REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Decebal Făgădău prezintă care este situația actuală a locurilor de joacă în Constanța

Decebal Făgădău prezintă care este situația actuală a locurilor de joacă în Constanța

Replica API 2 august 2019 | 03:05 445

foto: Facebook/ Primăria Constanța

Primarul municipiului Constanța a vorbit, miercuri, 31 iulie a.c., în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o imediat după ședința de consiliu local, despre mai multe subiecte de interes public. Unul dintre acestea face referire la situația actuală a spațiilor de joacă de pe raza municipiului, un subiect dezbătut de foarte multe ori care a stârnit adesea controverse, constănțenii fiind nemulțumiți de faptul că în urmă cu un an li se promiteau pentru copii, 100 de locuri de joacă. Reamintim că cele vechi au fost demontate de administrația locală în 2017, cu promisiunea că în locul acestora vor înflori altele noi.

Locuitorii din Constanța au lansat o petiție în anul 2016, în care cereau atorităților locale noi spații de joacă și reamenajarea celor vechi.

”Cerem autorităților constănțene, în numele copiilor nostri, noi spații de joacă. Reamenajarea celor existente. Vrem să se dezvolte armonios, să crească frumos. Ne ridicăm cu pretentii, da! Ne permitem sa cerem. Arătați-ne că va pasă! Cerem noi locuri de joacă. Cerem o investiție minimă în parcurile deja existente.(care parcuri?) Cerem sa ne oferiți condiții pentru a ne petrece timpul liber alături de copiii nostri. În parcuri, în spații special amenajate“, arăta petiția de la acea vreme.

Iată că, anul acesta, primarul Decebal Făgădău a acordat o mai mare atenție acestei necesități și multe locuri de joacă au fost amenajate, modenizate, construite în diferite cartiere din oraș deși primul lot a lucrărilor se demara în luna octombrie 2018, când 25 de locuri de joacă erau incluse în proiectul de reamenjare.

”Care este situația locurilor de joacă astăzi (31 iulie a.c.) în municipiul Constanța. Din cele 67 de locații pe care le administram, 63 au fost incluse în programul de reamenajare. Știți foarte bine, am făcut licitație pe loturi, la unele s-a adjudecat, la altele a trebuit să reluam procedura. Cert este că în momentul acesta avem 11 locuri de joacă finalizate și vreau să îi invit pe constănțeni să meargă să le vadă, pentru că acesta este nivelul minimal la care noi facem locurile de joacă în municipiul Constanța. De asemenea fac apel public la cei care utilizează locurile de joacă, să păstreze, nu doar integritatea, ci și curățenia, pentru că știți, există oameni care spun să se facă locurile de joacă și după ce s-au făcut, se transformă în zone de spart semințe, sau după ce se schimbă pampersul se aruncă pe lângă coșul de gunoi. Toate locurile de joacă pe care noi le-am finalizat până în acest moment, sunt dotate cu băncuțe pentru părinți sau bunici și nu numai, cu coțuri de gunoi, deci au practic tot ce le trebuie. Fac apel a le păstra și a ne ridica și noi ca oameni, măcar la nivelul locurilor de joacă”, a spus primarul Decebal Făgădău.

Însă, de precizat este faptul că în execuție se află 14 locuri de joacă, care vor avea un aspect mult mai atractiv.

”De asemenea avem în execuție 14 locuri de joacă în diferite stadii și dacă lumea se aștepta să montăm dale de cauciuc, cred că toată lumea a văzut că noi de fapt turnăm un covor complet antitraumă, este un covor ce se toarnă în mai multe straturi și este de multe ori o muncă de artist pentr a insera toate acele elemente specifice locurilor de joacă, niște desene, niște fuigurine geormetrice, astfel încât nu doar aparatul, adică, leagănul, topoganul, ci întreg spațiul amenajat să fie atractiv pentru copii noștri”, a mai precizat primarul municipiului Constanța.

Citește si: https://www.replicaonline.ro/mai-multe-locuri-de-joaca-au-fost-reabilitate-in-municipiul-constanta-398077/

https://www.replicaonline.ro/locurile-de-joaca-din-constanta-in-atentia-primariei-393182/

https://www.replicaonline.ro/mai-multi-bani-pentru-reamenajarea-locurilor-de-joaca-din-constanta-398163/

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mare jeg, mare spagar, mare prost de om mai esti stimabile domn Fagadau
2
1
Ca nici la vot nu-mi cere adresa de mail.
1
1
...care mancati cacat. Daca va cereau astia adresa de email pt a posta comentarii, dispareati cel putin jumatate...
2
0
oricum nu-ti mai vedem fata dupa urmatoarele alegeri, mars la ciobanii tai unde tie locul, javra.
5
1
Fagadau , corup ! Spagar ptr autorizatii prin interpusi !
8
0
cel mai tare loc e joaca e Primaria Constanta. E cel mai bun loc de joaca al infantilului Fagadau, care se joaca de-a primarul. Al securistilor, procurorilor si politistilor care au toti o vila, un hotelut, o una-alta. Sa vedem cum se vor juca si constantenii, la alegeri. Desi, inca de pe-acum ma uit la ei, pe strazi , si-mi vine sa-mi iau campii si sa ma mut din tara. Parca vad ca iar voteaza un idiot primar si niste gasti consiglieri. Si-o luam de la capat.
10
0
Asta era prioritatea nr 1. Bahhh, cand ii dai drumul la podul de la butelii? Lasa-ne in pace cu locurile de joaca, ca nu sta economia in loc de ele.
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272