REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

George Burcea, decizie de ultimă oră în scandalul drogurilor

George Burcea, decizie de ultimă oră în scandalul drogurilor

Replica API 29 septembrie 2021 | 00:24 821

În timp ce avocatul lui George Burcea visa la clasarea dosarului de conducere sub influența drogurilor, judecătorii au dispus, recent, începerea procesului în care actorul s-ar putea alege cu o condamnare cu suspendare sau cu o amendă penală, scrie spynews.ro

„Dacă pe durata cercetărilor se dovedește că persoana a deținut sau deține droguri pentru consum, atunci se poate antrena răspunderea penală. Însă, dacă rezultă că o persoană doar a consumat, fără a dovedi posesia, atunci nu suntem în ipoteza unei infracțiuni”, declara avocatul lui Burcea, susținând că dosarul drogurilor nu va ajunge niciodată în instanță . Însă judecătorii au fost de altă părere: „Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 7568/P/2020 din 26.04.2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea privind pe inculpatul BURCEA GEORGE-VALENTIN, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, prev. de art. 336 alin. (2) C.pen., a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul BURCEA GEORGE-VALENTIN. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”. Și, cum hotărârea nu a fost contestată, procesul a început, iar zilele trecute a fost stabilit și primul termen: 14 octombrie.

Despre cazul lui Burcea, Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov explicat, la momentul respectiv, că polițiștii Serviciul Rutier Ilfov au oprit în trafic „un bărbat, din Voluntari, care conducea un autoturism pe Bulevardul Eroilor din orașul Voluntari, județul Ilfov”. „Bărbatul a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul indicând o valoare pozitivă pentru consumul de substanțe psihoactive. Persoana în cauză a fost transportată la o unitate spitalicească din București în vederea prelevării de mostre biologice de sânge și urină”, a precizat IPJ Ilfov.

Conform legii, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană (...) aflată sub influența unor substanțe psihoactive (...) se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”.

George Burcea declara, anul trecut, cu privire la problemele cu drogurile: „Faptul că eu am consumat o substanţă interzisă de lege nu văd de ce ar fi problema întregii țări. (...) Conform legii, eu am greşit şi totodată mi-am şi asumat acest lucru, iar mai târziu voi plăti. Nu vă faceți griji, ştia Burcea că vine şi ziua plăţii...”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca il anchetau oamenii competenti descopereau ca i plac si copilasii?Nu?el nu face asa ceva?Atunci ce-i cu simbolistica din poza?Face gesturile celor din secta pedofiliei adica arata The Bull Horned God...ce coincidenta ca si satanistii de la Pedowood sau Washington DC,chiar si Papa dar la Vatican nu sunt cazuri de pedofilie asa ca treceti cu vederea cica era rocker.
2
0
in ASIA il spinzurau pe nemernic .
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108