REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Joi, 16 Mai 2024
Anul XX Nr. 6731
7.4° Constanța Joi, 16 Mai 2024 Anul XX Nr. 6731
 

Ciucă a cerut o analiză legală privind comasarea alegerilor

Ciucă a cerut o analiză legală privind comasarea alegerilor

A.F. 7 aprilie 2023 | 00:00 626

Rezultatelor unui sondaj prezentate de surse liberale arată că 67% dintre români susțin comasarea alegerilor locale și generale. Liberalii justifică propunerea privind comasarea alegerilor prin „contextul regional complicat, reducerea cheltuielilor și sondajele interne”. Sondajele arată că 67% dintre cetățeni susțin comasarea, în timp ce 30% nu vor această variantă, arată sondajul utilizat de liberali, scrie Mediafax.

Ciuca a cerut o analiza legala privind comasarea alegerilorNicolae Ciucă

Ciucă a anunțat că a cerut o analiză legală privind comasarea alegerilor

De asemenea, 64% dintre cetățeni nu consideră că vor avea dificultăți la urne ca urmare a numărului mare de buletine de vot în cazul unor alegeri comasate, în timp ce 32% consideră că ar putea avea dificultăți, mai arată sondajul. Într-o alta cercetare, cifra celor care spun că nu ar fi încurcați de șase buletine de vot se ridica chiar la 70%, precizează sursele liberale.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat joi că specialiștii partidului analizează elementele de legalitate privind reducerea numărului de alegeri din 2024.

„Este o propunere pe care am discutat-o în ședința de azi și am decis ca la nivelul specialiștilor din partid să se analizele elementele clare de legalitate... Propunerea o vom discuta în coaliție... există mai multe posibilități, mai multe scenarii, fiecare va fi analizat, cel mai ușor de implementat va fi ales”, a explicat Nicolae Ciucă, citează stiripesurse.ro.

Declarația a fost făcută la finalul ședinței Biroului Permanent al PNL.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
oare a reusit sa ingane ce cere ???
1
0
Mai bine cerea o ciorba, friptura si sa se duca de unde a venit la Guvern si ce a mai fost pe la armata, poate mai scapa niste portii de mancare. Ca de pensie speciala nu ??? Nu-i asa Ciolacul???
1
0
Da, sigur! Ne dorim comasarea tuturor celor 4 feluri de alegeri care trebuie sa aiba loc in 2024. Eventual, nici sa nu se mai organizeze alegeri, sa ramana PNL vesnic la guvernare, asa cu vor 99% din politicienii PNL. Bai hotilor, lasati vrejeala asta cu grija pentru cetateni si economiile la buget. In realitate, voi vreti sa va asigurati ca mai prindeti loc la ros ciolanul guvernarii!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407