REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Dorin Opreanu, PNL: Candidaţii USR vor în Parlament, dar sunt fără EXPERIENŢĂ

Dorin Opreanu, PNL: Candidaţii USR vor în Parlament, dar sunt fără EXPERIENŢĂ

Replica API 19 noiembrie 2020 | 00:28 2476

Aproape toate culturile din Dobrogea „s-au topit” din cauza secetei, iar agricultorii sunt în pragul falimentului. Fermierii speră ca Executivul să adopte câteva măsuri rapide care să vină în sprijinul lor, astfel încât să-și poată salva afacerile. Dorin Opreanu, director general adjunct al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și candidat PNL Constanța pentru Camera Deputaților, este un profesionist în agricultură așa că, dacă va ajunge în Parlament, va veni cu soluții. În cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, Dorin Opreanu a explicat care sunt proiectele sale în acest domeniu, dar a vorbit şi despre candidaţii USR la Parlamentare, pe care-i consideră nepregătiţi pentru a ocupa poziţii în Legislativ.

Dorin Opreanu a abordat, în cadrul interviului acordat ziarului Replica, mai multe subiecte de interes local, subiecte ce vizează campania, dar a vorbit şi despre proiectele PNL pe care le va iniţia după 6 decembrie. Unul dintre acestea vine în sprijinul fermierilor care au de suferit din pricina secetei. „Ajutarea fermierilor prin crearea unui cadrul legislativ în care ei să beneficieze, mult mai ușor, de fondurile europene, care vin de la Uniunea Europeană, pe agricultură. Fiind director general adjunct al Agenției de Finanțare a Invesțițiilor Rurale, sunt în contact permanent cu ce se întâmplă la Comisia Europeană. Este foarte important să creăm un set de legi care să-i ajute pe fermieri. Practic, Comisia Europeană ne-a făcut o prefață la ce ar trebui să se întâmple și cum ar trebui să se întâmple, dar ei nu intră peste statele membre. Noi vom decide și vom legifera cum se duc banii, cum se împart către fermieri, prin ce măsuri. Prin noua politică a Planului Agricol Comun, se va finanța și se vor face scheme pentru a se suplimenta banii pe subvenții. Salvarea noastră, la acest moment, cred că sunt Fondurile Europene”, spune Opreanu.

PNL speră să obţină 40 % la alegeri!

Candidatul PNL la Camera Deputaţilor spune că partidul pe care-l reprezintă speră să obţină un procent de 40 % la alegeri, astfel încât să aibă majoritate în Parament.

„E foarte important ca PNL-ul să reușească și să obțină un procent mare, care să-l legitimeze. Mi-aș dori să avem un procent de 40%. Poate este puțin crescut, dar trebuie să țintești sus dacă îți dorești să obții ceva. Pentru PNL, să câștige alegerile nu înseamnă să aibă toate funcțiile, înseamnă să poată să implementeze programul de guvernare, înseamnă să poată să aibă toate pârghiile să reușească tot ceea ce și-a propus. Să îți transformi tot ce ți-ai pus pe hârtie, în realitate. Pe hârtie toți le facem, dar nu reușim să le punem în practică, din motive obiective”, a declarat PNL-istul.

Opreanu: USR are oameni fără experienţă

Acesta mizează pe oamenii cu experienţă din partid, oameni care ştiu cu ce se mănâncă administraţia publică, spre deosebire de USR, de exemplu. „Noi avem oameni care știu administrație, care fac și au făcut administrație. Ei (n. red., USR) nu au făcut niciodată administrație. Au făcut doar opoziție permanentă. Sunt oameni total fără experiență și vor să meargă în Parlament. Administrația este destul de grea, ceea ce vezi și faci în privat nu se aplică în domeniul administrativ, și în niciun caz, în instituțiile statului. Adu oameni performanți care lucrează în sistem, care sunt de 5 ani, câștigă-ți oamenii ăia și pune-i la treabă”, a specificat Opreanu.

Pieţarii ar putea fi mutaţi la Pavilionul Expoziţional

Dorin Opreanu a demontat şi zvonurile potrivit cărora Guvernul pune în pericol afacerile pieţarilor, după măsura închiderii târgurilor şi a pieţelor. Consilierul judeţean a anunţat faptul că se ia în discuţii ca pieţarii să fie mutaţi la Pavilionul Expoziţional.

„S-a spus că a fost o măsură negândită și nu s-a gestionat cum trebuie. În toate județele țării există piețe deschide. Și la Constanța sunt 3 piețe deschise. Mai sunt și piețe volante. Consiliul Judeţean vrea să aducă pieţarii la Pavilionul Expoziţional. Avem nevoie de foarte multe autorizații, acest lucru este pus pe masă. Este o dorință a noastră, nu este un lucru încă rezolvat. Totul depinde de DSP, ne trebuiesc avize. Asta înseamnă să ai o administrație liberală, să-ți găsească soluții să poți să funcționezi, și să aibă grijă de tine”, a completat politicianul.

Cum se vede Constanţa după două săptămâni de administraţie PNL, dar şi care este mesajul lui Dorin Opreanu pentru constănţeni, puteţi urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Cod Mandatar Financiar PNL: 11200025

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108