REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Chiţac: 'Preşedintele a făcut un gest responsabil. Deciziile CCR sunt obligatorii'

Chiţac: 'Preşedintele a făcut un gest responsabil. Deciziile CCR sunt obligatorii'

Replica API 10 iulie 2018 | 00:18 307

Senatorul Vergil Chiţac susţine că anunţul preşedintelui Klaus Iohannis, privind revocarea din funcţie a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, "era singura variantă posibilă".

"Preşedintele a făcut un gest responsabil. Deciziile Curţii Constituţionale a României (CCR) sunt obligatorii pentru toată lumea". Chiţac a menţionat şi faptul că a sesizat reacţiile opiniei publice, dar că: "Sunt emoţionale. Emoţiile vin şi trec. Însă, eu sunt nerăbdător să văd la sfârşitul lui iulie raportul preliminar al Comisiei de la Veneţia, iar din toamnă - cel extins. Deciziile CCR sunt obligatorii, da, dar deciziile CCR trebuie să fie în conformitate cu Constituţia. Neîndoielnic, Constituţia trebuie modificată. Am mari îndoieli cu privire la independenţa CCR. Membrii CCR sunt numiţi politic. Iar eu cred că, atunci când se va umbla la modificarea Constituţiei, va trebui să găsim un mecanism prin care CCR să fie independent politic, să aibă magistraţi de carieră", a afirmat senatorul Chiţac.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Te rog taci! Iti foloseste!
0
0
Trebuia aplicata imediat ce a aparut in m.o.Putea sa o citeasca pana la sfarsitul mandatului ca oricum nu putea modifica nimic.
2
0
c0orecta decizie dar se ridica o intrebarea- de ce nu au fost respectate, de catre parlamentari, doua decizii CCR-una privitoare la 300 parlamentari si mai este una ce imi scapa pe moment. Ei trebuie sa le respecte sau sa ceara celorlalti ceve ce ei nu respecta?
6
4
Amiralul este un om prea bun pt orasul asta , voi va meritati soarta cu fagadau,sa l puneti in rama pe perete!!
7
9
Chetac dute ma la popota si mai roade ceva oase ca tare tia placut.
8
3
Fa si tu un gest onorabil si ia-te de mana cu Oprea. Sau poate ne spui in ce razboaie ai luptat tu pelticule de te-au avansar in grad atat de mult. Ca in afara de aroganta care iti da pe afara nu vedem nimic notabil in ce faci. La IRealitatea cand apari ca iti curg mucii pe acolo te balbai mereu in afara subiectului, in parlament esti muci, dar tu vrei primar. Spune asta mai tare ca nu te aude lumea sa te poata huidui
8
4
Amirale nu te face si tu de cacat. Nu pune ca boul in discutie deciziile CCR. Nu spun ca sunt bune sau nu, insa tu in calitate de deminitar al statului, legiuitor sau ce oi fi, bagator de seama se vede ca initiative pauza, retine DEMOCRATIA NU SE NEGOCIAZA SAU DISCUTA!
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108