REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Galeriile Soveja, RASE de pe FAȚA PĂMÂNTULUI! Iată ce se va CONSTRUI!

Galeriile Soveja, RASE de pe FAȚA PĂMÂNTULUI! Iată ce se va CONSTRUI!

Replica API 10 februarie 2020 | 00:00 1246

Locul în care găseai de la pantofi de sport ”Adibas” la tricouri ”Mike”, de la mopuri inteligente la mașinuțe cu baterii (neincluse în preț) dar și instalații sanitare la preț redus, e pe cale să facă cunoștință cu nemiloasa cupă a excavatorului. Galeriile Soveja sunt pe cale de a fi demolate pentru a face loc unui alt proiect, după cum a declarat Florin Gheorghe, directorul RAEDPP Constanța.

Începutul anilor 90 a reprezentat pentru Constanța, și nu numai, o adevărată explozie a comercianților. Chioșcurile de la parterul blocurilor au devenit neîncăpătoare, astfel că a fost nevoie de un spațiu unde să se comercializeze, practic, orice. Printre primele așa zise galerii de acest fel au fost Galeriile Soveja. Acestea au fost cunoscute, ani la rândul, drept polul cumpărăturilor din oraș. Aici găseai orice, prețurile erau pentru toate buzunarele, practic un paradis pentru comercianți dar și pentru cumpărători. Odată cu deschiderea hypermarketurilor, încet încet, clienții au emigrat către acestea în detrimentul magazinelor din galerii.

Locul plin de larmă și de negocierile pentru un preț cât mai bun a devenit un loc sumbru, singurii comercianți rămași având marfa expusă pe jos sau pe câteva lăzi murdare. Magazinele rămase fără marfă au devenit culcușul preferat al oamenilor străzii, sau drogaților. Totuși, există și o veste bună. După un proces lung, Primăria Constanța a reușit să câștige în instanță dreptul de proprietate asupra terenului, astfel că aceasta a demarat procedurile pentru demolarea complexului. Puținii comercianți rămași vor fi notificați să parăsească locația. Contactat de Replica, iată ce a declarat Florin Gheorghe, directorul RAEDPP Constanța: ”Vom trimite adrese comercianților să părăsească spațiul. Există mai multe firme interesate de acest proiect, cine vine cu o ofertă mai generoasă, cu ăla lucrăm. Vrem să mai luăm și terenul din spate, să facem și o parcare. Vor fi tot spații comerciale, noi căutăm un partener cu care să colaborăm, să fie totul bine pentru amândoi”.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Piata brotacei apartine raedpp nu lu derbedeu de tulea sau sulea sau alcuiva .deci la investitii talharilor din primarie
2
0
acolo nu mai merg spatii comerciale, ca daca mergea nu statea asa parasit, acolo nu mai merge nimic decat sa faca niste blocuri
2
1
renovati piata brotacei talharilor ca ati muls bani frumosi din tarabe !!! stau amaratii de comercianti si cumparatori in frig si fara parcare !! nu va mai bateti joc de constanteni !!!
8
0
Sper sa fie doar inceputul unei actiuni mai ample de igienizare si cosmetizare in acest oras; sunt multe asa zise spatii comerciale care seamana prea mult cu ghene si isi desfasoara activitatea nestingherite sub obladuirea autoritatilor.
6
0
Sa se faca locuinte sociale pt fratiorii mei !
4
6
Un parc cu loc de joaca pentru copiii din cartier!
8
4
Oare toti comerciantii mici se incadreaza in ceea ce spui? Normal ca nu dau salarii mari din moment ce nu merge treaba din cauza supermarketurilor...si comerciantii mici pot intretine curatenia la fel ca cele mari numai sa se vrea
5
2
Primaria Constanta este o agentie imobiliara makidoneasca. Vinde tot.
11
1
De ce nu faceti un parc??? Da, stiu, nu e profitabil. Mai este o bucata maaare in spatele bisericii - acum e teren viran. Se poate face si bloc si parcare pentru locuitorii acelui bloc. Sau poate faceti ANL-uri. Sau un centru de primire refugiati, manca-v-as!
13
1
Ati mancat destui bani si de la "micii comercianti"parlitilor
10
0
Heri extindere
5
3
Ar fi perfecta realizarea unui complex modern! Excelenta ar fi cooperarea cu Urbanismul si in paralel cu realizarea complexului s-ar largi strada Stefanita Voda prin adaugarea unui benzi de circulatie pentru sensul A.I. Vlaicu - Soveja. O astfel de banda dedicata circulatiei autovehiculelor care vireaza la dreapta pe Soveja ar reduce cozile de masini ce se lungesc uneori pana la str Badea Cartan.
14
0
Foarte bine,focar de infectie,toata ziua stau tiganii pe bordura acolo,Bangladesh e minciuna
19
2
Acolo avem Profi si Megaimage, se poate face o parcare supraetajata in care sa incapa toate masinile pe o raza de 150 de metri.
17
3
Si care e problema? Va deranjeaza comertul civilizat, cu salarii si taxe platite corect? Mici comercianti de unde isi iau oare marfa? Metro Selgros iti spune ceva? A am uitat interioarle unde sunt salariile minime si restul in mana cand are chef partronul!
17
0
E dat deja
17
3
Daca se face bloc, langa biserica aia, n as lua nici daca m ai bate... sa mi urle duminica clopotul cand vreau sa dorm mai mult dupa o sapt de munca... sau harmalaia oamenilor care vin la biserica. Nu stiu de unde ideea asta cu biserica lipita de bloc... vb in general...si cu difuzoarele afara
14
6
Parc sau inchisoare?
12
2
Alooo RAEDPP ai fumat ceva sau ti-ai dat seama ca biserica aia nu prea are ce cauta acolo; locul din spatele galeriilor soveja e ocupat deja... dar ar fi interesant sa vad facuta o parcare acolo mai ales ca e si capatul de linie la traseul 44. Cred ca Gheoghe asta doarme prin alt oras ca habar nu ate de Cta...
14
3
Un bloc sau o biserica
11
2
Ar trebui pe acest teren sa se construiasca o inchisoare ..asta deoarece clienti sunt cu miile in acest oras ghetou cum este constanta ,dar mai ales ca la doi pasi e complexul HC care este plin de infractori ..pot fi mutati in orice clipa de la pensiunile lui mazare la bulau celule etajate ..
20
1
Eternul puscarias in functii publice. Un spagar notoriu care nu se mai opreste din furat.
16
2
Faceti un PUZ si aici? Facut tot de arhitectul lu MAZARE? Tot cu aviz de oportunitate de la VANTURACHE?TotABUZIV, tot ILEGAL ?
18
1
Da le cumpara pulea avand in vedere proximitatea cu henri coanda. Toti locuitorii din cartier ar trebui sa cheme in judecata primaria pentru le-a distrus valoarea de piata a apartamentelor.
33
4
Lidl,Mega Image,Penny? Care din astea le mai bagati acolo? Ca in Constanta micii comercianti vor disparea cat de curand din cauza acestor supermarketuri.... eu zic ca era bine daca se refaceau spatiile comerciale si apoi date firmelor mici....ati intrat in posesia terenului,deci ori supermarket ori bloc va fi acolo sigur
31
8

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272