REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Folosirea terenurilor de sport din curtea şcolii, neconstituțională. Ce spun constănțenii

Folosirea terenurilor de sport din curtea şcolii, neconstituțională. Ce spun constănțenii

Replica API 10 aprilie 2022 | 14:18 1255

Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, 6 aprilie, sesizarea Guvernului şi a stabilit că este neconstituţional proiectul de lege prin care se permite folosirea gratuită a terenurilor de sport din curtea şcolii şi în afara orelor de program. Reporterii Replica au încercat să afle cum văd părinții dar și copiii constănțeni această hotărâre.

Proiectul de lege a fost unul destul de controversat, însuși premierul Nicolae Ciucă atacându-l la CCR. Inițiatorul proiectului a fost deputatul USR, Tudor Rareș Pop, el menționând că mai mulţi primari ai USR au făcut în ultima perioadă demersuri pentru a permite copiilor accesul în curtea şcolilor și în afara orelor de curs. ”Pe vremea noastră băteam mingea și după ore și în vacanțe și nu ne mai interzicea nimic accesul. De ce să nu îi lase să se joace în curte? E mai bine să stea în fața calculatorului, sau să se drogheze prin cine știe ce colt?„ a declarat un părinte, evident nemulțumit de decizia CCR, pentru ziarul Replica. Nici adolescenții nu sunt de acord cu această decizie: ”Sâmbăta sau duminică sau chiar după ce terminăm cursurile, am vrea să mai jucăm un fotbal sau baschet sau orice altceva, însă din păcate nu suntem lăsați de paznici. Noi nu deranjăm cu nimic, și am vrea să fim lăsați să intrăm în curtea școlii” a declarat S.A., de 14 ani, pentru ziarul Replica.

Contactat de ziarul Replica pentru un punct de vedere, Sorin Mihai, inspectorul școlarul general, nu a dorit să comenteze decizia CCR, însă ne-a spus câteva cuvinte în legătură cu folosirea terenurilor de sport: ”Cred că nu ar fi nici o problemă în a se permite folosirea gratuită a terenurilor de sport din curtea şcolii şi în afara orelor de program. Dar lucrul acesta trebuie să se facă cu responsabilitate, în primul rând pentru siguranța copiilor. Dacă ar exista cineva care să îi supravegheze în așa fel încât să nu pățească ceva sau, cineva să își asume dacă se sparge un geam sau se deteriorează ceva. Mai există și latura de salubrizare pentru că nu trebuie nici lăsați să facă mizerie, să spargă semințe sau altceva. Însă aici trebuie și părinții să se unească, împreună cu conducerea școlii.„ a declarat Sorin Mihai pentru Replica.

Sorin Mihai

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dupa ce ca nu ati construit nimic, acum doamne fereste sa se joace copiii pe terenul scolii, sa nu se uzeze. Va votam, stati linistiti...dupa cata ue ne-ati dat
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272