REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

EFECTUL BAMBOO: Goblin, Phoenix, London Pub şi Club 13, AMENDATE!

EFECTUL BAMBOO: Goblin, Phoenix, London Pub şi Club 13, AMENDATE!

Replica API 24 ianuarie 2017 | 23:52 637

Localurile din Constanţa, luate la puricat

Localurile din Constanţa, luate la puricat

După ce Club Bamboo din capitală a ars aproape în întregime în noaptea de vineri, 20 spre 21 ianuarie a.c., pomierii, polițiștii și jandarmii constănțeni au demarat acțiuni de control a mai multor cluburi din municipiul Constanța în weekendul 21-22 ianuarie 2017! Tragedia din Colectiv ar fi putut să se repete, însă din fericire clienții clubului și angajații au reușit să iasă la timp.

Cluburile din municipiul Constanța au intrat din nou în atenția oamenilor legii! După ce în noaptea de sâmbătă, 21 ianuarie a.c., 4 cluburi din Constanța, Fratelli, Luv, Etiquette și Breeze, au fost verificate la sânge de oamenii legii și amendate pentru diverse nereguli găsite, pompierii din cadrul ISU Dobrogea au efectuat și duminică, 22 ianuarie a.c., după ora 23.00, acțiuni de verificare în urma cărora au fost controlate alte 4 restaurante-cluburi din municipiul Constanța! În urma acțiunii au fost constatate 24 de deficiențe, fiind aplicate 15 avertismente și 6 amenzi în cuantum de 13.500 de lei. "Noaptea trecută, după ora 23.00 au mai fost controlate 4 obiective de alimentație publică cu afluență mare de persoane. Au fost constatate 24 de deficiențe, aplicate 15 avertismente și 6 amenzi în cuantum de 13.500 lei.", au precizat reprezentanții ISU Dobrogea. Cele patru cluburi amendate sunt preferatele tinerilor pentru distracția de weekend! Este vorba despre Goblin, Phoenix, London Pub și Club 13 din municipiul Constanța.

Patronii de cluburi, prinși pe picior greșit! De ce au fost amendați?

Potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, principalele nereguli au constat în: instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficienţe de ordin organizatoric la nivelul obiectivelor controlate, neîntreținerea instalaţiilor de stingere a incendiilor, neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, neorganizarea corespunzătoare a instructajului în domeniul situaţiilor de urgenţă, neafisarea/neactualizarea planurilor de evacuare în caz de incendiu, neorganizarea intervenţiei la locul de muncă.

Deficienţele constatate nu s-au încadrat în prevederile HG 915/2015 privind Stabilirea criteriilor pentru oprirea funcţionarii ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu. Pentru cele patru obiective controlate nu s-a solicitat şi nu s-a obţinut autorizaţia de securitate la incendiu. De asemenea, s-au desfăşurat sesiuni de informare a personalului cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la operatori economici, acţiuni de diseminare a informaţiilor de natură preventivă cetăţenilor.

Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat opt acţiuni de recunoaştere la categoriile de obiective cuprinse în planurile de verificare.

“Având în vedere faptul că perioada următoare se caracterizează printr-un aflux mare de persoane care aleg să-şi petreacă timpul liber în astfel de locaţii, ISU recomandă administratorilor/proprietarilor acestor categorii de obiective, următoarele: respectarea numărului maxim de utilizatori prevăzut de legislaţia în vigoare, pentru aceste categorii de construcţii; solicitarea sprijinului pentru acordarea asistenţei tehnice de specialitate în vederea întocmirii documentaţiei necesare obţinerii autorizaţiei de securitate de incendiu; preocupare sporită pentru solicitarea acestui act administrativ care să asigure securitatea beneficiarilor.”, precizează reprezentanții ISU.

În ce condiții se aplică măsura închiderii unui local?

Aceștia menționează faptul că sunt reglementări în HG 915/2015 care specifică clar când se închide un obiectiv. Chiar dacă are autorizaţie de securitate la incendiu, obiectivul poate fi închis dacă se constată deficienţele menţionate la art 2. Astfel,se dispun în ordine:

1) Măsura de complementare de oprire a funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor care nu au autorizaţie de securitate la incendiu, în condiţiile legii, şi care au aria desfăşurată mai mare de 200 mp, având destinaţia de comerţ, cultură sau turism, se realizează în oricare din următoarele situaţii:

a) depăşirea numărului maxim de utilizatori pentru baruri, cluburi, discoteci şi restaurante cu mai mult de 10% din valoarea de referinţă;

b) depăşirea numărului de niveluri supraterane faţă de valoarea de referinţă admisă pentru clădirile cu nivelul V de stabilitate la incendiu/gradul de rezistenţă la foc;

c) neasigurarea numărului minim de căi pentru evacuare faţă de valoarea de referinţă;

d) reducerea prin elemente de construcţie, cu mai mult de 25% din valoarea de referinţă a înălţimii/lăţimii căilor de evacuare, în condiţiile în care deficienţa nu poate fi înlăturată pe timpul controlului;

e) neechiparea cu instalaţii de stingere a incendiilor ori de detectare, semnalizare şi avertizare a incendiului, în concordanţă cu valoarea de referinţă;

f) neechiparea cu instalaţii/sisteme de desfumare ori instalaţii de iluminat de securitate pentru evacuare, în concordanţă cu valoarea de referinţă;

g) categorii de construcţii sau amenajări la care nu au fost identificate data realizării documentaţiei tehnice de autorizare a lucrărilor de construcţii sau momentul punerii în funcţiune.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Clubul Bamboo nu era asigurat, idiot ce esti! Mai intereseaza-te!
2
1
Controalele sa se faca dupa 12.00, noaptea, de atunci majoritatea barurilor si pub-urilor se inchid cu clientii in interior si se da liber la fumat. adica toti sunt intr-o petrecere privata, dar cu bani. eu stiu ca la o petrecere privata esti invitat si mergi cu cadou sau fara si plateste sarbatoritul, in aceste cazuri ar trebui sa plateasca patronul, nu???
4
1
Fosta Fabaria actual bar grecesc din centru str.1907 colt cu Sarmisegetusa unde se fumeaza si se petrece cu muzica data tare care deranjaza toti locatarii din zona cine a aprobat acest program pina dimineata bubuie muzica si nimeni nu ia nici o masura spatiul este impropriu pt club sa vedeti ce metoda au gasit montarea unor panourii pa exteriorul cladirii care este din sticla si nu au nici un efect cer ISU Constanta sa vina in control cu mediu si primarie sa ia masuri urgente sa nu avem probleme de genul Bambu.politia locaia desteptarea !!!
2
5
O sa dea foc so budi curand sa ia si el banii pe asigurare. Dar asa e asa prost incat da foc si pune live pe fb.
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108