REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ÎNCĂ o eroare la plata taxei de pod de la Feteşti: o şoferiţă din Constanţa s-a trezit cu amendă, deşi a achitat peajul!

ÎNCĂ o eroare la plata taxei de pod de la Feteşti: o şoferiţă din Constanţa s-a trezit cu amendă, deşi a achitat peajul!

Replica API 13 februarie 2019 | 17:36 1129

Sistemul electronic de plată a trecerii podurilor de la Feteşti este, în continuare, privit cu neîncredere de șoferii care tranzitează staţia de taxare. Cele mai multe nemulțumiri vin în contextul în care au plătit peajul prin SMS, dar s-au trezit cu amendă de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră (CNAIR), pe motivul neplăţii. Un exemplu recent este cel al unei femei din Constanța, Daniela Ruxanda.

„Pe 6 octombrie 2018 am trecut podul de la Feteşti- Cernavodă cu autoturismul proprietate personală, deplasându-mă în direcția Caraș-Severin. Înainte de a trece podul, m-am deplasat la Peco pentru a plăti taxa de pod și nu am putut achita deoarece nu a funcționat sistemul de plată on-line.

Ulterior, am mai încercat și la alte stații din țară, pe parcursul drumului, dar fără succes. În cele din urmă, am trimis mesaje la numărul de telefon la care se poate plăti taxa de peaj și am primit confirmarea în acest sens, după mai multe încercări. Sistemul informaţional al acestei plăți îți transmite confirmare doar în momentul plății, la încercarile eșuate anterioare pe care le-am avut apare doar ”sistem neoperabil”.

Menționez că am fost taxată de două ori pentru această taxă, CNAIR fiindu-mi datoare cu 13 lei. Cu toate acestea, am primit la data pe 11 februarie procesul verbal de contravenţie prin care mi s-a adus la cunoștință faptul că am trecut podul de la Fetești de pe A2 la KM.144+100m, fără să achit contravaloarea taxei de pod”, a declarat, pentru „Replica”, Daniela Ruxanda. Șoferița trebuie să achite, potrivit CNAIR, amenda în sumă de 130 de lei. Femeia va deschide acțiune în instanță pentru anularea procesului verbal de contravenție, chiar dacă asta înseamnă timp pierdut și bani la avocat.

Precizăm că tariful poate fi achitat pe www.erovinieta.ro (portal oficial al CNAIR – SA), la punctele aparținând OMV PETROM, MOL, MOL RETAIL COMERT, ROMPETROL, SOCAR PETROLEUM, LUKOIL, UNTRR), prin SMS la numarul 7577 (număr disponibil in toate rețelele de telefonie mobilă) și cash la stția de taxare Fetești.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de ce-i rahat cel de la 05:44? rahatul esti tu de fapt, ca nu sti sa te comporti!
1
0
De 15 ani fac zilnic 100 de km cu masina fara sa fac niciun accident. Odata am lovit si eu pe cineva pe trecere si am luat parnaie. Eh ? Cum pare formularea asta ? :D In alta ordine de idei, daca treci asa des, exista pachete de trecere. Ia-ti pachetul de 20, valabil 1 an. Economisesti si 50 ron, te stii si in legalitate. Spor
0
1
Suntei prosti ma dsca vedeti ca are dovada ca a platit anulati amenda ceretii scuze omului si gata nu proces instanta etc.Pe de alta parte chestia aia cu am uitat nu tine e ca si cum eu circul fara bilet ma prinde controlorul ii spun am uitat si gata el trebuie sa inteleaga ca oameni suntem nu.
1
1
De ce se numeste peaj? Vine cumva de la Payment ? Nu se poate numi neaos, plata? De ce ne batem joc de noi acceptand sa fim niste slugoi jegosi slinosi si taratori prin noroi doar ca sa parem destepti folosind expresii ,,cool'' ? Buuun ! Atunci actul de plata a peajului sa fie numit fucking rezolveisan,sau cacarea banilor degeaba,sau datul cu banii la hoti,ceva sa contrabalanseze si sa ajute la crearea noului vocabular straino- pupincuristo-roman. Oricum ,,peajul'' e suma de bani aruncata in cacat. In secolul 1ien ,romanii s-ar fi speriat de asa drumuri.
6
1
Am patzit exact la fel. A trebuit sa scot de la vodafone desfasuratorul cu luni in urma sa dovedesc plata. Acolo alte javre care nu vroiau sa imi dea asa ceva.... De atunci m_am cacat in sistemul lor si platesc pe loc.
5
1
Trec minim de 2 ori pe saptamana pe la Fetesti de cand e taxa si prin telefon Am platit doar cu SMS.Odata nu am platit pentru ca am uitat si am luat amenda.
4
1
Banii s au dus la sri....puneti caraba si platiti cash altfel o luati prin gurita
7
10

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108