REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

GROAPĂ de GUNOI pe terenul unde trebuia să fie relocată o biserică, în Tomis III!

GROAPĂ de GUNOI pe terenul unde trebuia să fie relocată o biserică, în Tomis III!

Replica API 10 februarie 2020 | 23:22 361

Biserica ”Izvorul Tămăduirii” funcționează încă din anul 2002 în zona cunoscută drept Macul Roșu de către constănțeni, chiar pe trotuar. În 2017, municipalitatea împreună cu Arhiepiscopia Tomisului au încercat relocarea acesteia între blocurile O2 și O3, pe un teren liber, unde își parcau mașinile locatarii celor două blocuri.

Povestea a început în anul 2002, când la inițiativa locuitorilor din blocurile limitrofe, se construiește o biserică cu hramul ”Izvorul Tămăduirii”, pentru enoriașii pătrunși de cele sfinte. Locul ales a fost unul destul de contestat, la 50 de metri de biserică fiind o așa zisă pizzerie, frecventată de diverși indivizi certați cu legea dar prieteni cu alcoolul. După zeci de reclamații ale credincioșilor, s-a încercat relocarea acestei biserici, astfel că in anul 2007 se obține mutarea acesteia pe un teren liber, care funcționa ca parcare neoficială pentru cei care locuiau în blocurile din jur. În 2015 este eliberat certificatul de construcție, în primăvara aceluiași an urmând a se demara construcția propriu-zisă. Acest lucru nu s-a întâmplat, întrucât Primăria Constanța, pe 5 iunie 2018, emite Certificatul de urbanism numărul 2566 în care se specifica că terenul:” nu poate fi folosit pentru construirea lăcașului de cult, deoarece parcela nu îndeplinește condițiile minime de de suprafață și front la stradă.”

Morman de moloz...

La aproape 2 ani de la această decizie, singurul lucru care amintește de așa zisa relocare este o groapă mare și un morman de moloz acoperit de zăpadă. Contactat de Replica, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a declarat: ”Cei de la Primărie ne-au spus că trebuie găsit alt teren, deoarece terenul a fost în litigiu sau este încă. Noi așteptăm un semn de la Primărie pentru a ști ce să facem mai departe. Din câte am înteles, ar exista și niște țevi la subsol și nu se poate construi”. Deocamdată, terenul înconjurat de un gard este lăsat în părăsire până la noi dispoziții.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu nu inteleg,daca terenul era in litigiu,de ce s-au grabit sa inceapa sapaturile?Au taiat copacii,au facut groapa aia monstruoasa si de cativa ani totul este in paragina.Eu sunt convinsa ca,daca locatarii blocurilor din zona nu faceau scandal,bravo lor,biserica se construia.Sunt sigura ca incompetentul de Fagadau,ar fi spus ca are toate avizele in regula.Multa coruptie in primarie,sper ca din iunie sa se sparga buboiul din primarie si sa scapam de infectii de acolo.
0
0
Daca tot este liber lasati ca l ia un machidon si face bloc se 56 de nivele.
1
0
Sa se faca biserica; pacatosii se gandesc numai la lucruri materiale auzi cica nu au unde sa isi parcheze masina.
1
2
Sa ma cac in ele de biserici.
6
1
eliberati terenul ca imediat se va da autorizatie de construire pt un bloc de 10 etaje. Da-le-n p..a de tevi, le deviaza constructorul imediat.
5
0
Locuitorii din zona au facut sesizari scrise la Primarie si la Garda de Mediu? Daca nu, sa doarma linistiti cu gunoaiele la nas!
5
1
dati locul lu tapangea deciu..ca abia asteapta sa faca un cotetz
5
1
De biserica cotet de pe trotuar. Acest staul de vite ar trebui ras iar zona grabnic ecologizata. In afara de asta mai e o ctitorie de rahat 200-300 metri mai sus pe tomis in gardul benzinariei petrom. Troaca respectiva s-a extins ca un cancer si peste spatiul verde invecinat si peste tot trotuarul, ba un colt e chiar in banda 1 de circulatie. Haznaua asta n-o darama nimeni ?
16
5
Locatia este un focar de infectie iar popii se fac ca ploua.La fel si cei din primarie.Pe acest teren erau parcate peste 50 de masini ale locatarilor din bl O2 si O6. In loc sa se amenajeze o parcare cu plata , cu pomi dejur-imprejur, acum aici isi fac veacul drogatii.Fagadau pozeaza in neintelesul urbei dar nu vede ca subalternii lui habar n-au ce se intampla in oras.Idiotule, trezeste-te sau pleaca dracu'acasa.Esti chior sau tampit, chiar nu vezi haosul din oras, mizeria,tiganimea,drogatii si faptul ca subalternii tai i-au banii degeaba? Boule, Constanta e distrusa si tu filozofezi...
23
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272