REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
17.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

DECLARAȚIILE unor indivizi mânjiți de infracțiuni: 'Nu avem locuri de muncă, suntem nevoiți să facem așa..'

DECLARAȚIILE unor indivizi mânjiți de infracțiuni: 'Nu avem locuri de muncă, suntem nevoiți să facem așa..'

Replica API 2 septembrie 2019 | 00:00 249

Au împrumutat o barcă, au condus-o fără drept și au pescuit ilegal. Însă, pe urmele lor erau oamenii legii, care-i filau. La întoarcere au fost abordați și de aici s-a lăsat cu dosar penal. Inculpații și-au recunoscut faptele, precizând că nu au locuri de muncă și sunt nevoiți să recurgă la astfel de ilegalități. Acum urmează a se judeca apelul.

Pe baza mijloacelor de probă administrate in cauză, în faza de urmarire penală, dar și în faza cercetării judecătorești, instanta a reținut că, la data de 23.04.2015, un echipaj de poliție din cadrul IGPR – Serviciul Poliției Delta Dunării, aflat, în jurul orei 8,30, în exercitarea atribuțiunilor de serviciu pe Lacul Zmeica, au constatat că două ambarcațiuni care se deplasau pe lac, din care una de culoare verde - în care se aflau două persoane, una dintre persoane aflându-se la manevra motorului, iar cealaltă în prora bărcii, în picioare, ridicând setci din apă. Organele de cercetare penală au supravegheat ambarcațiunea de culoare verde, constatând că, după circa 2 ore, în jurul orei 10.38, s-a întors către mal, procedându-se la interceptarea acesteia. În ambarcațiune au putut fi observați mai mulți saci din rafie, în care se aflau setci monofilament și pește. Persoanele aflate în barcă au fost identificate în persoana inculpatului G.M., cea de-a doua persoană fiind identificată ca fiind inculpatul T.N.S.. Cu privire la proveniența setcilor monofilament și a peștelui descoperite în barcă, T.S. a declarat că setcile monofilament îi aparțin și, întrucât, nici unul dintre ei nu are un loc de muncă, a fost nevoit să le folosească la pescuit. Conform procesului-verbal de depistare, organele de poliție s-au deplasat, însoțite de inculpați în portul din Jurilovca, unde s-a procedat la descurcarea peștelui din setci și cântărirea acestuia, rezultând 9 kg caras, 68 kg plătică mică și 7 kg plătică mare, întreaga cantitate fiind predată către societatea comercială specializată. În aceleași circumstanțe, potrivit rolii.ro, s-a procedat la descărcarea, măsurarea și numărarea uneltelor de pescuit, rezultând un număr total de 25 bucăți. În ceea ce privește ambarcațiunea s-a constatat că este tip Laguna, model 535, de culoare verde închis la exterior și albastru la interior, dotată cu un motor marca Suzuki de 50 CP, în 4 timpi. Inculpatul T.S.a declarat că ambarcațiunea, cu toate dotările, este proprietatea unei cunoștințe, de la care a împrumutat-o fără a-i spune că o va folosi la pescuit. Ambii au fost trimiși în judecată pe 12.11.2018, pentru infracţiuni la alte legi speciale, iar la finele lunii iunie 2019, instanța de fond s-a pronunțat, în sensul că le-a aplicat amenzi penale. Dar decizia nu a fost definitivă și deja s-a înregistrat apelul, acesta urmând a se judeca pe 24.10.2019.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De santiere au auzit ? De agricultura au auzit ? Cum sa nu fie locuri de munca ?
1
0
La Cernavoda , ce faceti cu electricieni aia din barci ? Criminali aia care , baga curent si omoara tot , opereaza sub protectia politiei .
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272