REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Elevii din Constanța, informați de polițiști cu privire la pericolele la care pot fi expuși pe internet

Elevii din Constanța, informați de polițiști cu privire la pericolele la care pot fi expuși pe internet

Replica API 31 ianuarie 2020 | 00:00 436

În perioada 27-29 ianuarie 2020, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au continuat seria activităților de prevenire în unitățile de învățământ din municipiul Constanța, susținute în cadrul proiectului „ŞCOALA SIGURANŢEI TEDI” . Astfel, elevii au primit informații referitoare la interacțiunea cu persoanele straine atât în viața reală, cât și prin intermediul rețelelor de socializare, siguranța școlară, deplasarea în siguranță spre casă sau școală. Cei mici au fost informați cu privire la posibilele pericole la care pot fi expuși, iar polițiștii le-au prezentat soluții de prevenire adaptate nivelului lor de înțelegere, cu ajutorul unui unui filmuleț educativ:

- Fiți atenți când traversați strada și respectați regulile de circulație!

- Nu răspundeți mesajelor primite de la necunoscuți pe rețelele de socializare!

- Nu acceptați cadouri de la persoanele necunoscute!

- Nu intrați în conflict cu colegii sau prietenii, comunicarea este cea mai bună metodă în rezolvarea oricărui conflict!

- Nu vă abateți de la drumul stabilit cu părinții spre școală/casă și nu vă urcați în mașina unui necunoscut, indiferent de motivul invocat!

Materialele de suport pot fi găsite și pe pagina de internet : www.scoalatedi.ro dedicată celor mici dar și părinților și cadrelor didactice, de către Maspex România, partener în cadrul acestei campanii.

Totodată, în cursul zilei de ieri, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Secției 5, au desfășurat activități informativ - preventive pe linia prevenirii furturilor din locuințe, a furturilor auto și a infracțiunilor de tâlhărie în cadrul Campaniei „Hoții îți invadează intimitatea”. Polițiștii au discutat cu vârstnicii despre comportamentele preventive pe care aceștia ar trebui să le adopte și le-au oferit broșuri cu sfaturi utile în diminuarea riscului de victimizare.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ideea este buna, doar ca gaborii nu prea le au cu din-astea cu taste mouse... pune-i sa scaneze un document te pisi pe tine de ras.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272