REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Salvatorii, intervenţii contracronometru. Câte gravide din Constanța și Tulcea au avut nevoie de ajutor pe timp de cod portocaliu!

Salvatorii, intervenţii contracronometru. Câte gravide din Constanța și Tulcea au avut nevoie de ajutor pe timp de cod portocaliu!

Replica API 20 ianuarie 2018 | 21:25 307

Vremea rea din Dobrogea a pus în dificultate buna desfășurare a vieții de zi cu zi a cetățenilor din Tulcea și Constanța. Codul portocaliu care a fost menținut pe întreaga durată a zilei de joi, 18 ianuarie a.c., a dus la blocarea mai multor drumuri naționale și județene, dar și impunerea de restricții de circulație pentru a nu exista blocaje rutiere cât a durat deszăpezirea. Totuși, ca în oricare zi, cele mai dramatice operațiuni de salvare a fost în rândul femeilor însărcinate. Atât în Constanța, cât și în Tulcea, au existat mai multe femei care au cerut intervenția medicilor.

La Constanța, Serviciul de Ambulanță Județean a fost solicitat la mai multe cazuri de femei gravide, dar nu au existat situații speciale în care au intervenit. De altfel, zi de zi există solicitări, gravidele spunând că au contracții puternice sau există probleme minore. Drumurile au fost curățate de zăpadă și polei în timp util, astfel ambulanțele au ajuns la femei fără probleme și au fost transportate la cele mai apropiate unități spitalicești pentru a fi puse sub supraveghere.

În Tulcea, situația a fost mai gravă de la Constanța și asta pentru că mai multe drumuri au fost închise. Joi, până la ora 12:00, 3 gravide din localitatea Ostrov au fost preluate de SAJ și predate Spitalului Măcin după ce au sunat la numărul de urgență 112. Mai târziu, pompierii ISU Tulcea au preluat o altă gravidă de la Ceamurlia de Sus, cu Autospeciala de primă intervenție și comandă de la Stația Babadag. Femeia a ajuns în Babadag, după care a fost transferată la spital la Tulcea. Ulterior, o altă tânără de 18 ani, gravidă în 9 luni, a fost preluată de la Cataloi și dusă la spital, în stare bună. În jurul orei 20:00, șenilata de la Drumuri județene a intrat în localitatea Beidaud pentru a prelua o gravidă de 33 de ani, în luna a 9-a, la prima sarcină. SAJ Babadag a preluat pacienta și a dus-o la spital. În dimineața zilei de 19 ianuarie, o altă femeie de 30 de ani a fost preluată cu elicopterul SMURD de la Casimcea, adusă inițial din localitatea Războieni, după ce ambulanța care urma să o ia a rămas înzăpezită la Rahmanu.

Nu au existat complicații la nici o femeie gravidă în urma intervenților desfășurate de pompierii ISU și de către cadrele medicale.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108