REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Fiicele primarului din Lumina, chemate la audieri în dosarul referendumului

Fiicele primarului din Lumina, chemate la audieri în dosarul referendumului

Replica API 17 decembrie 2012 | 00:00 136

Peste o mie de persoane, audiate de procurorii Parchetului General

Peste o mie de persoane, audiate de procurorii Parchetului General

Un capitol al anchetei privind dosarul referendumului naţional organizat în iulie pentru demiterea preşedintelui României s-a încheiat. Procurorii din cadrul Parchetului General au încheiat audierile în localitatea constănţeană Lumina şi se pare că nu vor mai merge pentru audieri şi în alte localităţi.

După audierile de la Ovidiu, unde 100 de persoane au fost chemate să dea explicaţii, dacă au votat şi dacă-şi recunosc semnăturile, procurorii s-au mutat la Lumina. Audierile s-au încheiat vineri şi, din câte spun poliţiştii comunei Lumina, circa 600 de oameni au fost chemaţi la audieri pe parcursul a trei zile - miercuri, joi şi vineri. Potrivit primarului comunei, social-democratul Dumitru Chiru, la audieri au ajuns mai mult de 600 de persoane: "600 au fost numai vineri, în total au fost peste o mie. Au chemat oameni bătrâni, de 80 de ani, care n-au fost în viaţa lor la Poliţie. Interesant este că erau întrebaţi dacă primarul i-a scos la vot sau dacă le-am dat ceva", s-a plâns Chiru. Conform acestuia, nu au "scăpat" nici fiicele acestuia, dar nici ginerele. "Pe mine nu m-au chemat, dar au fost fetele mele şi ginerele", a spus Chiru. Edilul s-a lamentat că, din pricina dosarului de la referendum, oamenii n-au mai vrut să iasă la vot la alegerile parlamentare: "Ştia toată lumea că vor fi audieri, iar dacă la referendum a fost participare de 52%, la parlamentare am avut doar 47%". "Nu înţeleg de ce, în afară de întrebarea dacă oamenii îşi recunosc semnăturile de pe listele de vot, procurorii îi întrebau şi dacă primarul le-a dat ceva. Înseamnă că ţinta era primarul", a mai opinat Dumitru Chiru. El spune că a aflat cum au decurs audierile de la oameni, care: "înjură acum pe toată lumea, şi primarul, şi partidele politice", a conchis Chiru.

Alexandra ANTON, Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108