REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Joi, 16 Mai 2024
Anul XX Nr. 6731
7.4° Constanța Joi, 16 Mai 2024 Anul XX Nr. 6731
 

Grindeanu: Creştem capacitatea de tranzit a cerealelor din Ucraina de la 2 milioane la 4 milioane tone

Grindeanu: Creştem capacitatea de tranzit a cerealelor din Ucraina de la 2 milioane la 4 milioane tone

A.F. 12 august 2023 | 00:00 556

Ministrul Transporturilor şi al Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat vineri, la Galaţi, că în perioada următoare vor fi luate măsuri pentru a fi crescută capacitatea de tranzit prin România a cerealelor ucrainene de la 2 la 4 milioane de tone în fiecare lună.

 Grindeanu: Crestem capacitatea de tranzit a cerealelor din Ucraina de la 2 milioane la 4 milioane toneSorin Grindeanu

Declaraţia ministrului Transporturilor a fost făcută în urma unor discuţii cu înalţi reprezentanţi ai Statelor Unite ale Americii, ai Uniunii Europene, Republicii Moldova şi României despre rutele alternative pentru transportul cerealelor din Ucraina.

"Am căzut de acord că trebuie accelerate exporturile de cereale ucrainiene în contextul atacurilor pe care dumneavoastră le ştiţi din ultimele săptămâni asupra porturilor ucrainene de la Reni şi Ismail. În cadrul acestor întâlniri, am subliniat importanţa rutelor de transport româneşti terestre, pe cale ferată, dar şi navale pentru menţinerea unui flux continuu pentru exporturile şi importurile din Ucraina. Din perspectiva transportului pe Dunăre, Canalul Sulina este singura cale navigabilă viabilă pentru aceste transporturi şi de aceea este important să optimizăm capacitatea acestei rute. A fost o întâlnire extrem de bună, fructuoasă, care ne va duce prin măsurile pe care le vom lua la creşterea capacităţii de tranzit a cerealelor care provin din Ucraina, prin România, astfel încât de la peste 2 milioane de tone cât avem acum lunar să ajungem la ţinta pe care ne-am propus-o în perioada următoare şi anume de aproape 4 milioane de tone", a detaliat ministrul Sorin Grindeanu.

Înalţi reprezentanţi ai Statelor Unite ale Americii, ai Uniunii Europene, ai Republicii Moldova şi României s-au reunit, vineri, la Galaţi, pentru a discuta despre rutele alternative pentru transportul cerealelor din Ucraina, anunţul despre această întâlnire şi agenda de discuţii fiind făcut, joi, de Ambasada SUA la Bucureşti.

La reuniune au mai participat, pe lângă ministrul Sorin Grindeanu, şi Jim O'Brien, care conduce biroul SUA ce gestionează regimurile de sancţiuni (U.S. Sanctions Coordinator), vicepremierul ucrainean Oleksandr Kubrakov, Magda Kopczynska - director pentru Transportul pe Apă de la Directoratul-General pentru Mobilitate şi Transport, reprezentanţi ai Comisiei Europeane şi ministrul Agriculturii din Republica Moldova, Vladimir Bolea.
 

"În faţa adversităţii, unitatea primează. Într-o întâlnire crucială, (...) România, Ucraina, Republica Moldova, Comisia Europeană şi Statele Unite îşi vor uni forţele, în urma ieşirii dure a Rusiei din Iniţiativa pentru cereale la Marea Neagră (...) În ciuda distrugerii nemiloase de către Rusia a infrastructurii portuare ucrainene şi a depozitelor de cereale, rămânem angajaţi în asigurarea continuităţii neîntrerupte a exporturilor de cereale ucrainene, pentru a satisface cererea globală. Colaborând, suntem hotărâţi să consolidăm şi să diversificăm rutele alternative pentru exporturile de cereale pe cale ferată, rutieră şi maritimă, asigurând rolul esenţial al Ucrainei pe piaţa alimentară globală", a transmis Ambasada SUA.

În poziţia transmisă de Ambasada SUA a fost denunţat din nou Kremlinul pentru că "a transformat hrana în armă şi a pus în pericol securitatea alimentară globală", scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mentalitate de sclavi. Ne distrug infrastructura, minoritatea romaneasca din ucraina e deznationalizata, canalul bastroe este o calamitate naturala. Niciun cuvant despre toate astea, acceptam in schimb in genunchi ordinele unor degenerati. Bravo psd, bravo pnl! Pariez ca sunt o gramada de cretini care ii vor vota pe acesti tradatori!
0
1
Mai bine ati mai face niste poduri si niste sosele , ca ne-au sufocat astia cu tirurile lor.La Ovidiu in Constanta este cea mai mare nenorocire din lume la trecerea peste pod.La fel si inspre statiuni.De la Constanta la Eforie nord faci 2 ore si jumatate.
2
0
slugile americanilor ...vorbesc ce li se dicteaza.
1
0
Cand te privesti in oglinda nu te-apuca plansul ? Doar daca le carati cu roaba vei reusi .....Chiar nu ai inteles ca in portul Constanta totul este distrus in asa fel ca sa nu mearga treaba .Cate linii ferate au fost reparate ? Tunelul de legatura intre statia Palas si Port nu se repara pentruca sunt interese imobiliare ...nu te-ai prins ca in lipsa acestei legaturi sute de vagoane cu grane trebuie sa faca in plus zeci de km ca sa ajunga in portul din care 2/3 din linii sunt de nefolosit inca
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407