REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

EVZ: Parlamentarii lui Mazăre schimbă legea construcţiilor. Vor derogări pentru hoteluri înalte şi PUZ-uri private

EVZ: Parlamentarii lui Mazăre schimbă legea construcţiilor. Vor derogări pentru hoteluri înalte şi PUZ-uri private

Replica API 21 septembrie 2012 | 00:00 207

Parlamentarii de Constanţa -Antonela Marinescu şi Eduard Martin au propus modificarea prevederii care a îngrădit dreptul privaţilor de a mai elabora planuri urbanistice zonale oricum şi dreptul de a construi clădiri mai înalte decât prevăd planurile urbanistice generale ale localităţilor.

In Galati, constructiile noi se ridica dupa un plan de urbanism vechi de aproape 15 ani

Cei doi deputaţi au propus Comisiei de Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaţilor ca articolul 32 a Legii Urbanismului să fie modificat. Acest prevede faptul că planurile Urbanistice Zonale vor putea fi iniţiate de privaţi doar în următoarele situaţii: construirea de parcuri industriale, parcuri tehnologice, supermagazine, hipermagazine, parcuri comerciale, parcuri culturale, zone de producţie, zone de dezvoltare a unor ansambluri rezidenţiale noi, infrastructură de transport, în situaţia extinderii intravilanului localităţii cu cel puţin 10.000 de metri pătraţi pentru funcţiuni de locuire sau cu cel puţin 5.000 de metri pătraţi pentru funcţiuni de servicii. În rest, documentaţiile de urbanism vor fi iniţiate doar de municipalitate. Noua reglementare a apărut în 2011, iar iniţiatorii ei au motivat faptul că se construia haotic în oraşe, iar dezvoltatorii au primit derogări mai de la planurile urbanistic zonale.

Parlamentarul care a propus modificare nu ştie să se fi construit haotic

Contactat de EVZ, Eduard Martin a precizat că modificarea legii este necesară pentru că sunt foarte multe cereri în Constanţa şi Mamaia pentru construirea de hoteluri şi clădiri înalte, dar şi cluburi. "Aţi văzut că în Mamaia nu stă turistul la cort, se închiriază camere la hotel, apartamente. Există cerere pentru construirea de hoteluri înalte. Dacă nu le dăm, pleacă în Bulgaria", şi-a motivat parlamentarul iniţiativa legislativă.

Citeşte mai mult:Evz.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108