REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Constanţa, plină de RUINE AJUNSE GROPI DE GUNOI! Zeci de imobile, supraimpozitate în ultimul an!

Constanţa, plină de RUINE AJUNSE GROPI DE GUNOI! Zeci de imobile, supraimpozitate în ultimul an!

Replica API 5 iunie 2018 | 01:05 551

Autorităţile locale susţin că sunt extrem de preocupate de ceea ce înseamnă curăţenie în municipiul Constanţa, inclusiv în ceea ce priveşte reabilitarea clădirilor aflate într-o stare avansată de degradare.

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța (SPIT) atenționează cetățenii care dețin în proprietate clădiri și terenuri cu privire la posibilitatea impozitării majorate cu până la 500%, în cazul în care acestea se află într-o stare de degradare avansată sau sunt neîngrijite, conform procedurii și criteriilor de încadrare stabilite prin H.C.L. nr. 27/2016. Măsurile vizează clădirile și terenurile deținute în intravilanul municipiului Constanța, cu scopul de a determina proprietarii imobilelor/terenurilor respective să le întrețină sau să le redea circuitului economic sau comercial.

De altfel, cu puţin timp în urmă, primarul Decebal Făgău atrăgea atenţia, într-o declaraţie, asupra faptului că una dintre principalele preocupări ale administraţiei locale vizează menţinerea curăţeniei şi sancţionarea drastică a celor care „murdăresc” oraşul şi imaginea lui.

„Alte vești mai puțin bune pe care le vom aduce în ședințele următoare de Consiliu Local sunt în concordanță cu noua abordare a municipalității, care prin Poliția Locală și prin Direcția de Servicii Publice își propune să încurajeze curățenia și să descurajeze dacă se poate extrem de sever pe oricine încearcă să ne murdărească orașul și imaginea orașului nostru”, afirma Decebal Făgău.

Până în prezent, potrivit evidenţei SPIT Constanţa, în perioada 2017 – 2018, au fost supraimpozitate 42 de imobile neîngrijite, respectiv 38 de clădiri şi patru terenuri. „Menționăm că majorarea impozitului pe clădiri/terenuri nu înlocuiește amenda contravențională aplicată de agenții constatatori ai autorității locale și nici nu exonerează de răspundere contribuabilii care dețin în proprietate privată clădiri și terenuri neîngrijite”, au adăugat reprezentanţii SPIT.

Dintre proprietarii sancţionaţi pentru faptul că au lăsat clădirile în paragină este şi cetăţeanul turc Halil Arikan, de 54 de ani, care deţine, prin firma Tur- Yap Grup SRL, terenul din strada Griviţei, numărul 44, locul unde a fost construit primul hidroavion românesc. Proprietarului i s-a impus maximul supraimpozitării, de 500%, până la remedierea situaţiei.

O altă clădire aflată în vizorul municipalităţii, după cum prezenta şi „Replica de Constanţa” într-o ediţie anterioară, este Grădina de vară „Tomis” (Arenele Tomis), din centrul Constanţei, ajunsă o veritabilă groapă de gunoi. Proprietarul, firma Alt Trend MG SRL, mai are termen aproximativ o lună de zile pentru a curăţa şi reabilita imobilul, în caz contrar urmând să fie supraimpozitat cu 300%.

Florentina BOZÎNTAN

Citeşte şi: Municipalitatea pune biciul pe cei care murdăresc orașul și imaginea orașului

BĂTAIE DE JOC! Grădina de vară Tomis a ajuns o GROAPĂ DE GUNOI! Proprietarul riscă să fie supraimpozitat cu 300%

Afaceristul care a lăsat în paragină locul unde a fost construit primul hidroavion românesc l-a scos pe Borcea din puşcărie!

AICI a fost construit primul hidroavion românesc! Astăzi, clădirea este o RUINĂ în buricul Constanţei, sufocată de gunoaie!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa-mi tarasc coaiele peste Fagadau,crisotsu mamii voaste de hoti.Am ajuns sa ma mut din orasul in care am crescut..
4
0
Un cacat !
3
0
constanta este cel mai murdar oras din tara asta datorita unor cetateni nesimtiti care arunca gunoaiele peste tot cit si datorita autoritatilor
1
0
Din pacate pt oras, lui Fagadau ii place sa se auda vorbind si filozofand. Mai sunt doi vici plini de ifose si tupeu, care sunt incompetenti dar fuduli. Lor li se adauga o armata de directori si inspectori care habar n-au ce inseamna sa administrezi un oras de talia Constantei. Dovezile sunt la tot pasu: lipsa parcuri, strazi distruse, lipsa locuri de joaca, lipsa investitii, numai carciumi si pacanele, tiganime, gropi... Bai golanilor, la munca, pe teren,ca de asta va platim, nesimtitilor!
3
0
Ce rimeaza cu Fagadau?
3
1
Avem o administratie incapabila in frunte cu Fagadau si Dobre.Sa vina Horia Constantinescu sa ne scape de mafiotii lui mazare
5
1
Intrebarea este ce se intampla cubanii colectati de SPIT, cum sunt utilizati, cine si ce hotareste ?, la ce sume uriase se aduna , la ce trai este la SPIT cred ca se impune o dare de seama mai transparenta. Binenteles este importanta cultura si educatia votantilor, care este clar suburbana... EDUCATIE si oameni noi la primarie.
8
1
Tiganii si makidonii au distrus orasul
8
2
Este intolerabil ce se intampla in mult iubita si frumoasa Constanta de alta data.Cata istorie, bogatie turistica incontestabila si noi vedem gunoaie si ruine moderne. Noi constantenii adevarati jelim la propriu starea urbei! Voi jurnalistii puteti fi auziti si dezvalui dezastrul din unicul oras din Romania!!! Cereti ajutor si nu va exista constantean care sa nu sustina reabilitarea , evidentierea si asezarea orasului acilo unde ii este locul...ca sa nu mai vorbim de cat profit va scoate orasul prin turism
5
0
bravo demostene! sustin ceea ce spui, dar n ar strica si mai multa implicare a primariei ptr a curata mai bine acest oras...dalele din piata ovidiu au ramas manjite de resturile de scoici ca sa nu mai zic c atrei sferutir din dale se desprind gratie masinilor care intra pana n buza marii ca e maaaare leneaaaa si curu mare nu se mentine decat cu mersul cu masina!
9
0
Gunoaiele aruncate la tot pasul nu sunt vina primariei ci a celor lipsiti de bune maniere elementare. Daca era 300 euro amenda pentru aruncat gunoiul pe strada incluzand fecalele animalelor de companie, bomboanele agricole si mucurile de tigari, nu mai tipa nimeni. Omul sfinteste locul si nu invers.
14
1
De piata Grivitei si de Stefan cel Mare, zisa Mangaliei, nu spune nimeni nimic?
10
0
orasul Constanta este cel mai mizerabil oras din Romania, ce maipoate fi murdarit can peste tot miroase a urina, in centrul orasului nu poti trece pe laga casa italiana, tb sa-ti tii respiratia si in ffffff multe alte locuri. Vz Piata Ovidiu ce mizerabila este, printre scandurile de la banci sunt numai gunoaie. Rusineeee primariei si acestui primar de doi lei, rusine.
12
2
primarul face festivale in piata ovidiu in loc sa vina pe teren sa faca parcari la blocuri si trotuare, si parcuri, el face acum ,,litoralul,, ce ya lasat mazare,, faceti alei in cartiere si canalizari , primaria ...mizerabililor , noi va platim si voi cereti spagi ,,,ptr vilele voastre
13
0
Recomandare evitati cat puteti constanta acesta nu poate fi numit oras ..mai degraba tabere de tigani si asistati sociali ..etc.
22
1
Chiar asa ,despre mizeria toaletelor publice de prin parcuri niciun cuvant ?Cine a furat cele peste 30 de toalete publice ale orasului existente in1990 ?
19
1
Cel mai jegos oras din RROMania
27
4
welcome to constanta , the city where it smells like shit and looks like horse shit with people full of shit
20
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272