REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Grătaragii din cimitire şi-au luat ŢEAPĂ anul acesta!

Grătaragii din cimitire şi-au luat ŢEAPĂ anul acesta!

Replica API 27 aprilie 2020 | 00:48 2214

Micii, cârnaţii şi pulpele de pui ce se rumeneau pe jarul încins, toate asezonate cu fumul intens ce se ridica printre cruci şi morminte, de Paştele Blajinilor, au rămas o amintire. Anul acesta, rudele celor care-şi odihnesc somnul de veci în cimitirele din Constanţa nu-şi mai pot cinsti răposaţii. Autoritățiile îndeamnă populația să nu aibă drum în aceste zile la cimitir, deoarece vor fi întâmpinați de oamenii legi și amendați așa cum se cuvine.

Vizita la cimitir nu se numără printre motivele justificate, enumerate în ordonanțele militare aflate în vigoare. În consecință, acest motiv poate aduce o amendă cuprinsă între 2.000 și 20.000 de lei.

Polițiștii constănțeni, prezenți la porțile cimitirelor

Duminică, la orele prânzului, polițiștii constănțeni se aflau deja la porțile cimitirelor din Constanța. Chiar dacă Paștele Blajinilor sau al morților, cum mai este el denumit, pică la o săptămână de Paștele ortodox, în prima luni, majoritatea oamenilor mergeau la cimitir încă se sâmbătă sau duminică. Tocmai de asta, oamenii legii au vrut să fie precauți și să evite astfel eventualele incidente, chiar dacă porțile cimitirelor sunt închise.

Noi vom fi aici, stați acasă!

În cimitirul aflat în Palazu Mare, duminică, 26 aprilie, la orele prânzului erau deja două echipaje de Poliție, prezente la fața locului, deși niciun localnic nu s-a apropiat de cimitir, însă paza bună trece primejdia rea. Oamenii legii au avut un mesaj pentru cei care vor să se aventureze prin preajma cimitirelor cu ocazia acestei sărbători. „Noi vom fi aici, sperăm să nu avem cazuri de persoane care doresc să intre în cimitir. Acestea sunt închise, după cum vedeți, iar motivul de a face deplasarea NU este unul justificat și precizat în ordonanțele militare aflate în vigoare”, au declarat aceștia.

Primăria Constanța: Accesul în cimitir este permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare, cu o limită de 8 persoane

De altfel, și Primăria Municipiului Constanța a îndemnat constănțenii să rămână în case și să nu se deplaseze până la cimitirele constănțene, cu ocazia Paștelui Blajinilor. „În contextul special din acest an, cel mai bine este să renunțați la acest obicei. Accesul în cimitire este permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare și atunci cu respectarea numărului de 8 persoane. Pentru a preîntâmpina orice fel de incidente, forțele de ordine vor fi prezente în zona tuturor cimitirelor din oraș”, au spus reprezentanții Primăriei Constanța.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
'si-au luat teapa'...vai de mama voastra, ziaristi de cartier.
1
0
BINE CA TINETI CIMITIRELE INCHISE DAR MALLURILE DESCHISE...nici comunistii nu au inchis cimitirele, idiotilor.. va mai voteaza p lea
4
6
Incredibil , a trebuit sa existe pandemie pentru a intra in normalitate!
3
4
Mi se pare normal sa se interzica unele activitati in cimitire din cauza coronavirusului si daca si-au luat teapa"ca sa folosesc aceias expresie"mamagerul Daniel si "innaltpresfintiti"ca Spagoveanu si toata popimea lor ce mai conteaza niste grataragii.
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272