REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Gorghiu (PNL): Nu e necesar niciun demers al Parlamentului pentru prelungirea stării de alertă

Gorghiu (PNL): Nu e necesar niciun demers al Parlamentului pentru prelungirea stării de alertă

Replica API 18 iunie 2020 | 00:00 922

Senatorul PNL Alina Gorghiu consideră că nu este necesară încuviinţarea prelungirii stării de alertă în Parlament, situaţia actuală fiind "limpede".

Alina Gorghiu

"Plenul reunit de joi nu va include un punct referitor la prelungirea stării de alertă. PSD a modificat legea şi a introdus un text, din punctul meu de vedere neconstituţional, şi anume că Parlamentul încuviinţează starea de alertă, dar pe prelungirea stării de alertă nu există nicio dispoziţie expresă prevăzută de lege. Ca atare, în mod corect a făcut adresa, şi anume ne-a informat cu privire la hotărârea de Guvern privitoare la prelungirea stării de alertă, care de altfel s-a şi publicat în Monitorul Oficial. Poziţia PNL este că nu e necesar niciun demers al Parlamentului pentru prelungirea stării de alertă", a declarat, miercuri, Alina Gorghiu, scrie Agerpres.

Ea a precizat că, la şedinţa Birourilor permanente ale Parlamentului, PSD a decis, prin cei doi preşedinţi ai Camerei Deputaţilor şi Senatului, să trimită o scrisoare premierului, "să facă o corespondenţă interinstituţională", prin care să îi solicite lămuriri cu privire la această situaţie în care HG ar putea sau nu să fie încuviinţată de plen.

"Până la acest moment, din punctul nostru de vedere, avem o situaţie foarte limpede - stare de alertă prelungită prin HG, publicată în Monitorul Oficial. Nu sunt restrângeri de drepturi şi libertăţi faţă de situaţia anterioară, deci nu are Parlamentul de ce să intervină în acest moment", a adăugat Gorghiu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Multa muie madam Gheorghiu stim ca iti place
1
0
Eu sunt Nae si o rog pe coana Gheorghiu sa ma scarpine la ...
1
0
Cum, nu a fost intrebat Ciolachis. Asta-i prost si este bagat in fata de pesedisti ca sa-l schimbe la alegeri.
1
0
cine o tine pe acceastA IN PARLAMENT CA NUI BUNA DE NIMIC
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272