REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
12.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

În restaurantul VICEPRIMARULUI de EFORIE, Chiparu, se 'SERVEŞTE' şi MUNCA LA NEGRU

În restaurantul VICEPRIMARULUI de EFORIE, Chiparu, se 'SERVEŞTE' şi MUNCA LA NEGRU

Replica API 20 iulie 2020 | 00:25 4838

Munca la negru dăunează grav… buzunarului. Briza Mării Negre SRL, prin punctul de lucru Restaurant Imperial, a fost amendată cu 20.000 de lei pentru că a primit la muncă fără a încheia contract individual de muncă în formă scrisă pe cetățeanul turc M.B. Cu ocazia controlului efectuat de către Inspectoratul Teritorial de Muncă în septembrie 2018, angajatul a fost găsit la etajul 1 al Restaurantului Imperial fără a desfășura vreo activitate. Managerul zice că nu era angajat, ci…client.

La data de 11.09.2018 la punctul de lucru al societății - Restaurant Imperial din Eforie Nord s-a desfășurat un control desfășurat de reprezentanții ITM împreună cu cei ai Inspectoratului General pentru Imigrări Constanța, ocazie cu care numitul M.B. a fost găsit la etajul 1 al Complexului Imperial, fără a desfășura vreo activitate. M.B. a declarat că a lucrat la Restaurantul Imperial în perioada iunie - 11 septembrie 2018 împreună cu ospătarul M., șeful de sală S. și a fost cazat la pensiunea Izet situată lângă restaurant. A precizat că a primit suma de 3000 euro pe lună pentru activitatea desfășurată ca bucătar și că nu a semnat contract de muncă. Societatea a fost sancționată cu 20.000 de lei.

Managerul zice că era client, nu angajat

Managerul restaurantului a declarat că nu se afla la restaurant la data controlului dar a aflat de la angajați că persoana de origine turcă a fost ridicată de poliție din restaurant. La momentul controlului, M.B. se afla la etajul 1 servind masa, în spațiul destinat clienților. Managerul a mai spus că îl cunoaște pe M.B. deoarece venea des, respectiv de 2-3 ori pe săptămână în calitate de client, dar nu este și nu a fost angajatul restaurantului.

Firma nu a fost de acord cu amenda

Briza Mării Negre SRL, printr-o plângere contravențională, a reușit anularea procesul verbal de contravenție, respectiv plata amenzii în cuantum de 20.000 de lei, însă ulterior ITM Constanța, prin apelul formulat, a reușit, printr-o sentință definitivă, menținerea amenzii de 20.000 de lei.

Viceprimarul din Eforie, asociat la firma implicată

În firma Briza Mării SRL asociat este și Dănuț Chiparu, viceprimarul din Eforie, acesta fiind implicat într-un scandal legat de vânzarea imobilului teren în suprafaţă de 3.150 mp, ce împrejmuieşte Restaurantul Litoral din Eforie (imobil compus din construcţie şi terenul de sub construcţie), către S.C. Briza Mării Negre S.R.L., societate care administra restaurantul de mai sus, şi în care viceprimarul staţiunii, Chiparul Dănuţ, are calitatea de asociat. Trei persoane din cadrul administrației localității Eforie, printre care și primarul Robert Nicolae Șerban, au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu, deoarece vânzarea a avut loc fără a avea votul a două treimi din numărul total al consilierilor locali în funcţie.

Contactat de către ziarul Replica, Dănuț Chiparu a declarat că: ”Eu sunt doar asociat în firmă, nu mă ocup de amenzi. Am auzit ceva ceva, dar contabilii se ocupă de așa ceva”

Citește:

Dănuț Chiparu rămâne fără terenul care i-a adus un dosar penal primarului din Eforie

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iaca si astia de la Replica care le stiu pe toate! Da de unde stiti voi toate elementele prezentate, ca eu stiu ca dosarele din instanta nu sunt publice! Ori ati sifonat vreunul din politie cu o mica.... atentie, ori ati facut voi vreun scenariu, ca si asa nu il aveti la inima pe Chiparu. Aveti grija ce groapa sapati, sa nu cadeti voi in ea!!!! Ochii mari!!
2
0
Ma, da sunteti mici copii, ma rog asta este o stire scrisa, probabil dupa surse media! Haideti sa va explice un fost angajat cu a stat treaba. In cele 4 et. De activitate a locatiei se regaseau 2,maxim 3 pers pe etaj care aveau contract din cei peste 90 lucratori si trantori din locatie. Amenda, a existat doar verbal nimic pe foaie, si va vand un pont, aproape gratis.... Nu exista autoritate in zona care sa nu fii primit ceva in traistuta, indiferent ca vorbim de DSV, ITM, SANEPID,ISSU sau SSM sa nu mai vorbim de alti agarici din politia Eforie, etc.
0
0
Si fiimea a lucrat anu asts la el..si nu a platito.pina nu is un glont in cap nu se astimpara
4
1
Al draq el nu stie decat sa fure!
4
1
niste hoti cu totii,suntem blestemati,este clar ! noi ii alegem !
5
1
Lectie - Cum sa joci pe degete statul ?
3
1
Toti fura baaa...dar mai bine sa fure un roman decat un neamt, ungur sau arab...nu credeti asa??
2
3
Va fute roby va fute si verginica...
1
2
Lasa ca vine Verginica premaritza la Eforie, are grija tata felix. O reinventeaza ! Punem noi mana pe Eforie!
2
2
Mai vrea excrocul inca un mandat ce viceprimar, asta nu stie ca viceprimari sunt alesi . O cloaca de hoti in perimaria Eforie, mai rau decat pe timpul raposatului Sa va voteze dracu. NU VOTATI LA EFORIE PNL, VEDETI CARE SUNT CONSILIERII, tot hoti ca ei.
9
2
terenul de sub panarama aia beron cuma reusit sa-l fure din gradina hotelului Europa? Functioneaza cu avizele legale?
6
3
Fetele nu lipsesc din anturaj.Astia sunt alesii vostri ?
5
1
De unde sa stie betivul asta ? El stie doar sa bea pana se pise pe el. Asta e si el om ?
11
4
Le pot eu furniza poze cu "clientul" in bucatarie, ca sa nu-l mai obligam pe bulangiu sa minta cu nerusinare.
10
3
la greu tot neaumul in frunte cu primarul!!
12
2
vroi credeti ca asta este singurul caz de asa ceva.Cineva doarme in birou si ia spaga in loc sa faca controale.
8
2
Cica contabilii se ocupa.. tare improtant se crede maimutoiul asta. Colcaie primaria din Eforie de escroci, cu nesimtitul ala de primar in frunte. Romania parca-i blestemata,are parte numai de lichele in functiile publice,iar pe litoral parca s-a varsat carul cu hoti. Astia,laCta,Eforie,Tuzla,Cumpana, Murfatlar,Valu,Ovidiu nu stiu decat japca,terenuri,contracte pt neamurile lor si spagi la greu.Urmeaza mocangelile,"cadourile"de aniversari si pupincurismul cronic.Prostii,votantii care pun stampila fara sa gandeasca, asteapta si ei,pomenile.Justitia ar trebui sa umble puscariile cu hotii astia.
18
2
Eforie isi merita soarta un agramat care se pisa pe el cand se inbata ne reprrzinta cu fratele lui care ii spune ce sa faca si cu serban droghi care il joaca ada pe degete ne meritam soarta
19
4
Un drogat si un alcolist notoriu.Tot timpul conduce beat.Politia ce face,in afara de mese gratuite la Miraj?Sa il scuture putin,nu sa se lase mituita de un incult cu 10 clase si un balbait handicapat.
26
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212