REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Joi, 16 Mai 2024
Anul XX Nr. 6731
7.4° Constanța Joi, 16 Mai 2024 Anul XX Nr. 6731
 

Ciolacu cere demisii și demiteri în lanț în cazul azilelor groazei

Ciolacu cere demisii și demiteri în lanț în cazul azilelor groazei

Andreea VREJOIU 7 iulie 2023 | 13:30 1036

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut, vineri, ministrului Muncii să demită conducerea Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) Ilfov. El a mai cerut și demiterea conducerii Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități.

Ciolacu cere demisii si demiteri in lant in cazul azilelor groazei

"Mi-aş fi dorit astăzi să vorbesc despre măsurile economice, sociale pe care urmează să le luăm în şedinţa de Guvern, dar atât eu, cât şi dvs, cu toţii suntem oameni şi am văzut ce s-a întâmplat în acele azile ale groazei, aşa cum au fost denumite pe bună dreptate de către presă. Oameni în vârstă, vulnerabili care în loc să fie ajutaţi au fost efectiv torturaţi. Eu personal, vă spun sincer nu am putut parcurge toate stenogramele apărute în presă.

Cred că acest grup infracţional organizat, cu complicitatea unor funcţionari, trebuie să răspundă cât mai repede. Îi solicit ministrului muncii ca azi, conducerea ANEPIS - Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială și a ANEPIS Ilfov să fie destituită. Și conducerea Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Ilfov.

Domnul ministru o să meargă la briefing să vă arate pozele din dosar, care arată că aceste cnetre sunt hoteluri de cinci stele și realitatea de acolo. Anumiți funcționari au schimbat pozele și realitatea și au dus către conducerea ANEPIS către autorizare imagini care nu au nici o legătură cu realitatea.

Domnule ministru, toate materialele și informațiile pe care le aveți să le puneți la dispoziția presei, să detaliați tot parcursul de autorizare, ca românii să știe exact ce s-a întâmplat.

Vreau să fac, nefiind în atribuțiile mele de premier, un apel la Conducerea CJ Ilfov și la Primăria Sector 3 să destituie de urgență conducătorii DGASP-urilor locale pentru că aveau atribuții directe în ce privește funcționarea și calitatea serviciilor către persoanele vârstnice, copii sau persoane cu dizabilități.

Doresc destituirea din funcția de președinte al Autorității Naținale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, această instituție având un corp de control. Constatăm că sunt trei instituții una locală și două centrale care aveau atribuții de control și s-a ajuns unde s-a ajuns.

Rog ministrul justiției să aibă discuții cu conducerea DIICOT ca această anchetă să fie o prioritate. Aș dori de la ministrul de interne să soicite poliției clarificări de ce nu s-au luat măsuri lucrurile fiind cunoscute de mai multe vreme.

Vreau ca și prioritate ca toate autorităților cu atribuții de control o verificare în toată țara a tuturor acestor centre de stat sau particulare, a centrelor pentru persoane vârstnice sau copii cu dizabilități.

Duminică solicit o întâlnire la guvernul României cu ministrul de interne, ministrul muncii și toți cu atribuții de control. Vreau cât mai urgent să redăm încrederea românilor în instituțiile statului", a declarat Marcel Ciolacu, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din pacate cei care ar trebuii sa dispară din viata politica sunt păstrați în funcții de miniștri ' secretari de stat ' sefi de agenții datorită sistemului plin de complicități si a faptului că toți se au la mana intre ei cu ilegalități si furaciuni.
1
0
Vor fi dati afara toti nemernicii iar in locul lor vor veni altii mai flamanzi.Va fi agitație o luna si apoi cu totii vor uita ,vor fi recompensati cu prime mari de vacante iar din toamna se vor intoarce cu buzunarele goale si se vor pune pe furat. Autoritatile trebuie sa faca controale inopinate cele anunțate nu vor avea efect.Politia sa organizeze controale pt ca cei care fura alimentele si materialele cuvenite sarmanilor ,sa fie dati afară . Însă mai am o întrebare unde au fost rudele acestor persoane amărâte.S-au instalat in casele lor le-au luat averile dar sa se intereseze cum traiesc rudele lor in azilurile groazei nu au timp.Copii si nepoti fără suflet!
3
0
demisii si demiteri, nu puscarii sau puscarii pe viata? sa vezi daca mai face careva!
2
0
Toate centrele de batrani și de copii să fie verificate o data la saptamană de polițiști medici și angajați de la primărie În rest doar lătrați din gura In centre să fie verificata mâncarea medicamentele Sânt zone unde se fură alimente și medicamente Nimeni nu verifică nimic
4
0
Fiti linistiti...nu se intampla nimic. Ciolacu va da cate un covrig iar voi il mancati
2
0
@CETATEAN Sa iti taie tie pensia nu mie. Amfurat o viata intreaga ca sa am pensia asta si se trezeste un taran ordinar sa comenteze.
0
2
Taiati pensiile speciale la magistrati si judecatori, reduceti salariile de 20.000 lei si pensionati-i la 65 de ani. Sunt niste profitori ordinari care judeca stramb si iti trantesc o sentinta prin care maresc nedreptatea facuta de institutiile statului. De asa dreptate sa aveti si voi parte toata viata. Dupa ce ca muncim noi ca sa va imbuibati voi, mai va bateti joc cu sentintele pe care ni la dati. Sunteti inamovibili nu ?
2
1
De bun simt ar fi sa incepeti cu demisia ministrului Budai, restul e cancan!
3
1
Si cu familia Firea cum ramane!
4
1
Domnule Ministru, verificati activitatea Inspecției Sociale Constanta. Prietenie mare cu directoarea de la Bucuresti.
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407