/2017, iar conducerii ANAF implementarea de urgență a sistemului de trimitere on line.

„De asemenea cerem conducerii ANAF recunoașterea documentelor cerute în limba în care au fost emise, fără să mai fie nevoie să fie traduse. Ne referim în mod special la limbile recunoscute la nivel UE: spaniola, engleza, germana, italiana, portugheza și franceza.

Nu este cinstit ca cel mai mare investitor al României din ultimii 10 ani, (55 de miliarde trimise în ultimii 10 ani) să fie călcat încă odată in picioare de statul român”, a declarat Daniel Țecu, președinte FADERE Federația Asociațiilor de români din Europa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Santeti miste neenorociti, ne-ati lasat sa murim de foame. Am plecat si am lasat toti cei drago sa capatam o bucata de paine. Ne-sti firat si sufleyul din noi. Nenorovotilor. Sfintele sarbatori sa va aduca tot ce ne doritti voi noua.
2
0
p.s.d un partid de banditi.guvernul criminal condus de Dragnea vrea sa goneasca toti oamenii seriosi si muncitori din Romania.de-aici li se va trage sfarsitul.
2
1
Romanii plecati au parinti care iau pensie de aici. Galusca este greu de digerat pentru stat.
0
1
Tot ce se intampla in interiorul tarii face sa creasca numarul celor plecati in ,,diaspora'' . Europa traieste momente dificile,insa in afara de Romania,celelalte tari stiu ca omul etse cel mai important capital si el defineste natiunea,deci tara. Asadar,europenii vor integra romanii calificati si mai civilizati,diaspora se va dilua deoarece romanii vor avea cetatenii straine. Populatia romaneasca se va rari mult. Nu e Dragnea si ,,ciuma rosie de vina,ci toti banditii de dupa 1989,indiferent ca sunt in institutii,,,afaceri'', politica.
8
0
E foame in Romania intrata in faliment.nu mai stiu psd-ii de unde sa scoata bani si le-a venit ideea unei amenzi.Va duceti la fund,ba,cat credeati ca va mai suporta poporul?
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108