REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

DIRECTORUL de la Liceul AXIOPOLIS, EXECUTAT SILIT de ELEVII OLIMPICI

DIRECTORUL de la Liceul AXIOPOLIS, EXECUTAT SILIT de ELEVII OLIMPICI

Replica API 28 martie 2021 | 08:52 6755

Cu toate că au primit o decizie definitivă din partea Curții de Apel pentru a le fi anulate mediile scăzute la purtare, tinerii olimpici de la Cernavodă au apelat și la un executor judecătoresc, pentru că directorul instituției de învățământ se pare că ar fi ignorat sentința definitivă. Au primit câștig de cauză și de această dată dar, ce să vezi, directoarea nu știe ce și cum să facă așa că a solicitat ajutorul Inspectoratului Școlar.

Directorul Liceului Axiopolis nu se lasă! Aceasta a avut nevoie de o executare silită pentru a lua în calcul situația în care au fost puși cei doi olimpici de la Cernavodă. Panicată, aceasta a înștiințat inspectorul școlar general că nu știe cum să procedeze și are nevoie de ajutor. Da, a fost nevoie să se ajungă la un executor, pentru că aceasta a ignorat sentința definitivă a Curții de Apel Constanța. „Respinge excepția lipsei de interes în susținerea cererii de recurs. Respinge recursul ca nefondat. Obligă recurentul la plata către intimații reclamanți a cheltuielilor de judecată. Definitivă”, este menționat în minuta judecătorească.

Tinerii au apelat la un executor judecătoresc

Pe rolul Judecătoriei Medgidia s-a aflat și soluționarea unei cereri de încuviințare a executării silite ce vizează unitatea de învățământ. „Admite cererea formulată de către executorul judecătoresc Stoica-Constantin Gabriela-Simona, privind pe creditorii Teodor Cătălin Geambașu și Cosmin Negoiță şi pe debitorul Liceul Tehnologic „Axiopolis" Cernavodă, str. Cazărmii. nr. 6. Județul Constanţa. Încuviinjează executarea silită a titlului executoriu reprezentat de Sentinta civilă nr. 163/14.02.2020 pronunțată de Tribunalul Constanța în dosarul nr. 5357/118/2019, rămasă definitivă prin Decizia nr. 729/CA/05.10.2020 în vederea obligării debitoarei la modificarea notelor acordate la purtare pentru semestrul II al anului şcolar 2018-2019, note acordate prin Hotărărea Consiliului Profesoral din 11.07.2019, precum şi la obligarea debitoarei la radierea din Registrul clasei şi din registrul matricol al mențiunilor dispuse cu privire la scăderea notei la purtare ca urmare a Hotărării Consiliului Profesoral din 11.09.2019. (...) Autorizează creditorul să treacă la executarea silită a titlul executoriu. Fără cale de atac.” este menționat în minuta judecătorească.

Ce spune Inspectoratul Școlar Județean

Contactat fiind, inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai, ne-a declarat faptul că are cunoștință de situație și că a îndrumat directorul să pună în aplicare hotărârea judecătorească. Însă... mai întâi de toate, directoare are nevoie de lămuriri pentru că nu prea știe cum să facă acest lucru. „Am discutat cu doamna director. Din ce mi-a spus aceasta, nu că nu vrea să pună în aplicare sentința doar că problema era legată de formularea hotărârii. Dânsa are o nelămurire legată de fapul că se făcea referire la o hotărâre care se anula din 11.07.2019, Hotărârea de Consiliu Profesoral din 11.09.2019, dar era anulată deja printr-o intervenție a ISJ Constanța și hotărârea în baza căreia se produc efecte este cea din 30.08.2019 pe care din hotărârea instanței nu înțelegea dacă hotărârea respectivă este anulată. Deci, repet, acea hotărâre din 11.07.2019 era deja anulată. Doamna director nu înțelegea cum trebuie să facă și am îndrumat-o să ia legătura cu avocatul, juristul inspectoratului și să se lămurească dacă trebuie să ceară o lămurire de dispozitiv sau să solicite o eroare materială. Deci, dumneaei mi-a spus că nu se împotrivește doar că nu știe să pună în aplicare astfel încât să nu fie în culpă. O hotărâre de instanță trebuie obligatoriu să fie pusă în aplicare. Important este să se lămurească ce anume are de pus în aplicare și să o pună în aplicare. În sine, își asumă, dacă nu pune în aplicare o hotărâre de instanță” a declarat, pentru Replica, șeful Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Sorin Mihai.

Scurtă revenire asupra subiectului

Vă reamintim că în anul 2019, un scandal de proporții în care erau implicați trei elevi și conducerea școlii unde aceștia învață s-a finalizat în instanță. Trei elevi, pe atunci în clasa a XI-a, de la Liceul Axiopolis din Cernavodă, au mers într-un stagiu de practică desfășurat prin programul educațional Erasmus, în Spania. Înainte de acest stagiu, atât lor cât și părinților le-a fost prezentat totul în detaliu însă ajunși la fața locului, băieții au constatat că nimic din ceea ce li se spusese nu era așa. Pentru că au „îndrăznit” să le spună părinților în ce condiții au stat în stagiul de practică, conducerea Liceului Axiopolis din Cernavodă s-a răzbunat pe doi dintre băieți și le-a scăzut nota la purtare.

Mai multe detalii puteți citi aici:

Trei OLIMPICI din CERNAVODĂ și-au dat școala în JUDECATĂ și au CÂȘTIGAT!

Interviu cu OLIMPICII de la CERNAVODĂ, care şi-au dat liceul în JUDECATĂ

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Liceul Energetic Cernavoda a avut profesori buni si de calitate ce a format generatii frumoase si pregatite de'alungul anilor. Pacat ca multi din cei vechi si pregatiti au iesit la pensie!
4
0
Respect domnului profesor Covatariu.
17
8
Felicitari celor trei familii care au avut curajul si puterea sa duca aceasta lupta pana la capat .Adevarul s-a vazut .Care corp profesoral remarcabil .Zero barat.Daca sunt asa de remarcabili de ce nu s-au remarcat printr-o pozitie corecta atunci cand boassa lor a luat-o pe campii ?Erau ocupati cu pupatul popoului .Mai remarcabililor instanta va aratat ca ati gresit amarnic .Sa va fie rusine . daca erau copii vostri in aceasta situatie faceati la fel ?
12
12
Mai asta facut inspector general la apelul bocancilor de ce mai este doamna director in functie?Ce mai astepti ?Nu este suficient o hotararre remasa definitiva ,dovada clara ca doamna habar nu are de educatie?Doar un incompetent si un habarnist se comporta asa .Ai facut o ancheta sa vezi ce sa intamplat acolo ?Care este rolul si solutia inspectoratului in acest demers?Doamna directoare trebuia schimbata imediat si pus un alt director care sa aduca situatia la normal! Se vede clar ca o protejati !O plangere la DNA ar fi mai mult decat bine venita pentru ca miroase tare de tot !
13
4
Corpul profesoral al liceului este remarcabil. Doua probleme sunt in acest litigiu : pe de o parte nerespectarea normelor din regulamentul de ordine interioara al stagiului si pe de alta parte grija exagerata a profesoarelor. Si ca sa fim cinstiti pana la capat si in ceilalti ani scolari pana sa plece in stagiu de pregatire din Portugalia cei doi elevi au avut abateri disciplinare. Punct !
11
9

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468