REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Făgădău, în contextul investiției din zona Lupoaică: ‘Nu există nici o fisură, nici o virgulă încălcată’

Făgădău, în contextul investiției din zona Lupoaică: ‘Nu există nici o fisură, nici o virgulă încălcată’

Replica API 31 ianuarie 2020 | 00:17 669

Primarul Decebal Făgădău a făcut declarații la finalul ședinței de Consiliu Local unde, printre altele, a fost atins și subiectul investiției zona Lupoaică. Despre aceasta, edilul a transmis faptul că acesta este într-o fază legală referindu-se la toate avizele obținute până azi.

În anul 2003 un arhitect român de renume mondial, Dorin Ștefan, a elaborat „PUZ Peninsula”, în care se prevedea în zona de lângă Lupoaică un imobil P+8 sau mai înalt. Astfel, edilul orașului a transmis faptul că nu a tratat politic acest subiect și că nu a favorizat investitorul cu absolut nimic, procedând conform legii. „Eu nu am tratat politic acest subiect, aveam toate argumentele să o fac pentru că eu sunt Făgădău pesedistul „ciuma roșie” (...) însă nu am făcut-o și nu am privit politic acest subiect. Să vă spun traseul: PUZ-ul prevedea accent vertical în această zonă P+8 însă noi am constatat faptul că fiind la graniță cu steluța desenată pe hartă de Dorin Ștefan, este maxim P+4 că așa spune PUZ-ul. Procesul efectiv a fost demarat în anul 2013 după care a obținut avize, un Certificat de Urbanism, avize de la mediu pe perioadă nedeterminată, de la RAJA, de la Enel, de la Congaz, Comunicații, Distrigaz, Energie Termică, de la Ministerul Culturii, apoi a obținut de la noi adresă de imobil, avizul Comisiei de Circulație, o analiză în comisia tehnică, avizul Direcției de Patrimoniu, acordul vecinilor, viză cadastru, a elaborat un studiu istoric, a prezentat un raport de informare și consultare publică în 17 octombrie 2016, adresă și aviz de la Inspectoratul Județean de Poliție, vi se pare că am făcut pe undeva vreo scurtătură sau o concesie? Vă spun eu, nu! S-a aprobat PUZ-ul în Consiliul Local urmând toată etapa de transparență. Acest PUZ a fost votat cu două excepții de toți consilierii locali prezenți. În 6 decembrie 2018 s-a obținut Certificatul de Urbanism, după care a mers iarăși la Mediu, la Confort Urban, la Direcția Patrimoniu, la Comisia de Circulație, a prezentat acordul vecinilor, la Direcția Județeană de Cultură pentru un nou aviz. În data de 18.09.2019 a obținut autorizația de construire, valabilă 12 luni cu posibilitatea de prelungire până la 36 luni” a transmis Decebal Făgădău.

Tot acesta a mai adăudat faptul că investitorul a primit chiar și avizul Ministerului Culturii, având vizarea pe fiecare pagină. „M-a bucurat foarte mult atunci când am văzut în avizul de la Ministerul Culturii că se impune condiția de punere în valoare a vestigiilor, pentru că avem la tot pasul vestigii dar nu le punem în valoare. Întrucât avizul de la Ministerul Culturii nu era însoțit și de anexe, am solicitat investitorului să meargă și să obțină vizarea pe fiecare filă în parte, deci nu l-am favorizat. Până în momentul semnării autorizației de construire, nu există nici o fisură și nici o fractură, ne există nici o virgulă încălcată, nu există nici o favoare pe care eu sau oricine din echipa mea să o fi făcut investitorului, din contră, vă repet că are avizul forului suprem în domeniu culturii ministerului” a mai adăugat edilul Constanței.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Borasc de cate ori aud de prostanacu' asta ... si numele este predestinat ... boratului
2
0
Acoperiti de hartii, le e frica sa nu isi piarda functiile si salariile si semneaza tot ce li se cere. Toata admi istratia si toti bugetarii tin de scaune si semneaza tot ce li se cere astfel incat la final primarul poate spune ca toate documentele sunt in regula.
4
0
Te exprimi prea elegant! Sunt o adu natura de ne ispraviti fara tara, pe care i-au gonit si albanezii si grecii si bulgarii. I ar noi care i-am primit din mila, iata ce avem drept multumire!
6
0
Fagadau urgent in Madagascar si apoi la pandaimos Puerta Blanca, baga pe GPS draga primarule sa vezi foarte bine traseul dus, fara intors.
8
0
fecalau si partidul armanilor,muipesde simt ca se apropie funia de propta asa ca accelereaza vor sa se sinucida,filear tarana grea cat apa care ne-au furat-o
6
0
de atatea ori de cat a votat ma ta psd
4
0
Investitori care fac parte dintr-o subspecie lipsita de istorie, distrug istoria urbei.
8
0
bravo SARACILA ! ia o shpaga . MERITI
8
0
cata spaga a luat fagabou
11
0
Domnule Fagadau dumneata nu esti "ciuma rosie" esti ciuma tuturor culorilor , un adevarat pericol ptr constanteni . Retragere usoara...
15
0
Si cum s au dat avizele si autorizatiile.? Hai ca gasim usor nu fisura ci ditamai crapatura
13
0
constanta ar fi trebuit sa se invarta dupa soare, cu port, plaje,statiuni, sa va fie rusine si decontul se va face pentru toti fara exceptii, mai devreme sau mai tarziu
16
0
bucovalele incearca marea cu degetul, daca va construi acolo valul de makedoni va distruge toata peninsula cu constructiile lor cipanesti .de ce credeti ca pina acum nu s-au atins de zona ,pt ca stiu ca acolo e istorie si trebuie sa plateasca arheologi sa cerceteze adica bani si timp care pt zgircitii astia paratii sunt la baza si nu e istoria lor ca ei sunt veniti descaltati din muntii pindului unde calcau cacareze de oaie si de unde i-au gonit grecii ca s-au saturat de ei
16
0
toata primaria stie ca pentru obtinerea autorizatiei de constructie la lupoaica , au fost facute interventii de catre prostanacul babu , inclusiv i-a cerut arhitectului vanturache sa dea aviz pozitiv fara o parcare , chiar daca este in plan carciuma si birouri...!?! acest idiot congenital babu a facut numai rau acestui oras , el fiind si sesful comisiei de circulatie , cea care propune zonele cu stalpisori sau sensul asa zis giratoriu de la lidl delfinariu cu forma de labirint...
22
0
Ca proprietarul e cu "pedigree" si de "pe vechi" nu prea ai ce sa i faci...ca e "inradacinat bine" ca oalele din sit si are conectii mari,si Bentley
14
0
Nici maica-sa nu a fost surprinsa cu 5 buletine de vot. Este? Fata mare domnule, ce mai !
14
0
e plina numai de putori infractoare in frunte cu curva fagadau !!! Muie cu cacat !!!
14
0
Cel mai slab primar! Dovada vie a faptului ca serveste interese ascunse sunt aceste iesiri!
14
0
Un pisat care il joaca machidonii cum vor ei ! Constanta a ajuns orasul machidonilor...lucram pentru bunastarea lor ! Noi nu vrem afaceri de neam prost ca cacanarii aia profitori ! Noi Romanii vrem nivel de trai ridicat, siguranta, trafic civizilizat,transparenta. Daca machidonii faceau asta..nimeni nu comenta nimic.
21
0
Esti un NIMIC! Dai din gura si atata!
15
0
Singura fisura este in creierul tau de retardat mintal!
16
0
javre machedonesti mafiote ati distrus orasul asta!
22
0
Da-le fagaboule locuri de construit blocuri in toate zonele istorice ale orasului. Te-ai vindut lui Iuda.
20
0
Obosit si fricos! Esti un obosit , iar daca bate vantul mai tare te sperii!
19
0
Die moldo die. Tzigoina neam de secaturi si koorve
3
15
Are toate avuzele boilor, ce vine are primarul ca acest constructor nu a respectat imprejmuirea ? Aici tre sa intervina ISC si alte organisme, nu Primaria dobitocilor. In momentul in care a fost eliberata Autorizatia avea actele in regula, pe urma nu e treaba Primariei sa vada ce face ala in santier.
5
26
L-am injurat mereu pe fagabou.. da la declaratia asta imi scot palaria.. bv boss e treaba buna! Ati facut ca la carte si e bine asa.. iar astia din lantu uman mai bine mergeati si strangeati peturi pe plaja ca era mai de importanta gestul vostru
7
26
punerea in valoare a vestigiilor s-a facut pe camp bai gogoasa de om ce esti, trebuie sa fii prost tare sau ultranesimtit sa iesi sa dai o astfel de declaratie, zici ca esti Babu!
27
3
Da..sigur..era la granita cu stelutele din capul tau sec de mincinos..care acord al vecinilor??? Avea acordul curtii de apel si nu stim? Esti penibil ! Mai bine taci si ascunde te!
27
1
Baaaiii, chiar asa am ajuns, clanul Bucovala face chiar ce vrea in C-ta, Tomis de altadata ? Jegul asta de Nicolae Bucovala chiar nu are nici o rusine? A privatizat cu cantec hotel Tomis din Mamaia, nevasta-sa a fost o farmacista obscura care s-a invartit - ca majoritatea makidonilor - de ceva spatii comerciale, fiica-sa sa-i dea D-zeu sanatate, mai ales mintala, ca are nevoie. Georgica, fii tare !
26
1
da? un bloc din sticla in zona istorica? 4 etaje? ce rahat respecta...lupoaica?
29
1
7 iunie ziua cand pleci acasa
33
2
Un hingher
31
1
Cum poti vorbi asa in conditiile in care un procuror a sistat santierul? Esti o rusine pentru oras
39
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272