REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

De ce candidează constănțeanul Dorel Onaca la Primăria Capitalei?

De ce candidează constănțeanul Dorel Onaca la Primăria Capitalei?

Virgil STOIAN 10 aprilie 2024 | 00:00 1853

Alegerile se apropie cu repeziciune și toate partidele și-au anunțat candidații atât pentru alegerile locale cât și pentru cele europarlamentare. Dorel Onaca, un politician cu ștate vechi, și-a anunțat candidatura la Primăria Capitalei din partea partidului România Mare. Reporterii Replica l-au provocat la o discuție în care aceasta a spus motivele pentru care candidează, principale lucruri pe care vrea să le facă dacă va ajunge primar dar și cine crede că va câștiga postul de edil al Constanței.

De ce candideaza constanteanul Dorel Onaca la Primaria Capitalei?Dorel Onaca

Împărțit între București și Constanța de 40 de ani, Dorel Onaca a ales să candideze în Capitală pentru a schimba ceva. Printre lucrurile pe care dorește să le îmbunătățească sunt traficul, curățenia, infrastructura dar și starea oamenilor nevoiași. Dorel Onaca spune că a candidat la cererea colegilor de partid: „La solicitarea colegilor, pentru că nimeni nu-și asumă, din toate partidele astea mari, un candidat propriu. Fiecare partid vrea să paseze mingea unui independent, ceea ce e un lucru foarte grav. Eu de 40 de ani fac naveta București-Constanța și Bucureștiul e la fel ca acum 40 de ani în privința curățeniei, a infrastructurii, a situației traficului, acum fiind mult mai mare. Acum s-a aglomerat foarte mult Bucureștiul, s-au construit foarte multe blocuri. PRM e singurul partid care își asumă candidat propriu. PSD-PNL au independent, «Dreapta Adunată» tot un independent, iar AUR-ul caută un independent, iar noi suntem singurul partid care a depus listele complete. Sunt niște lucruri care trebuie rezolvate fără nici o problemă și care trebuiau rezolvate de mult. Fiecare când ajunge pe rampa asta de lansare se gândește fie la prezidențiale, ori să fie prim ministru sau să «ciordească» funcția de președinte al partidului care l-a promovat. Asta înseamnă o politică ordinară. Eu am studii, am doctorate, sunt decorat de doi președinți ai României, dar ca primar nu trebuie să ai doctorate ci trebuie să fii bun gospodar și să știi să pui oamenii la treabă. Un primar trebuie să aibă susținere populară. Am și eu un proiect mare. Vrem să pornim proiectul Dunăre-București, s-au plătit peste 4 miliarde de dolari și mai sunt 20% din lucrări.”

De ce candideaza constanteanul Dorel Onaca la Primaria Capitalei?Dorel Onaca

În privința contracandidaților, acesta nu consideră că are adversar: „Nu consider pe nimeni concurență, ei sunt contracandidații lor proprii. Eu vin aici din mulțumire pentru bucureșteni, eu vin să mă ofer să fac treaba pe care nu au făcut-o ei 40 de ani. Nu doresc să fac lucruri care să demoleze iar. Parcări inteligente, semaforizare inteligentă pentru a monitoriza traficul, problema clădirilor cu grad seismic ridicat și deratizarea. La fiecare metrou câte o parcare supraetajată, cu 10 nivele în sus și câteva în jos care înseamnă 2000 de locuri de parcare.“

Fostul senator crede că Vergil Chițac va câștiga încă un mandat la Constanța: „La Constanța eu cred că amiralul Chițac mai merită o șansă. A greșit-o cu constructorii, care cred că l-au șantajat, au făcut din Constanța un șantier ordinar în ultimele luni. Ar trebui ca data viitoare să pună constructori serioși“,  a conchis acesta.

Iată care sunt prioritățile administrative pentru București:

1. Fluidizarea străzilor, semafoare inteligente, parcări.
2. Cantine sociale pentru nevoiași și adăposturi pentru oamenii străzii.
3. Consolidarea blocurilor/imobilelor cu bulină roșie și reabilitarea centrului istoric.
4. Piste pentru bicicliști, trotinete și motoscutere.
5. Deparazitarea orașului de șobolani, ploșnițe, tigrul platanului, căpușe, țânțari și alte insecte și amenajarea spațiilor verzi în general în parcurile din capitală.

Cine este Dorel Onaca

Dorel Constantin Onaca a fost consilier prezidențial în primul mandat a lui Traian Băsescu. De asemenea, a fost secretarul general al PMP și a candidat pentru alegerile parlamentare din partea PMP în 2016. Onaca a fost deputat de Constanţa între 1996 - 2000, iar în perioada 2000 - 2008 a fost senator de Constanţa din partea PDSR. În 2008, Dorel Onaca a candidat pentru funcția de primar al municipiului Constanța, din partea Partidului Democrat Liberal, în anul 2008. În anul 2016, Dorel Onaca era primul pe lista PMP Constanţa pentru Senat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
CU ONACA AL NOSTRU IN FRUNTE....VOM AVEA VICTORII MULTE....DE ...K....KAT...BAFTA SA AVETI...
1
0
Asta e definitia penibilului. Pe el nu l-au votat nici neamurile cand a candidat la Cta si acum vrea la capitala. A rupt combinatiile prin port pe vream betivului si inca nu se satura
3
0
Pa-pa-ga-lul ăsta e cumva pe post de iepure (?!)
3
0
Don Onaca și încă unul de la sindicat se ”ofereau” odinioară să plătească salariile restante către marinarii rămași pe navele arestate, ca aceștia să le abandoneze și apoi revendicau vapoarele după plata datoriilor către autoritățile din statul respectiv.
3
0
Felicitări! Cu siguranță că Bucureștenii vor alege așa un Primar!
0
2
un bou
9
0
fost scafandru cu liceul facut la seral ,bataia de joc a scafandriilor de la i.c.h. ,fire suparacioasa ,ranchiunos,cu un vocabular limitat bodyguardul lui base ,un ins limitat si cam cretin
13
1
Un analfabet, șosetă lui Băsescu.
15
0
Felicitări Onaca pentru tot ce faci. Invidioșii la câ..t.
0
15
Ei eu stiu de ce.Cu siguranta k ii inocent.Succesuri :-)
11
0
Băi frustraților de ESCU ,DSDA si ceilalți , vai de capul vostru, se pi.e Onaca pe și va bucurați de ziceți că sunteți la SPA.
3
11
Baiatul asta tampit care a luat bacalaureatul dupa ce luase doctoratul si care nu stie sa scrie iar de citit buchiseste pe litere este pus la misto sa candideze. Vai mama lui de p***t!
18
2
Pai individul asta nu este nici in marja de eroare la Bucuresti.
15
1
Du te ba sinfa curat la bobita si dupa adu o bere.
11
2
Succes domnule Onaca. r*mânia are nevoie de implicarea oamenilor patrioți ca dumneavoastră.
3
17

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272