REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cu zeci de drumuri blocate şi localităţi fără curent, autorităţile susţin că "totul este sub control"

Cu zeci de drumuri blocate şi localităţi fără curent, autorităţile susţin că "totul este sub control"

Replica API 27 ianuarie 2014 | 00:00 165

Constanţa, sub cod portocaliu

Constanţa, sub cod portocaliu

Nu mai miră pe nimeni faptul că închiderea porturilor, autostrăzilor, drumurilor naţionale şi judeţene, tăierea curentului electric şi multe alte distracţii "de sezon" merg mână în mână cu aplauzele şi felicitările între autorităţi. Totul este în regulă şi anul acesta. "Drumarii" dau la lopată, cot la cot cu pompierii, poliţiştii şi soldaţii, într-un nou episod al animaţiei "România, sub zăpadă". Treburile merg strună şi la Guvern, care a primit duminică după-amiază raportul Instituţiilor Prefectului din ţară. În cadrul videoconferinţei, vicepremierul Liviu Dragnea s-a confruntat cu o mulţime de "sperăm" la problemele prezentate, iar la chestiunea ENEL aproape că a luat foc pe un reprezentant al Ministerului Energiei, care i-a expus repararea stâlpilor prin "sperăm să remediem, după viscol". Divergenţele dintre prefectul judeţului Ialomiţa şi cel de Buzău, care au fost cât pe-aci să ţină zeci de autoturisme blocate în infern, la graniţa dintre cele două judeţe, l-au scos iar din pepeni pe Dragnea. Cu toate neregulile unei prime zile de ninsoare, Dragnea s-a declarat mulţumit de activitatea din teren şi de mobilizarea unităţilor şi structurilor M.A.I., M.Ap.N sau ISU.

La fel de mulţumită a fost şi ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, care i-a menţionat lui Dragnea faptul că, în ciuda opririi trenurilor în staţii sau a întârzierilor colosale de sute de minute, călătorii trebuie să fie liniştiţi, pentru că primesc ceai: "CFR Călători a primit indicaţii exprese de a lua toate măsurile în privinţa înzăpezirii trenurilor. În cazul în care se preconizează o asemenea posibilitate, se va recurge la reţinerea acestora în staţiile de cale ferată. Am decis ca trenurile să fie oprite în staţii tocmai pentru a asigura cât mai mult confortul călătorilor. De asemenea, călătorilor li se oferă ceai şi personalul din staţii şi din tren informează în permanenţă despre eventualele modificări. Avem şi câteva probleme, în curs de remediere", a precizat Mănescu. Probabil, cei mai fericiţi sunt elevii şi studenţii. Potrivit indicaţiilor ministrului Remus Pricopie, absent de la videoconferinţă, şcolile din judeţele care s-au confruntat în ultimele două zile cu coduri galbene sau portocalii sunt închise în ziua de luni, cu o şansă considerabilă ca măsura să se aplice şi pentru ziua de marţi. De asemenea, universităţile, care sunt în plină sesiune în această perioadă, îşi pot reprograma examenele.

La Constanţa, toate bune şi frumoase şi la vară cald

Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa au rămas sub cod portocaliu până luni, la ora 09:00. După această oră, nu mai există judeţe aflate sub cod portocaliu, Dobrogea şi Moldova fiind sub cod galben până după-amiază, când vor fi emise noi indicaţii. Dacă la Tulcea e chin şi jale, cu cinci drumuri naţionale închise şi alte câteva localităţi rămase complet în beznă, la Constanţa, prefectul Eugen Bola susţine că "nu sunt probleme deosebite": "Porturile, clar sunt închise. Avem închise două drumuri naţionale, care leagă Constanţa de Tulcea, 22A Hârşova - Tulcea, DN 22 Lumina - Tulcea. Pe sectoarele celor două drumuri naţionale din judeţul nostru nu sunt probleme, pentru că a căzut o cantitate mai mică de zăpadă. Există blocaje la nord, înspre judeţul Tulcea. Mai avem o serie de drumuri judeţene, 222, 226 A şi B, 225. Pe aceste drumuri, se circulă îngreunat datorilor căderilor de zăpadă. Avem trei localităţi, în care alimentarea cu energie electrică a căzut parţial şi două localităţi mici, Gura Dobrogei şi Pantelimon. Într-o localitate mai mare, Albeşti, jumătate este lipsită de energie electrică. Până la ora 21:00, credem că rezolvăm problema. Alte probleme deosebite nu sunt", a declarat Bola, ieri după-amiază. "Suntem într-o perioadă marcată de fenomene meteorologice extrem de periculoase, în care mai mult de jumătate din ţară a fost şi este afectată de ninsori şi viscol. Din fericire, nu mai avem persoane izolate care să stea prin situaţii critice. Pot să spun că, de când suntem noi la guvernare, este pentru prima dată când avem aşa ceva. Sunt câteva drumuri naţionale şi autostrăzile închise temporar", a menţionat, la rândul său, Dragnea.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108