REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Hanul Morilor zace în RUINĂ, iar autoritățile suflă în morile de vânt

Hanul Morilor zace în RUINĂ, iar autoritățile suflă în morile de vânt

Replica API 19 mai 2020 | 00:00 9213

Un local cu o istorie și o poveste veche de zeci de ani zace acum în așteptarea unor proprietari care să se ocupe de reabilitarea și redeschiderea către publicul larg al localului. Până atunci, din spusele unora, acesta este pasat de la unii la alții în timp ce gradul de degradare crește.

Popasul Hanul Morilor

Popasul Hanul Morilor, odată faimos, și-a pierdut frumusețea în iresponsabilitatea unora. Localul ar fi astăzi pasat de colo-colo însă fără nicio reușită. Nimeni nu vrea să se ocupe de readucerea acestuia la faima de altădată. Conform informațiilor oferite de primarul comunei Horia, popasul este doar din punct de vedere teritorial în cadrul localității. De administrația acestuia se pare că s-ar ocupa Cooperativa de Consum Hârșova. „Hanul Morilor” ca așezare este fix în mijlocul comunei Horia, la km 137.

Cine se ocupă de administrare

”De administrarea acesteia se ocupă Federalcoop Constanța, respectiv, Cooperativa de Consum, care, de vreo 12-13 ani, nu găsește soluții să îl pună în funcțiune. Noi le-am propus să-l luăm în comodat comuna Horia și să îl punem în funcțiune în câteva luni. Totuși, noi ne-am mai ocupat de igienizarea împrejurimii acestuia, pentru că nu îl putem lăsa așa. El nu ar avea nevoie de foarte mari renovări. Singura problemă este faptul că în acoperiș sunt câteva locuri pe unde se infiltrează apa. Dacă acesta s-ar repara ar fi ca și reparat”, a declarat primarul comunei Horia, Gigel Sava.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa vezi ce mooiane luau fetele din Cernavoda și imprejuriimi la hanul morilor.
1
0
Ce mai vrei bai tu primarul nu te saturi de bani
1
1
Ceea ce era "CAZINOUL" dupa "PRIVIGHETOAREA"...are aceeasi soarta ca si "originalul".. Pacat ! De fapt regula nescrisa a tot ceea ce a avut succes!
2
0
circulatie putina si la drajna ce era,acuma ar mai fi ceva mai mult ca la harsova-hanul morilor,dar totusi mai nimic fata de ce era
2
0
Pacat de aceasta locatie !
10
1
o tara ko floare
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272