REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Deţinuţii de la Poarta Albă fac sex în spiritul şi litera legii

Deţinuţii de la Poarta Albă fac sex în spiritul şi litera legii

Replica API 18 ianuarie 2013 | 00:00 2232

Două ore de amor, la trei luni!

Două ore de amor, la trei luni!

Deţinutul are dreptul la sex! Cu soţia ori concubina, după caz. Şi nu oriunde, ci în interiorul penitenciarului, într-un loc special amenajat la toate standardele necesare. Un loc numit... "camera intimă". În spaţiul respectiv deţinuţii se simt ca la hotel, asta pentru că încăperea este dotată cu televizor, un pat generos.

Anul trecut, aproximativ 100 de deţinuţi de la Penitenciarul Poarta Albă au petrecut clipe de vis împreună cu consoartele, folosind prezervative, din partea casei, la discreţie. Pentru a ajunge în camera plăcerilor, reprezentanţii unităţii penitenciare susţin că deţinuţii parcurg mai mulţi paşi. Mai exact, deţinuţii trebuie să fie căsătoriţi sau să aibă o relaţie de concubinaj recunoscută, să aibă un comportament exemplar pe durata detenţiei, să nu fi fost sancţionaţi în ultimele şase luni sau să fi beneficiat de întreruperea pedepsei. De asemenea, pentru a se putea bucura de vizitele partenerelor de viaţă în camera conjugală, trebuie să participe activ la programele de educaţie şi intervenţie psihosocială ori la activităţi productive.

1.000 de prezervative, în 12 luni

Dacă îndeplinesc toate condiţiile, deţinuţii închişi la Penitenciarul Poarta Albă pot beneficia de o vizită intimă, timp de două ore, o dată la trei luni. Doar în anul 2012 deţinuţii de la malul mării au stabilit un record, ei au folosit 1.000 de prezervative, în doar 12 luni. Programările la această cameră se fac pe baza cererilor persoanelor private de libertate, care sunt analizate de o comisie stabilită la nivel de penitenciar. Sunt verificate dacă persoanele care fac solicitarea îndeplinesc condiţiile legale, respectiv condiţiile prevăzute la articolele 43, 44, 45 ale regulamentului de aplicare a Legii 275/2006.

Luna de miere după gratii

Conducerea penitenciarului oferă un bonus deţinuţilor proaspăt căsătoriţi, prelungindu-le şederea în camera plăcerilor la 48 de ore. Gabriel Botezan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, susţine că 37 deţinuţi s-au căsătorit în timp ce-şi executau pedepsele privative de libertate, unii/unele dintre ei alegându-şi partenera/partenerul din rândul colegilor de detenţie. Au existat şi deţinuţi norocoşi care au primit permisiunea din partea conducerii penitenciarului de a folosi "cuibuşorul de nebunii" de mai multe ori.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108