REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Dureri puternice de umăr și dificultate în mișcarea mâinii? Iată ce poți face

Dureri puternice de umăr și dificultate în mișcarea mâinii? Iată ce poți face

A.F. 11 martie 2023 | 00:00 614

Umărul este una dintre cele mai complexe și mai mobile articulații ale corpului uman, de aceea orice problemă apărută la nivelul acesteia poate avea un impact considerabil asupra calității vieții. Durerea puternică, efectuarea cu dificultate a unor mișcări și chiar imposibilitatea realizării acestora sunt semne evidente ale unei leziuni apărute în structurile umărului – fie la nivelul tendoanelor coafei rotatorilor (acel ansamblu de mușchi și tendoane cu rol important în mișcarea umărului), fie al cartilajului (care, odată cu trecerea timpului, se uzează).

Dureri puternice de umar si dificultate in miscarea mainii? Iata ce poti face

Afecțiunile umărului pot apărea la orice vârstă, însă sunt predominante la persoanele vârstnice, care se pot confrunta cu artroză și leziuni ale tendoanelor. Persoanele tinere se pot confrunta, în schimb, cu afecțiuni traumatice ale umărului (în special traumatisme sportive), precum luxațiile, fracturile sau leziuni ale tendoanelor. Indiferent de vârstă, durerea apărută la umăr nu trebuie neglijată. Un consult de ortopedie și traumatologie este recomandat să se facă imediat după apariția simptomelor, în vederea stabilirii unui diagnostic exact și a unui plan terapeutic, dar și pentru a preveni eventuale complicații.

Tratamentul afecțiunilor umărului variază în funcție de gradul de severitate. Astfel, într-o fază incipientă există posibilitatea de recuperare medicală, prin fizioterapie, kinetoterapie și infiltrații intra-articulare sau periarticulare. Însă, în cazurile mai severe, cum sunt cele de artroză, în fracturile cominutive (în care osul este spart în mai multe fragmente mici) sau în leziuni ale tendoanelor coafei rotatorilor, indicația de tratament este cea chirurgicală, de protezare (artroplastie).

Artroplastia de umăr presupune reconstruirea sau îndepărtarea structurilor afectate și înlocuirea acestora cu niște dispozitive artificiale (proteze) din metal, ceramică sau plastic, concepute special în acest sens. Scopul intervenției este de a elimina durerea și de a reda mobilitatea articulației. În funcție de afectarea articulară, chirurgul ortoped poate recomanda fie înlocuirea anatomică totală sau parțială a structurii umărului, fie înlocuirea totală inversată a acesteia.

Operația de artroplastie de umăr este una complexă și trebuie realizată de o echipă chirurgicală foarte bine pregătită și cu multă experiență, indicația pentru cea mai bună procedură pentru pacient, în funcție de gradul de afectare al articulației, fiind pusă numai după o examinare clinică completă și după efectuarea unor investigații imagistice ale umărului – radiografie și tomografie computerizată (CT), scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da da cred sa ajute si un RMN poate si un Computer tipograf Binenteles dupa programarea la 6luni chiar 8 luni Cu plata binenteles imediat Kkamas pâ voi
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108