REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

DOCUMENTELE din arhiva PRIMĂRIEI, ARUNCATE într-un DEPOZIT spre a fi CASATE, aveau LEGĂTURĂ cu TERENURI

DOCUMENTELE din arhiva PRIMĂRIEI, ARUNCATE într-un DEPOZIT spre a fi CASATE, aveau LEGĂTURĂ cu TERENURI

Replica API 10 martie 2021 | 19:45 3323

Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a oferit detalii în legătură cu documentele din arhiva primăriei, aruncate într-un depozit din incinta CT BUS, spre a a fi casate.

„Oare a încercat cineva să șteargă urmele celor 20 de ani de administrație roșie?

Priviți ce scrie în raportul referitor la situația documentelor Primăriei aruncate într-un depozit al companiei de transport de către fosta administrație: “Având în vedere importanta și implicațiile ce decurg din documentele elaborate de Direcția patrimoniu și cadastru, această lipsă de control și evidență a actelor emise, coroborat cu perioadele scurte de păstrare, pot prejudicia grav interesele UAT Constanța prin distrugerea unor informații cu privire la dreptul de folosință, dreptul de administrare sau chiar dreptul de deplina proprietate asupra bunurilor aflate în domeniul public și privat al UAT Constanța.”

Dacă colegii mei, consilierii locali Mihai Ochiuleț și Teodor Popa, nu găseau din pură întâmplare documentele din imagine, adică peste 119.909 dosare, 1049 bibliorafturi, 1016 volume, 65 pachete și 124 cutii, azi ele ar fi fost irevocabil și definitiv pierdute prin topire.

Cea mai mare parte din documente proveneau de la Direcția Patrimoniu și Cadastru din cadrul primăriei. Ați ghicit, aveau legătură cu terenuri... Din 823 bibliorafturi provenite de la această direcție, cu privire la 746 s-au dispus măsuri de reintroducere în fondul arhivistic activ. Altfel spus, aceste documente nu îndeplineau condițiile legale de casare, unele dintre ele trebuind chiar să fie păstrate permanent“, a transmis primarul Chiţac.

A.F., M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oricum nu este ok cum le-au depozitat. Exista proceduri operationale pt a arhiva doc in sectorul public ... se pastreaza un numar de ani in arhiva...
0
0
ce propaganta ieftina , ce vrajeala de cocalar comunist ba chair crezi ca daca era asa ceva important baieteti lasau sa le gasesti tu, ba nea Amirale tu crezi ca toti pune botul la ieftinuri
0
0
Distrugerea sau nepastrarea documentelor care sunt in termen de arhivare, inseamna puscarie. Cine este vinovat sa plateasca.
2
0
prosti ca votantii plusr? Pai daca voiau sa ascunda ceva ar fi ars hartiile alea inainte sa se schimbe primarul. Alea sunt niste hartii fara importanta. Daca ar fi avut importanta s ar fi facut un dosar penal ancheta arestari etc. Hai lasati ne cu insinuarile astea infantile.
7
7
Ciuma rosie vrea sa scapre de dovezile care-i incrimineaza. Tipic makidonesc!
6
3
hotul poponar turbo drogat se futea in partz in hala aia..CA NU AVEA ORGASM ISI BAGA IN CUR PETARDE...acolo au facut antrenamentul de gaoz larg alde Niku Porc si GAYzare Radu
8
4
Nu cumva ati fost si dumneavoastra intr-o vineri pe la ora 14 la CT BUS si impreuna cu dl MIHAI ALEXE ati fost la hala respectiva,dar bag de seama ca cam inchideti ochi la ce se intampla in curtea CT BUS
16
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272