REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
16° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Comisarul european: Ursula von der Leyen reaminteşte României „urgenţa“ de a trimite propunerea de candidat

Comisarul european: Ursula von der Leyen reaminteşte României „urgenţa“ de a trimite propunerea de candidat

Replica API 30 octombrie 2019 | 02:26 362

Ursula von der Leyen

Preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a trimis o scrisoare ''omologilor din România'', reamintindu-le că trebuie să trimită urgent propunerea de candidat pentru postul de comisar european, a declarat marţi purtătoarea de cuvânt a Executivului comunitar în conferinţa de presă zilnică susţinută la Bruxelles.

Von der Leyen împreună cu echipa sa de comisari urma să preia la 1 noiembrie ştafeta de la Comisia condusă de predecesorul său în funcţie, Jean-Claude Juncker, dar trei dintre candidaţi - cei nominalizaţi de România, Ungaria şi Franţa - au fost respinşi de comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

Candidaţii român şi ungar, Rovana Plumb (portofoliul ''Transporturi'') şi Laszlo Trocsanyi (portofoliul "Vecinătate şi extindere"), au fost respinşi de Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a PE din cauza suspiciunilor privind posibile conflicte de interese, în timp ce candidata franceză, Sylvie Goulard (portofoliul ''Piaţa Internă''), audiată de două ori de cele două comisii de specialitate din PE asociate portofoliului ei, a fost respinsă de acestea pentru suspiciuni privind integritatea.

Franţa şi Ungaria i-au propus apoi pe Thierry Breton, respectiv, Oliver Varhelyo, care au fost audiaţi luni seara.

Marţi, Ursula von der Leyen şi-a exprimat oficial sprijinul pentru candidaţii desemnaţi de Franţa şi Ungaria în echipa sa de comisari, într-o scrisoare trimisă membrilor Consiliului European, conform purtătoarei de cuvânt.

Nominalizarea candidatului României întârzie din cauza unei crize guvernamentale.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in romania sunt sclavi , in frunte cu nea klaus.....in schimb Viktor Orban, polonezii si slovacii nu iti vor face jocul . Esti prea proasta pentru tarile stabile , cu oameni care isi iubesc si apara tara , nu o pun pe tava ...
1
1
nu ai inteles nimic, PSD mizeaza numai pe executanti, dar nu va pot explica, limitele dvs intelectuale sunt reduse.
3
5
Sa-i spuna doamna si austriacului de la Cotroceni cu care se intretinea zilele trecute care chiar daca vede o propunere de om capabil, daca e de la PSD nu e buna. Mai sunt si in PSD unii care nu sunt comunistoizi si hoti. Dar... Asa presedinte vom avea inca 5 ani. Partinitor si ranchiunos. Il meritam. Orban nici nu se grabeste. Lui fiindca e din PPE i se permite sa faca ce vrea in Europa. Dar e bun ca e "de dreapta". Ghinion.
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468