REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.8° Constanța Mie., 22 Mai 2024
Anul XX Nr. 6737
13.8° Constanța Miercuri, 22 Mai 2024 Anul XX Nr. 6737
 

Fotbal: Organizaţia iudaică Maccabi vrea o discuţie cu marocanul Mazraoui

Fotbal: Organizaţia iudaică Maccabi vrea o discuţie cu marocanul Mazraoui

A.F. 26 octombrie 2023 | 00:00 706

Organizaţia sportivă iudaică Maccabi Germania doreşte o întâlnire cu fundaşul marocan Noussair Mazraoui, fotbalistul echipei Bayern Munchen, care şi-a manifestat pe reţelele de socializare susţinerea pentru cauza palestiniană după reacţia Israelului în urma atacurilor Hamas din 7 octombrie, transmite DPA.

Fotbal: Organizatia iudaica Maccabi vrea o discutie cu marocanul MazraouiNoussair Mazraoui

Preşedintele organizaţiei Maccabi, Alon Meyer, a declarat pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung: ''Noi am dori să vorbim cu el, să stăm jos cu el şi să discutăm''.

Divizia Maccabi din Munchen urmează să organizeze întâlnirea cu internaţionalul marocan şi reprezentanţii clubului Bayern.

Mazraoui, 25 ani, a postat videoclipuri pro-palestiniene pe Instagram la o săptămână după atacurile grupului islamist Hamas asupra Israelului, care au atras o reacţie dură cu bombardamente asupra populaţiei civile din Fâşia Gaza. Ambele părţi au acuzat mii de decese în urma acestor înfruntări.

Conform ziarului german citat, internaţionalul marocan ar fi declarat că este pregătit pentru o asemenea întâlnire şi că Bayern este în plin proces de aranjare a unei reuniuni cu un reprezentant al comunităţii evreieşti din Germania.

Oficialii lui Bayern s-au întâlnit săptămâna trecută cu Mazraoui, dar nu au dictat nicio sancţiune împotriva lui, amintind însă că gruparea bavareză condamnă orice formă de terorism şi orice organizaţie teroristă. Antrenorul Thomas Tuchel a susţinut că jucătorul a regretat postările sale.

Consiliul Central al Evreilor din Germania a descris iniţial ca ''adecvate'' eforturile lui Bayern în cazul lui Mazraoui, dar apoi şi-a schimbat tonul. Preşedintele său, Josef Schuster, a declarat luni pentru Sueddeutsche Zeitung că se aşteptase ca Mazraoui să condamne în mod explicit Hamas şi că Bayern ar trebui să impună sancţiuni dure pentru că ceea ce s-a întâmplat până acum ''nu a fost demn de FC Bayern''.

Mazraoui nu a jucat sâmbătă în meciul de la Mainz, câştigat de Bayern cu 3-1 în Bundesliga, din cauza unei accidentări, dar a revenit ca titular în meciul de marţi cu Galatasaray (3-1), din Liga Campionilor, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
JIDANII SA PLECE IN PALESTINA SI SA LASE EUROPA IN PACE!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515