REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Ce se întâmplă cu ‘fierătaniile’ din inima Constanței, care zac pe locul hotelului Continental?

Ce se întâmplă cu ‘fierătaniile’ din inima Constanței, care zac pe locul hotelului Continental?

Replica API 10 februarie 2020 | 23:02 341

Opere de artă sau doar niște kitsch-uri?

Opere de artă sau doar niște kitsch-uri?

Ce se întâmplă cu "operele de artă" din inima orașului? Aceasta pare a fi una din întrebările care sunt puse de constănțeni, sau mai degrabă "ce reprezintă acele fierătanii?" Fiarele ruginite sau "operele de artă" conferă mai mult un tablou desprins din filmele apocaliptice decât unul ce ar trebui să evidențieze o zonă centrală a unui oraș precum Constanța.

Nostalgicii își amintesc de vremurile unde pe acest teren se afla construit Hotelul Continental, o emblemă a orașului în aceea vreme. La începutul anilor 90', mai precis, în anul 1994, clădirea emblematică a orașului a fost distrusă. În locul ei se promitea o altă construcție care să concureze cu Hotelul Continental. Au trecut mai bine de 26 de ani și acest teren a rămas o zonă parcă desprinsă din aria contaminată a reactorului de la Cernobyl. Când privești acele exemplare, pur și simplu îți vine în minte faptul că arta chiar devine uneori ceva de neînțeles.

Terenul privat aparține firmei SC Financiere les Lumieres SRL, care în urmă cu an își arăta intenția de a construi în zonă o clădire de birouri.

De atunci nu s-a mai auzit nimic până în prezent, iar terenul ce găzduia o adevărată operă de artă a lanțurilor hoteliere din țară, rămâne astăzi un spațiu lipsă, ticsit de niște obiecte ce se vor a fi artistice.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
@10.01 Mihaesi este make? Va n gura de neam de zdrente si koorve
1
0
Mihaesi tot machedon este?
3
0
Sa le bagati in curul drogalaului de Mazare.
2
0
Mascariciul are si el pacatele lui , dar in cazul asta nu are nici o treaba...
2
2
Daca erau prin Henri Coanda,dispareau de mult ,,operele de arta"!
7
0
Mizerii de pe timpul gunoiului de Mazare. O Familie care a trait toata viata din furt.
9
3
Pentru ca tot va intrebati retoric si pe buna dreptate"daca sunt opere de arta sau kitschiuri ?",poate reusiti sa aflati si cat a platit primaria Constanta pentru"operele astea de arta",caci s-au platit din bani publici pe principiul:aveti ma Constantenilor fiarele acolo deci nu v-a furat nimeni nici un leu din bugetul local ci v-a infrumusetat orasul.
8
0
Nu stiu ce artisti au avut aceste viziuni macabre ca sa cereze respectivele opere de arta. Am solicita de mai mult timp sa fie luate din acest loc pentru ca reprezinta o insulta la adresa cetatenilor Constantei. Nu s-a miscat nimic.
6
0
Va spun eu ce se face....pun machidonii jegosi mana pe acel teren.
8
1
sa faca un parc primaria.
10
1
Dl .Mihaiesi sa fie obligat sa refaca ,din bani proprii, cladirea istorica a Continentalului. Intrebati-l pe dl.Titoiu ,autorul ,,fierataniilor, ce destinatie sa le dea. Nu a protestat nimeni cind a fost daramat hotelul de fiica dlui primar Mihaiesi. Bine ca ne lamentam acum.
16
1
asta nu e arta, cand numai autorul stie ce a vrut sa exprime. Dar probabil nici el nu mai stie. E psihoza unui singur creier impusa pentru toata lumea
15
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272