REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Comunele din judeţ încep BRANŞAREA LA REŢEAUA DE GAZE NATURALE! Iată ce promit autorităţile judeţene

Comunele din judeţ încep BRANŞAREA LA REŢEAUA DE GAZE NATURALE! Iată ce promit autorităţile judeţene

Replica API 25 august 2018 | 01:25 640

Sfârșitul de săptămână a adus la malul mării informaţii de excepţie. Mai exact, vineri, 24 august a.c., s-a desfășurat o conferință de presă având ca temă extinderea rețelelor de alimentare cu gaze naturale în localitățile de pe litoralul românesc al Mării Negre. La conferința de presă au fost prezenţi președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, prefectul Dan Dumitru Jeacă, senatorul Nicolae Moga, precum și primarii localităților Pecineaga, Techirghiol, Eforie, Tuzla, 23 August și Limanu.

Daniel Georgescu

Senatorul PSD Constanța Nicolae Moga a declarat că dacă se construiește această alternativă, plus extragerea de gaze din Marea Neagră, România ar putea deveni independentă la acest capitol. Din decembrie 2019 una din conducte va deveni conducta de tranzit și tot județul Constanța va avea acces la această conductă.

„Existența unei conducte de gaze este necesară comunelor din județul Constanța. Aș solicita UAT-urilor, pentru a merge lucrurile mai rapid, să se transforme. Atunci când faci lucrurile la comun, se poate implementa proiectul mult mai repede”, a declarat Marius Horia Țuțuianu, președintele CJC.

De menționat că prima comună din județul Constanța care a finalizat documentația și unde încep deja lucrările pentru branșarea la rețeaua de distribuție a gazelor naturale este comuna Limanu, cu 2 Mai și Vama Veche. Urmează și restul comunelor de pe tronsonul Pecineaga – Techirghiol, respectiv Pecineaga, Techirghiol, Eforie, Tuzla și 23 August. De asemenea, în orașul Ovidiu urmează să fie realizată stația de măsurare. Senatorul PSD, Nicolae Moga, a precizat că de luna viitoare, Poiana va avea gaze naturale.

Valoarea totală a lucrărilor de branşare în comuna Limanu este de aproximativ 5,7 milioane lei, din care, conform contractului, Primăria Comunei Limanu va suporta din bugetul propriu 40%, respectiv 2,3 milioane lei. SC Megaconstruct SA desfășoară activități de furnizare și distribuție a gazelor naturale, proiectare și execuție a sistemelor de distribuție și instalațiilor de utilizare, precum și alte servicii conexe sectorului gazelor naturale. SC Megaconstruct S.A. este concesionara serviciului public de distribuţie a gazelor naturale într-un număr de peste 21 de comune din șapte judeţe.

De asemena precizăm că, potrivit proiectului, conducta de tranzit care vine din Rusia, trece pe la Isaccea și ajunge în Bulgaria, pe la Negru Vodă, va aparține României din 2019.

Nicolae Moga

Paula SOLOMON

Citeşte şi:

Începe branșarea comunei Limanu la rețeaua de GAZE NATURALE

Moga anunţă că România va fi independentă de Rusia: va scoate gaze din Marea Neagră pe la Tuzla şi pe la Vadu

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba putori tiganesti pline de scabie, voi vreti gaze cand nu stiti nici macar sa va stergeti la cur?
0
1
Vadu ,punctul de extractie al gazelor pentru unguri si austrieci,nu are si nu se preconizeaza ca va avea gaze. Vaca buna de muls atat pentru Corbu si mai nou pentru "centru"
0
0
suntem intr-o zona medievala,secolul XIV,inca ne cacam in gradina,inca mergem pe ulitze de pamant,apa curenta nu e decat in foarte putine zone,gunoiu e peste tot,carutzele sunt pe sosea,un fel de zona din satele sarace indiene.muie mincinosilor de la guvernare,muie dragnea.
6
1
Si la poiana reteaua e facuta. Gaz mumu. Pana intr o zi
3
0
a promite e o noblete a te tine de cuvant e o prostie astia sunt alesii nostri ,in sat Eforie gaze vor fi poate peste 10 ani nu sunt in stare de nimic vorbe aruncate la misto
5
0
esti negociatoare . Vinerea trecuta ni l-ai aratat pe Georgescu plin de rahatul scandalurilor din restaurantele pe care le patroneaza, astazi il dai cu sampon si deodorant pe tema retelelor de gaze. Bravo. Ce conteaza, bani sa iasa si ..., ziarul sa prospere.
7
1
Vorbim de gaze ? pai avem in Eforie gaze de la canalizarile prin care se pompeaza catre statia de epurare si refuleaza ca nu sunt acoperite corespunzator. Aloo RAJA verificati canalizarile din Eforie Sud Zona Flamingo avem gaze , mirosuri insurpotabile....
9
0
Muie moga sper sa ajungi la bulau pentru toate afacerile necurate.
7
0
Ce minciuni sfruntate,pai in Constanta nu te lasa ss te debransezi,ca asa isi sustin votantii:pensionarii si tiganimea,iar in alte localitati, se promit gaze..asta chiar e culmea prostiei
10
1
Oare de ce nu se acced fonduri europene pentru canalizari ? Ca sunt moca. Intr-adevar nu se pot sifona banii catre pesede. Dar ma intreb cand nu se vor mai caca romanii in fundul curtii ? Futu-va-n gat de hoti ! Muie dragnea,muie pesede !
16
1
De ce MEGACONSTRUCT Mangalia desfasoara practici monopoliste si a facut pretul bransarii la conducta stradala de 5.000 lei si minte ca din cauza noului regulament ANRE . Iar la Constanta bransarea e de 1700 RON . Aloo ! Institutiile !! Voi va autosesizati din oficiu sau dormiti in izmene si asteptati ziua de salariu ? Chiar nu observati aceste magarii monopoliste ???
11
1
Senatoru PLM, jigodie patentata de Sarbu Ilie, socru lu Ponta si prezervativul folosit a lu Dumitrache Ion, mutzunachele Tutuianu Horia, fostu mare distribuitor se solarii la Constanta si a incasat banii in timp ce era consilier judetean. Mai apare si machidonu securist geaca nustiucum. Bosorogul sinistru Moga promitea gaze si basini de la prima candidatura in judet, gaze poate peste multi ani, ramane ... ca la Brebeni city. Maimutoiu penal Tutuianu asteapta si el sa vada cine pica primu pe dosare, el sau Stroe Felix, ca oricum e aut din politica, va merge la tamplarie, ori la Hondoreanu ori
9
3
Aducem gaze,facem doua rute ocolitoare spre sudul litoralului...O sa...
8
4
Un articol compus din RAHAT.....de O SA FACEM NOI ! suntem super sictiriti...cei care au condus acest judet in ultimii 30 de ani ar trebui sa mai construiasca un canal dunarea marea neagra cu mainile goale...ps PENTRU PRIMARUL EFORIEI :TU NU ESTI IN STARE SA TRAGI UN AMARAT DE ILUMINAT PUBLIC INTR-UN CARTIER DE 150 DE CASE,proiect 12 eforie sud...SI CREZI CA VEI ADUCE GAZE LA EFORIE...HAI ZAT DE AICI!
15
1
Gaze dorim si pe ruta Tortomanu, Silistea, Tepes - Voda ...
2
2
Labaru asta care nu a facut de-cat umbra pamantului a promis Murfatlarenilor ca va trage conducta de gaze dar doar gargara . Sa-mi bag picioarele daca inteleg de ce lau ales Murfatlareni pe acest toaca frunza la caini .
9
0
unde sunt primari psd isti au venit gazele unde nu, mai avem de asteptat...sa va i au psd ul in pwla
12
2
Graiesti...techirghiol egal comuna
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108