REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Joi, 16 Mai 2024
Anul XX Nr. 6731
7.4° Constanța Joi, 16 Mai 2024 Anul XX Nr. 6731
 

Corina Martin spune că sezonul estival 2023 este mai slab decât cel din 2022

Corina Martin spune că sezonul estival 2023 este mai slab decât cel din 2022

Victor ROTARU 16 august 2023 | 00:00 2464

Minivacanța de Ziua Marinei a luat sfârșit și cu toate acestea litoralul rămâne tot aglomerat, aflându-ne în vârful sezonului estival. Contactată de către reporterii Replica de Constanța, Corina Martin, președintele de onoare al Asociației Patronale RESTO Constanța, a transmis faptul că în toată luna august numărul turiștilor va rămâne cam același. În schimb, sezonul estival din 2023 a fost unul ceva mai slab decât cel din 2022, iar la acest lucru a contribuit și ministerul Mediului care a văzut închirierea plajelor ca un motiv de „afaceri”.

Corina Martin spune ca sezonul estival 2023 este mai slab decat cel din 2022Corina Martin

A trecut o mare parte din sezonul estival, și, la fel ca în fiecare an, problemele au curs pe litoralul românesc. Cu toate acestea, turiștii tot au venit, măcar pentru câteva zile, la malul mării, mulți dintre aceștia bucurându-se de mini-vacanța cu prilejul Zilei Marinei: „Noi credem că au fost în jur de 180.000 de turiști. Date transmise din partea agențiilor de turism, hotelierilor și patronatelor. Cele mai mari cereri rămân cele pentru hotelurile de 4 stele, unde avem mai multe cereri decât oferte. A fost un weekend cu cel mai mare grad de ocupare de până acum. Era normal să se întâmple asta, ne-am așteptat la acest lucru. Litoralul rămâne destinația vedetă din România, pentru că suntem în vârful de sezon, sunt ultimele săptămâni până la 11 septembrie, când odată cu începerea școlii, o să scadă masiv numărul turiștilor. Din păcate am avut și pierderi de vieți omenești. Cu 4-5 zile înainte de începerea școlii românii se retrag pentru că începe pregătirea pentru școală. Momentan vom rămâne pe un grad de ocupare asemănător cu acest weekend. Continuă vacanțele pentru familiile cu copii. Sudul litoralului s-a animat și el, Mamaia a continuat în ritmul său, mai ales că Mamaia atrage în general turismul de weekend, turismul de cluburi.” a transmis Corina Martin. 

Corina Martin: Se anunță vremuri dificile

Față de anii anteriori, sezonul estival din 2023 a fost ceva mai slab, asta și pentru că în anii trecuți existau restricții legate de circulația oamenilor în afara granițelor țării din cauza pandemiei de COVID, dar și pentru că prețurile la majoritatea serviciilor, utilităților și alimentelor au crescut simțitor în ultimul an: „A fost o vară mai slabă decât cea de anul trecut și pentru destinații externe și pentru destinațiile românești. Este primul an în care văd în agențiile de turism atât de multe locuri goale pe fiecare plecare către Antalya, Grecia, Tenerife. Sunt scăderi pe care nu le-am mai văzut de mulți ani. Anul trecut am avut o creștere masivă în urma scăpării restricțiilor din timpul pandemiei, faptul că s-au deschis granițele a făcut pe toată lumea să călătorească mai mult decât într-un mod normal. Anul acesta s-a echilibrat cererea de vacanță pe fondul unei creșteri de prețuri. Au crescut foarte mult costul utilităților, pentru materiile prime, pentru personal. Se anunță vremuri dificile.”, a mai adăugat Corina Martin.  

Corina Martin spune ca sezonul estival 2023 este mai slab decat cel din 2022Foto cu rol ilustrativ

Sezonul estival a pornit cu stângul, operatorii plajelor având probleme cu închirierea acestora, mai ales cu toate condițiile impuse de ministerul Mediului care, din punctul de vedere al operatorilor economici, a încercat să facă afaceri cu închirierea plajelor: „Am avut o mare problemă și cu închirierea plajelor, acolo unde Ministerul Mediului a ales să facă închiriere pe bani cât mai mulți a plajelor României, fără să aibă nici un fel de dorință de a avea vreo legătură cu turismul, sau de a-l interesa turismul de litoral și asta nu putea să nu-și spună cuvântul. Prima jumătate a verii a fost marcată de probleme. Am pornit cu stângul și nu din cauza noastră, a operatorilor din turism ci a ministerului Mediului, care are în continuare un impact negativ major asupra turismului de litoral. Câtă vreme tarifele de închiriere a plajelor din România au devenit motiv de afacere pentru stat și pentru ministerul Mediului, și nu au nici o legătură cu vreo politică pe care se încearcă a se urma pentru turismul de litoral, să nu ne mai întrebăm de ce costă șezlongul nu știu cât, de ce nu avem toalete pe plajă, de ce nu avem diferite utilități, câtă vreme operatorii privați nu pot și au fost împiedicați să aibă aceste facilități.” a încheiat Corina Martin.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce bucurie sa aud ca Mamaia a înregistrat cele mai slabe vânzări in aceasta vara! Ani la rândul prețurile au fost nesimțite, începând de la șezlonguri si terminând cu hotelurile care aveau prețurile ca n Occident. Romanii nu pot fi fraieriți la nesfârșit. Fițoșii capitalei s au înghesuit sa si achiziționeze apartamente in Mamaia, dezvoltatorii s au băgat sa construiască la greu…săraca Marea Neagră s ar retrage din Mamaia dacă ar putea.
0
0
Te a sunat madame mar tin sa stergi comentariile la adresa ei? Asa cum spune cineva mai jos este inutila individa asta. Atat de inutila incat voi sunteti singurii din asazisa presa locala care o bagati in seama. Probabil aveti shaorma gratis pe undeva ca ea asta reprezinta shaormistii si wc urile publice devenite sub comanda lu mazare restaurante. sa va iau in pl si pe voi si pe toti din asociatia pe care o reprezinta aceasta caricatura numita mar tin. ma pis pe voi
3
1
pe litoral s-a redus sau a crescut. Aici e cheia. Daca din turisti mai putini au sarit bani mai multi inseamna ca tursimul a scazut dar evaziunea a crescut. oricum evaziunea litorala se face cu permisiunea Guvernului prin ANAF si organe care fac protectie ca mananca totii.
7
0
cea inutila. O persoana care paraziteaza turismul cu functii si titluri ridicol de inutile. Nu are servici si sta pe mila publica.
7
0
bai, ordinarule, cel mai urat e sa minti si sa zici neadevaruri despre natia ta! ma handicapatule, esti nesimtit? acum te dai american? am mai vazut postari de ale tale si toate sunt asa! Esti parvenit si rabla de om!
3
2
Titi, du-te dracu ma boule. Se stie ca erai prieten cu Mazare si bagati toti romanii pe felii, si nu makedonii! Stie lumea ca esti nenorocit. nu mai minti ca o javra ordinara!
5
3
Si totusi au mai venit unii care nu credeau ca e naspa pe litoralul nostru. Treaba lor.
4
0
nu vreti niste compensatii? facilitati fiscale? la moca sinteti primii!
16
0
Pai sa vina turistii sa faca baie in pishat cu e-coli si sa asiste la batai intre bombardieri la Costinesti ? Sa manace mancare makkedoneasca reciclata si sa stea in cotetele care 10 luni pe an cultiva mucegai ?
26
1
Eu a-mi doresc ca sezonul din 2024 sa fie si mai mic decat cel de anul acesta, si tot asa pana turismul romanesc se aliniaza la nivelul nostru de trai si saracie.
35
0
Sezon nasol da' makedonii deja își schimbă gipanele.
37
2

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407