REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Dmitro Kuleba afirmă că Ucraina apără și România de „teroarea aeriană rusă“

Dmitro Kuleba afirmă că Ucraina apără și România de „teroarea aeriană rusă“

A.F. 17 aprilie 2024 | 00:00 714

Ucraina le-a cerut din nou luni aliaţilor să facă „paşi extraordinari şi îndrăzneţi“ în vederea furnizării de apărare aeriană pentru a ajuta la apărarea împotriva valurilor de atacuri aeriene ruseşti care au vizat sistemul energetic în ultimele săptămâni, iar unul dintre argumentele aduse de ministrul de externe Dmitro Kuleba a fost acela că în acest fel sunt protejate şi ţările vecine, inclusiv România, de riscul ca rachete sau drone ruseşti să intre în spaţiul lor aerian, relatează Reuters și news.ro.

Dmitro Kuleba afirma ca Ucraina apara si Romania de „teroarea aeriana rusa“Dmitro Kuleba

„Avem nevoie urgentă de sisteme suplimentare Patriot şi de alte sisteme moderne de apărare aeriană, de arme şi muniţii", a declarat ministrul de externe Dmitro Kuleba la o conferinţă de securitate la Marea Neagră unde s-a exprimat prin legătură video. "Profit de această ocazie pentru a îndemna încă o dată toţi partenerii noştri să ia măsuri extraordinare şi îndrăzneţe", a continuat el. "Apărarea aeriană ucraineană protejează acum nu numai cerul ucrainean de teroarea aeriană rusă, ci şi pe vecinii din Moldova, România şi Polonia de ameninţarea imediată ca rachetele şi dronele să intre în spaţiul lor aerian“, a argumentat el.

Ministrul ucrainean a salutat eficienţa sprijinului aliat acordat Israelului în respingerea atacului aerian al Iranului din weekend şi a îndemnat ţările să urmeze acest exemplu şi atunci când este vorba despre Ucraina. „Tot ceea ce ce cerem de la parteneri, chiar dacă nu puteţi acţiona aşa cum acţionaţi în Israel: daţi-ne ceea ce avem nevoie, iar noi vom face restul lucrurilor“, a spus Kuleba.

Aliaţii occidentali au fost reticenţi în a trimite sisteme de apărare aeriană suplimentare Kievului, în timp ce Ucraina spune că are nevoie de 26 de sisteme Patriot pentru a acoperi în întregime teritoriul ţării. Germania s-a angajat să livreze încă un sistem Patriot în urma apelurilor venite de la Kiev.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Învățați istoria, nu ISTERIA!!! Kuleba trebuie întrebat despre dosarele de la Neurenberg!!!
2
22
Romania nu a fost infiintata de rusia ca parte a urss, deci, nu are pretentii teritoriale de la Romania. Cu ukraina e exact invers, a fost infiintata de rusia ca republica ss parte a urss si au primit cadou teritorii furate de rusia de la toti vecinii si pe care ukraina nu a vrut niciodata sa le retrocedeze tarilor vecine, deci, relatiile lor cu vecinii nu au fost niciodata prietenesti.
3
22
Dispari TR0LULE PUTlNlST cu PR0PAGANDA ta AURlST0-S0S0ClSTA pe 2 ruble. Nu pacalesti pe nimeni din Romania cu DlARlA TA CU LITERE. Vai, ce comuneri faci pentru C0MUNlSTll PUTlN, Xi Jinping, George Simion, S0Soaca, pentru "UNlCUL PARTID EURASlATlC" suveranist wannabe. Noi, romanii adevarati, iti raspundem doar atat (si citez dintr-un "clasic in viata" hahaha:"Te ABUzEz sexual, scr0af0!"-George Simion "presedinte AUR"/mascota partidului-galerie de fotbal(cand nu e Lulea sau Tarziu prin zona), catre d***a S0Soaca aka"Scr0afa", respectiv "presedinta rusofililor din Romania" S0S. PAMANTURILE ROMANESTI AU FOST INVADATE DE 12 ORI IN ISTORIE!!! RUzZIA este "UNICUL SI VESNICUL INAMIC AL ROMANIEI". Iar Ucraina este dusmanul dusmanului nostru, deci UCRAINA este prietena ROMANIEI, aparand parte din ROMANIA, deci ROMANIA MARE, adica aparand Moldova(inca)captiva SATANlSTlL0R cu"arma la ceafa"stationati in Transnistria, orcii "0muleti verzi" pe care ii vom INFIGE IN TEPUSE dupa ESCALADARE (IN CURAND)
69
1
Hai la c***t! Exagerati cam demult....o parte se prind mai greu sau o ard cu paru'n ochi! Ati devenit foarte enrrvsnti si antipatici ptr majoritatea oamenilor,mai sint totusi unii care ling in c*r,ca astia care intra si dau like de o m**e de ori la un comentariu!
4
38
Multa mwe cu k*t zelenski
6
43
Hai mai lasati-ne in pace cu cersitul, ca ne-am saturat de voi! Trageti pe nas si apoi faceti literatura sa manipulati fraierii, bine ca s-a trezit lumea sa vada cine sunteti voi.
9
45
Întrebat ce iarba fumează?
13
45
Eh, hai..ca deja ziceti ca aparati intregul sistem solar. Mai da-va-n spanac de ucrainieni ca deja o dati in p*****l. Am avut empatie mereu pt voi dar luati cu paine ca vi se apleaca naiba de la atata eroism
18
55

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272