REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Cum se va aranja retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei!

Cum se va aranja retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei!

Mariana MURAT 15 aprilie 2024 | 10:34 3870

Piața politică din Capitală fierbe în așteptarea alegerilor locale din 9 iunie. Sondajele indică un avans considerabil pentru Cristian Popescu Piedone, cu scoruri între 38 și 42% în intenția de vot, urmat la distanță de 10-12 procente de actualul edil, Nicușor Dan, și de reprezentantul coaliției PSD-PNL, acesta din urmă înregistrând puțin peste 20%.

Cum se va aranja retragerea lui Catalin Cirstoiu din cursa pentru Primaria Capitalei!Cătălin Cîrstoiu

Pe lângă lipsa de notorietate a acestuia din urmă, campania de imagine a fost criticată mai ales în mediul online, imaginile cu medicul Cîrstoiu la metrou sau pregătind la cantina spitalului mâncarea pacienților făcând furori. În plus, nici scandalul privind activitatea la clinica familiei nu a fost de natură să crească scorul directorului Spitalului Universitar.

În acest context, declarațiile premierului Ciolacu, privindu-l pe „momentan” candidatul alianței de guvernare, au fost de natură a produce valuri mari pe culoarele partidelor, mulți intuind scenariul unei renunțări la candidatul comun. Poziția șefului PSD este cu atât mai ingrată cu cât acesta l-a ironizat în mod repetat pe președintele PUSL, Cristian Popescu Piedone, iar eventuala retragere a lui Cătălin Cîrstoiu, sub presiunea sondajelor de opinie și a criticilor publice ar conduce la așteptata susținere a celor două partide pentru cel mai bine plasat în sondaje. Totul raportat la cele câteva luni de la începutul acestui an, în care actualul primar al Sectorului 5 a transmis semnale clare privind nevoia unei alianțe între PSD, PUSL și PNL pentru Primăria Capitalei, care să propună un singur nume împotriva lui Nicușor Dan.

De ce ar putea fi retras ”Candidatul”

În ultimele zile, se vorbește despre iminența retragerii susținerii celor două mari partide pentru Cătălin Cîrstoiu, atât din pricina gafelor de comunicare, dar mai ales a semnalelor din teren, unde echipele de campanie au constatat că votul politic al partidelor nu se transferă către candidatul comun, cei mai mulți dintre social-democrați și liberali urmând a vota lista de Consiliu General și cu Piedone pentru funcția de primar.

Mai mult, deși propus de către PSD, managerul de la Municipal a fost rapid asimilat ca soluție de către liberali, iar săptămâna aceasta se duc discuții aprinse între aliați pentru găsirea celei mai onorabile formule privind abandonul medicului ortoped. În plus, ca de fiecare dată, orice decizie va trebui validată cu toți actorii implicați, fapt ce ridică alte semne de întrebare, amintind de primirea lui Nicușor Dan la Cotroceni în anul 2020 și susținerea pe care acesta a primit-o de la președintele României. Toate evoluțiile se derulează sub presiunea timpului, având în vedere că ultima zi pentru depunerea candidaturilor este 29 aprilie, iar ședințele de la sediile de partid și de campanie sunt în plină desfășurare la momentul transmiterii acestei știri, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta are mutră de i*******r autentic. Poti sa te ascunzi dupa vorbe dar daca figura te tradeaza nu mai ai ce sa faci
3
0
il va spulbera pe schizo frenicul de Dicusor Dan.
5
14
Ce p******i si PNL si PSD!!!! Doua partide mari, la conducerea tarii, sa nu fie in stare sa gaseasca un candidat la primaria capitalei. Normal ca nu mai au resursa umana cand au sustinut doar idioti utili ca sa fure toti linistiti. A ajuns un partid de buzunar sa le sufle in ceafa :)))) PNL trebuia sa faca scut in jurul lui Nicusor Dan, care e baiat destept, totusi, si acum isi asigurau PMB. Dar prostul nu e p***t destul pana nu e si fudul!
17
2
Asta e invatamantul universitar de azi! Popi, medici, alții....cu neveste si cu familiile lor cu tot, gramada peste banul public si în rest minciuni peste minciuni și profitori de școală urata. Peste tot, peste tot în tara asta, hotia e lege și incalcarea legii, deprindere fundamentala !! Și asta cu Băsescu, cu PSD și cu PNL și cu cine dracu o mai fi, bani sa iasă, fără număr. Și figura lui este aidoma lui Băsescu și gesturile și cum da din cap și din corp, ca un prototip de care ne-am saturat. Vomiți! Nu votez pe nimeni! Mi-a ajuns!
13
1
Presa noastră cea vitează! Are-n viaţă mare rost. Este câinele de pază! Care latră... Contra Cost!!!!!
8
4
Asta e politica mah sa ciorditi si sa va tineti acum cu dintii de posturi… Faceti tara de cacattt vade toata lumea ce p******e sunteti niste neica nimeni. Aia au razboaie cu bombe si voi la ciordit pensii speciale nenorocitilor… Nu va platesc eu pensia javrelor
18
0
Coalitia PSD-PNL,nu este in stare sa propuna un candidat la functia de primar general al Bucurestiului! Nu va da de gandit,baieti? Ce sanse ar avea de-alde Ciolacu,Tudose,Predoiu,Rares B.,Hutuca,Grindeanu,Ciuca la functia asta? PSD-ul era cam out si de la guvernare la ultimele alegeri,dar i-au adus Klaus si ,,baietii cu ochi albastri" inapoi.
22
2
Cea mai onorabila retragere: se calugareste și întra în BOR!
16
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272