REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Ce ”ascunde” REGULAMENTUL PARCĂRILOR din CONSTANȚA

Ce ”ascunde” REGULAMENTUL PARCĂRILOR din CONSTANȚA

Replica API 24 aprilie 2021 | 00:35 6802

Consilierii locali municipali au aprobat Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța. Așadar, plata parcărilor se va putea realiza prin parcometre, SMS, aplicația mobilă de plată sau orice altă modalitate de plată alternativă disponibilă, de luni până duminică, în intervalul 00:00 - 24:00, pe tot parcursul anului. Cât despre câte locuri vor fi atribuite pe familie, reprezentanții Primăriei ne-au declarat că, în principiu, s-a pus în discuție un singur loc pe apartament, însă, depinde și de disponibilitatea acestora. Dacă rămân locuri libere, o familie poate solicita și al doilea sau al treilea loc de parcare.Mai multe detalii despre zone dar și tarifele percepute puteți citi în rândurile de mai jos.

Consilierii locali municipali au fost convocați în ședință ordinară, vineri, 23 aprilie. Aceștia au votat, printre altele, și Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța. Proiectul a fost adoptat cu 19 voturi pentru și 8 împotrivă. Așadar, municipiul Constanța va fi împărțit în patru zone de parcare. În zonele centrale, respectiv 0 și 1, se va putea parca prin plata unei taxe prin sms sau parcometru, iar tarifele vor fi de 4 lei/oră, respectiv 3 lei pe oră. În zona 2, parcarea poate fi plătită prin abonament sms, parcometre dar și prin abonamente ce pot fi făcute pe una, șapte, 30 de zile sau 1 an. De menționat, este faptul că în aceste trei zone primele 30 de minute vor fi gratuite, conform regulamentului. Zona 3 este reprezentată de parcările de reședință, care pot fi închiriate, contra unei sume anuale.

Iată tarifele în funcție de zone, conform regulamentului:

Zona 0:

Zona 1:

2. Abonamente:

a. abonament (inclusiv nominal) pentru instituţiile publice şi de interes public - 199 lei/lună tva inclus;

b. abonamentul unic destinat persoanelor juridice şi persoanelor fizice autorizate cu sediu/punct de lucru/sediu profesional în clădiri nerezidențiale situate în Zona 1 sau care pot dovedi că îşi desfăşoară activitatea comercială/profesională în Zona 0 - 199 lei/lună tva inclus. Abonamentul nu include rezervarea unui loc de parcare;

c. abonament persoane fizice care nu domiciliază în zona 1 şi abonamente suplimentare destinat persoanelor juridice şi fizice autorizate de la pct. 2.b. - 499 lei/lună tva inclus. Locurile de parcare atribuite în exclusivitate agenților economici pe baza de abonament vor fi marcate si semnalizate corespunzător.

d. abonament anual riverani persoane fizice - la nivelul taxelor aplicabile parcărilor rezidenţiale pentru persoanele fizice;

e. plata abonamentelor prevăzute la punctele a,b,c se poate realiza prin parcometru, SMS, aplicație mobilă de plată sau orice altă modalitate de plată alternativă disponibilă, de luni pănă duminică, în intervalul 00:00 - 24:00, pe tot parcursul anului şi se încasează de către administratorul parcărilor conform contractului de delegare a serviciului.

f. plata abonamentelor prevazute la punctul d. se poate realiza la casieriile SPIT sau ale Primăriei Constanţa, on-line sau prin virament bancar în contul corespunzător deschis la Trezoreria municipiului Constanţa.

Zona 2:

2. Abonamente:

1. abonament pe 1 zi - 20 lei, tva inclus

2. abonament pentru 7 zile - 100 lei tva inclus

3. abonament pentru 30 zile - 150 lei tva inclus

4. abonament anual - 199 lei

Zona 3:

Ovanesian: „Există ‘N’ alternative de plată”

Felicia Ovanesian a declarat în cadrul ședinței că vechiul regulament a fost elaborat cu foarte multe greșeli și de aceea a și fost respins de instanță. „Regulamentul a fost făcut în 2018 și anulat de instanță pentru că era peste 30 de nereguli. Diferența dintre acest regulament și acela este că PSD nu prevedea nicio alternativă de plată. Acesta, de astăzi, are prevăzute alternative. Există N alternative de plată. Una este legalitatea regulamentului și alta este aplicarea lui. Regulamentul pe care îl aveți în față este legal și are acordul instanței. Dacă lipsește indicatorul că parcarea se plătește, constănțeanul nu va plăti parcarea”, a declarat city managerul Felicia Ovanesian.

Zonele în funcție de străzi

Zona 0:

Zona 1:

Click pe imagine!

Locațiile incluse în Zonele 2 și 3:

S-a renunțat la licitația pentru locul de parcare

Totodată, cetățenii trebuie să știe că municipalitatea a renunțat la licitarea locurilor de parcare. „Nu va mai fi licitație, astfel încât toate aceste locuri vor fi trecute în online, acolo unde se poate verifica la orice moment al cui este locul, dacă este liber sau ocupat, care sunt noile locuri în construcție. Cei care au plătit parcarea până la sfârșitul anului rămân pe poziții, nu se va întâmpla nimic cu aceștia, doar că până la sfârșitul anului ne-am propus să ajungem la un număr de peste 20.000 de locuri rezidențiale. În primărie, va fi amenajat și un ghișeu, astfel încât, cei care nu se pricep și nu-și pot rezerva singuri locul de parcare pe platformă, pot primi sprijin”, a declarat viceprimarul, Ionuț Rusu, într-un interviu oferit recent Cotidianului Replica.

Mai multe puteți citi aici:

Viceprimarul RUSU: Oricâte PIEDICI ne va pune PSD, Constanța se va DEZVOLTA!

REGULAMENTUL PARCĂRILOR PUBLICE din Constanța a FOST APROBAT!

Iată TARIFELE stabilite în REGULAMENTUL PARCĂRILOR. Va fi VOTAT vineri!

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ar fi trebuit sa fie mai bine ca pe vremea lui faga-dau dar e din de in ce mai rau. Pesedeii au plecat. Acum "e altii". Altii care se credeau destepti.
3
2
N are treaba daca costa parcarea sau nu costa. Trebuie facut ceva sa mai lasati masinile acasa punct. Idioti fumegatori ce sunteti cu toate harburile voastre diesel vechi de 20 de ani, ca n ati inteles o yota
2
7
Radu..te intorci cu fata in cacat, nu in occident. Banii de pe parcari o sa sustina salarile din primarie, ce naiba compari occidentul cu mizeria de aici, aia au infrastuctura, dezvoltare, noi platim taxa pe parcarile din cartiere, facute pe vremea lu Ceausescu
9
3
Pizdisti tot sa manance cacat, asa nu e bine, la plata javre hoate ca ati furat 30 de ani
1
11
Mai bine lasau angajatii de la Mai bine lasau parcagii, supravegheau si masinile, aveau un salariu sa duca acasa la familie. Parcometru o sa il platim tot din banii nostri cat nu face. Regulamentul nou este aceeasi Marie cu alta palarie, PNL
9
2
Chitac, ai ajuns pe mana smecherilor imobiliari? Ca sluga lui Horica, este demult!
15
0
Nea Chitac locuieste in Eforie unde parcometre nu sunt. Deci, il doare la basca de constanteni.
17
1
In sfarsit, ne intoarcem cu fata catre occident, catre civilizatie !!!
9
21
Vrem o tara ca afara dar cand e vb de obligatii nu ne place noi vrem doar drepturi si mocangeala
16
25
Nu are nici o treaba asta cu postu de primar.daca e de vreo spaga..primul e
15
4
Pe aerul respirat cind ne ia bani?
29
6
Chitac. Daca au 4 masini in familie, inseamna ca au si 4 lei de parcare, cum e in toate tarile civilizate. Ca afara.
17
15
ce mweeee va da pnl'u!!!!! hahahaahahahah
28
4
Fmm de hodorog senil
21
5
Amiralul de carton trebuie demis! Semnati petitia pt demitere.
35
14
Chitac, esti o mizerie, o rusine, un cacat. E primul si ultimul tau mandat. Nu te mai voteaza nici sulea. Pentru felul in care acest cacat de alianta pnl si usr isi bate joc de constanteni, eu, de acum inainte, la absolut toate alegerile voi vota numai cu PSD.
47
17
Adica in zona2 trebuie neaparat platit la parcometru o zi intreaga,daca n-ai abonament...
18
1
Balena cu BMW pescarilor. Eu nu va dau nici un loc Si va mai si sug pe toti ca mi-e foame rau.
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468