REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Copila care a încercat să se spânzure la Izvoru Mare va fi luată de la familie

Copila care a încercat să se spânzure la Izvoru Mare va fi luată de la familie

Replica API 14 iulie 2015 | 20:30 133

Monitorizată de DGASPC

Monitorizată de DGASPC

Sursa foto: Pro TV

Copila de 13 ani care a încercat să se spânzure, în seara de 3 iunie, la Izvoru Mare, a fost externată şi se află în afara oricărui pericol. De data aceasta a fost cu noroc, însă nu se ştie dacă un astfel de eveniment nefericit s-ar putea repeta. Cert este că Andreea a cam fost lipsită de copilărie, ea având grijă de cei 5 fraţi ai săi precum o mamă. Griji, probleme şi, din câte se pare, bătăi. Cam aceasta a fost atmosfera în care fetiţa a trăit şi nu a mai putut rezista. Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa au analizat situaţia şi au decis ca fata să locuiască la bunici.

Sursa foto: Pro TV

Familia Ungureanu din Izvoru Mare este una nevoiaşă. Locuieşte într-o.... construcţie, căreia cu greu i se poate spune casă. În plus, mizeria este pretutindeni. Primăria Peştera a contribuit cu ce s-a putut, însă când nu există bunăvoinţă din partea celor vizaţi, cu greu se pot mişca lucrurile. Soţii Ungureanu au şase copii, între care unul abia născut. Astfel, greul a picat pe Andreea, fetiţa cea mare, în vârstă de 13 ani. Potrivit vecinilor, ea trebuia să aibă grijă de fraţi, de gospodărie, în timp ce părinţii lucrau cu ziua pe unde apucau. Lipsită de libertatea copilăriei şi cu umerii încărcaţi de sarcini, Andreea a absentat de la şcoală, fiind în abandon. În seara de 3 iunie, se pare că a mers să cumpere pâine, dar cu restul banilor ar fi cumpărat un tort de îngheţată. Ajunsă la domiciliu, s-a lovit de dojeneala mamei, care i-ar fi tras şi câteva palme. Astfel, la scurt timp, Andreea a fost găsită cu ştreangul în jurul gâtului, în grajd. Cel care a descoperit-o a fost unul dintre fraţi, care a început să strige după ajutor. La faţa locului au ajuns mama şi un vecin, cel din urmă tăindu-i funia. Din fericire, minora era conştientă şi putea respira singură. A fost transportată la Spitalul Medgidia, apoi transferată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a rămas internată. Între timp, poliţiştii au demarat o anchetă, dar şi reprezentaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa. Cazul familiei Ungureanu a ajuns şi în presa centrală, mai mulţi artişti făcându-i o vizită. Ce au găsit la faţa locului este de nedescris. Mizerie cât cuprinde, condiţii de trai greu de imaginat, copii desculţi şi murdari alergând prin ţărână. Oamenii s-au mobilizat şi au decis să ajute cu bunuri şi alimente, la a doua vizită locul începând să arate mai bine. Chiar şi aşa, mama copiilor a precizat că nu a mai întâlnit aşa oameni răi ca în Izvoru Mare şi că nu este adevărat că îşi bate copiii sau că i-ar ţine sechestraţi.

Andreea Ungureanu va locui la bunici

Timpul a trecut şi Andreea a început să se simtă din ce în ce mai bine, motiv pentru care a fost externată din spital. S-a reîntors în familie, însă nu pentru mult timp, pentru că urmează să locuiască la bunica paternă. „Colegii mei au analizat situaţia şi au decis ca fetiţa să locuiască la bunica paternă, care stă tot în localitate. Deci asta au luat în calcul colegii, un plasament familial, la bunică. Şi bunica este de acord, îşi doreşte să se ocupe de ea, fata dorea şi ea. Pentru că minora fusese destul de implicată în creşterea fraţilor ei şi am spus ca o perioadă să se rupă, dar nu la modul categoric. Să iasă un pic din familie, să-şi trăiască şi ea copilăria. Părinţii vor fi şi ei consiliaţi şi sperăm că-şi vor schimba atitudinea, având în vedere că sunt oameni simpli”, a declarat, pentru „Replica”, Roxana Onea, purtătorul de cuvânt din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa. Din păcate, este cunoscut faptul că acesta nu este unicul caz în care copilul cel mare este obligat să aibă grijă de fraţii mai mici, ajungând să nu aibă copilărie şi nici timp pentru a merge la şcoală, mai ales în mediul rural.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108