REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.5° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.5° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Chevron a început propaganda pro-gaze de şist în judeţ -VIDEO!

Chevron a început propaganda pro-gaze de şist în judeţ -VIDEO!

Replica API 1 noiembrie 2013 | 00:00 342

Compania americană, luată "la 11 metri" de localnicii din Comana şi Amzacea

Compania americană, luată "la 11 metri" de localnicii din Comana şi Amzacea

Discuţii aprinse miercuri, la Comana, unde reprezentanţii companiei Chevron au avut o şedinţă de lucru cu reprezentanţii comunităţii locale, dar şi cu reprezentanţi ai Consiliului Judeţean şi profesori universitari specializaţi pe materie de extracţii, de la Bucureşti.

Potrivit viceprimarului localităţii Comana, Valerică Baciu, întâlnirea a durat patru ore şi a reunit mai mulţi reprezentanţi locali, ai companiei Chevron, dar şi profesori universitari şi deputatul Radu Babuş. Baciu a declarat pentru "Replica": "Discuţiile au durat mult. Cam patru ore, între 16:00 şi 20:00. Au venit profesori universitari, pe geologie, parcă. Mă rog, specializaţi pe ceea ce am discutat, pe exploatare, dar şi o organizaţie civilă, căruia nu i-am reţinut numele. Au fost discuţii aprinse, ample, pentru acest moment de proiectare al fenomenului de exploatare. De asemenea, au fost prezenţi şi proprietari de terenuri, arendaşii şi urmează să ne mai întâlnim, pentru că trebuie să discutăm avantajele, dezavantajele. Acum, cei de la Chevron spun că sunt în prima fază, de explorare, nu de exploatare. În faţa argumentelor Chevron, noi am pus problema mediului. Concluzia mea: sunt necesare mai multe întâlniri. Au fost întrebări şi din partea doctorului localităţii. Să ştiţi, lumea e puţin agitată. Cei de la Chevron au invocat nivelul de trai, locuri de muncă, atâtea variante, vă spun. Nu s-a stabilit o dată pentru următoarea întâlnire". Baciu susţine că locuitorii sunt suspicioşi în privinţa intenţiilor Chevron: "Lumea este îngrijorată. Vedeţi şi dumneavoastră ce apare pe internet. Oamenii sunt curioşi, pun întrebări, sunt îngrijoraţi nu neapărat în privinţa mediului, ci le pasă de copiii, de nepoţii lor", a concluzionat Baciu, pentru "Replica".

Primarul de la Amzacea, Constantin Radu: "Dracul ştie cine i-a chemat pe ăştia la şedinţă. Ne ascultă telefoanele"

Reprezentanţii Chevron s-au aflat, zilele trecute, şi la Amzacea. Potrivit primarului localităţii Amzacea, Constantin Radu, Chevron a fost întâmpinată cu o opoziţie fermă din partea locuitorilor, deşi compania încă nu ştie exact dacă zona vizată ar putea face obiectul unor viitoare extracţii ale gazelor de şist. Radu susţine că această şedinţă va fi urmată de alte întâlniri, întrucât concluziile finale sunt departe de a fi adoptate. El a declarat pentru "Replica": "În principiu, a fost o şedinţă normală, cu fel şi fel de momente, mai calme, mai agitate. Cine a venit? Şi mama dracului a venit, eu nu ştiu cine i-a anunţat, că era sala plină, au venit şi de la PETROM, toate instituţiile. Ne ascultă ăştia telefoanele, altfel, nu-mi explic. Mă rog, au fost la şedinţă şi câte unii obraznici, care n-au ştiut să se comporte civilizat, de aceea trebuie ascultaţi întâi intelectualii. Vom avea o nouă şedinţă, nu ştiu când, pentru că Chevron va trebui să constate întâi dacă sunt gaze de-astea pe raza satului nostru".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272