REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Ciolacu: Vom sesiza CCR în privinţa abuzului de putere pentru prelungirea stării de alertă

Ciolacu: Vom sesiza CCR în privinţa abuzului de putere pentru prelungirea stării de alertă

Replica API 18 iunie 2020 | 00:00 1065

Partidul Social Democrat va sesiza Curtea Constituţională în privinţa ''abuzului de putere'' pentru prelungirea stării de alertă, a anunţat, miercuri, liderul interimar al partidului, Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu

"În privinţa stării de alertă, aseară, la ora 21,30, când am primit documentele către publicare şi adresa de înaintare către Parlamentul României, am constatat cel mai mare abuz de putere care a avut loc în România, respectiv ocolirea Parlamentului în ceea ce priveşte restrângerea de drepturi şi libertăţi ale românilor, lucru stipulat explicit în Constituţia României şi în nenumărate decizii ale Curţii - că nu se poate face fără lege în Parlament. În faţa acestui abuz, categoric vom face o trimitere la CCR, respectiv o sesizare", a precizat Marcel Ciolacu la Parlament, scrie Agerpres.

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis miercuri că nu va fi dat, deocamdată, un vot pe hotărârea Guvernului cu privire la prelungirea stării de alertă.

Potrivit unor surse parlamentare, conducerea Legislativului a decis, în schimb, să trimită o scrisoare premierului Ludovic Orban în care să îi atragă atenţia că această hotărâre trebuie votată de Parlament, iar prelungirea stării de alertă are nevoie de încuviinţarea parlamentarilor, nu doar să fie transmisă spre informare.

Parlamentarii îi cer, de asemenea, premierului "să mai citească o dată legea".

Guvernul a trimis, marţi, la Parlament, hotărârea cu privire la prelungirea stării de alertă. În adresă, Guvernul scrie că aceasta a fost transmisă pentru "informare".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Anuleaza pensiile speciale.
1
0
Tu chiar nu intelegi ca este o manipulare pentru prosti. Cum trebuie prelungita starea de alerta cazurile cresc, iar cand nu mai e nevoie scad la tv. Este o dezinformare masiva fata de popor. Eu sunt membru pnl, dar cu asa minciunosi nu e de glumit. Ei afecteaza siguranta nationala a statului Roman. Dar nu ar fi scuza covid ar trebui sa arate planurile de dezvoltare economica ceea ce nu au. Deci merg in continuare pe suprimarea populatiei cu starea de alerta, ca asa nu trebuie sa justifice nimic nimanui.
2
2
Pai si voi , psd, ati votat pentru prelungire....ai votat , si acum te intorci ca o curva !
5
1
mai boule tocmai au fost 345 noi cazuri in 24 de ore, tu pe ce lume traiesti ciumat rosu?!
4
6
Colanu cu pesedistii lui, au distrus creierul acestui popor, ce s-a prostit.
5
2
o sesizezi pe ma-ta pentru ca a fatat asa un handicapat!
9
4
Ciuma galbena a mers din abuz in abuz de cand au preluat guvernarea.. se vede ca ii doar in spate de oricine si orice..sistemul e cu ei si nimeni nu zice nimic..nici presa, nici cetatenii..cand primesc hotararile de la CCR tot ei se umfla ca sunt decizii politice, cand de fapt sunt doar niste constatari de bun simt... Referitor la speta de fata, cum poti sa transmiti Parlamentului doar spre stiinta si nu spre aprobare un act prin care se prelungeste ingradirea libertatilor individuale? dupa mintea de gaina a lui Orban, el poate sa mentina starea de alerta pana in 2030 daca vrea guvernul...
7
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272