REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.5° ConstanÈ›a Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.5° ConstanÈ›a Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Dacă e martie, EVAZIUNEA e... în FLOARE, mai ales în PIEŢE!

Dacă e martie, EVAZIUNEA e... în FLOARE, mai ales în PIEŢE!

Replica API 2 martie 2020 | 10:36 552

Nici amenzile usturătoare şi nici faptul că omul poate pleca cu flori fără să plătească, nu par să-i sperie pe comercianţii stradali de flori. Aceștia nu oferă bonuri fiscale decât dacă le ceri, și atunci când o faci, devin suspicioși și par agasați. Evaziunea fiscală e în floare. La început de primăvară, micii comercianţi încasează sume mari de bani într-o zi, dar păcălesc statul că nu au vândut nimic toată ziua. Cum fac? Simplu! Nu înregistrează în casa de marcat florile vândute, deci nici nu emit bon fiscal.

Deși legea care îi obliga pe aceștia să emită bonuri fiscale a intrat în vigoare de mai bine de 5 ani, iar cine nu emite bonuri este amendat cu sume cuprinse între 10.000 şi 15.000 de lei, magazinul fiind închis de la o lună până la trei luni, florarii stradali nu se lasă intimidați. Aceștia profită de graba cumpărătorilor, și omit cu totul emiterea vreunui bon fiscal. Luate la rând, florăriile din zonele Tomis III, Dacia și Spitalul Județean par să fie partizane ale aceleiași practici: vând buchete de flori de zeci de lei, neamintind, nici măcar în treacăt, de vreun bon fiscal. Un constănțean a cumpărat un buchet de trandafiri pe care a plătit 50 de lei de la o florărie din Tomis III. L-a plătit, dar nu i s-a dat bon. Întrebat fiind ce opinie are despre faptul că nu a primit nici un fel de chitanță sau bon, iar acesta ne-a povestit că, deși știe că ar fi trebuit să i se ofere, e prea grăbit să ajungă acasă, florile sunt frumoase și nu are timp să se certe cu vânzătorii.

De altfel, acesta pare să fie atitudinea-standard când vine vorba despre comercianții stradali: oamenii încearcă să evite complicațiile cu orice preț, și închid ochii la genul acesta de ilegalități, deși, adunate, rezultă sume colosale, doar într-o singură zi, cozile la aceste florării fiind interminabile, în orice perioadă a zilei.

A.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa ca toata lumea fura . CUM A SPUS FOSTA MINISTRA DE LA SANATATE , TARA DE HOTI . HAI SA DAM MANA CU MANA SA FURAM TARA ROMANA . TREABA CU FURATU LA ROMANI NU ESTE DE AZI DE IERI , ASA A FOST SI ASA VA RAMANE . PAI PE VREMEA COMUNISTILOR NU ERA OM SA NU FURE . CAT DE PUTIN SI TOT FURA . SI DACA FURA DOAR UN BUZUNAR DE BOABE SAU CATVA CARTOFI , ERA BINE CA IN ZIUA RESPECTIVA A LUAT CEVA DE LA LOCUL DE MUNCA . ASA CA , CE SA MAI VORBIM .
2
0
Vai de voi
0
0
Florarii Sunt impozitati la norma de venit anuala, nu e nevoie sa declare fiecare floare vanduta.
8
0
Florarii vand si ei bine cateva zile pe an si ravniti la maruntisul lor. Daca chiar va intereseaza veniturile statului faceti articole despre domeniile unde se face adevarata evaziune fiscala. Incepeti cu VAMA. Acolo incepe lantul evaziunii mari din tara prin omiterea intentionata a vamesilor de a inscrie in registre marfa importata. Continuati cu evaziunea la tigari. Aici dependenta romanilor si accizele statului genereaza rulaje sigure zilnic impresionante. Mall urile au sisteme puse la punct de manevrare a caselor de marcat. Adica ei bat in casa, dar sterg memoria fiscala, etc.
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272