REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
15.2° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Incredibil! După ce a luat mită, Magdalena Tiță s-a întors la conducerea Direcției Județene de Cultură

Incredibil! După ce a luat mită, Magdalena Tiță s-a întors la conducerea Direcției Județene de Cultură

Cristina BĂRBUCEANU, M.P. 21 ianuarie 2023 | 00:00 3551

În luna noiembrie a anului trecut, directorul Direcției, Magdalena Tiță, a fost prinsă în flagrant în timp ce lua mită. A fost ulterior plasată sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, iar procurorii i-au interzis să își exercite atribuțiunile de serviciu. Iată că, surprinzător, Tiță a revenit pe funcție, continuând să-și desfășoare activitatea ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. De asta merg lucrurile atât de bine în țara asta!

Incredibil! Dupa ce a luat mita, Magdalena Tita s-a intors la conducerea Directiei Judetene de Cultura

Dintotdeauna, problemele au existat la cel mai înalt nivel, și, implicit, la centre culturale importante. Motivele clare sunt numeroase și, adesea, necunoscute, mai ales când discutăm, spre exemplu, de luare de mită. Așa s-a întâmplat și la Direcția Județeană pentru Cultură Constanța, unde directorul Magdalena Tiță a fost prinsă în flagrant în timp ce lua mită. Mare le-a fost tuturor mirarea când au aflat acestea, dat fiind faptul că Tiță era foarte apreciată de Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu. Adevărat, mai puțin de cei care aveau nevoie de serviciile instituției pe care o conduce.

După ce și-a recunoscut vina, procurorii au plasat-o sub control judiciar pentru 60 de zile. Au trecut acele zile, măsura nefiind prelungită, așa că șefa DJC a revenit... unde credeți?! Pe funcție, ca să facă ce știe ea mai bine.  Ivanciu Iolanda, un reprezentant al Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniu Național Constanța, a declarat pentru Replica: „Tot doamna Tiță este acum director la Cultură. Doamnei i s-a ridicat controlul judiciar, a fost suspendată, și pe baza ridicării controlului judiciar, i s-a dat ordin pentru repunere în funcție”.

Ministrul Culturii:  La momentul deciziei instanței va dispărea din peisaj dacă va fi împotriva dumneaei

Întrebat cum este posibil ca o persoană cercetată pentru luare de mită... și care și-a recunoscut și vina, să ocupe funcția de conducere, Ministrul Culturii, Lucian Romășcanu, a declarat pentru Replica: „Conform legii, a fost interpretarea legală a Oficiului Juridic ca până la pronunțarea instanței se prezumă nevinovăția, nemaiavând o măsură care să îi limiteze acțiunile. Că a luat mită e un lucru foarte rău, e inacceptabil și cu certitudine, la momentul deciziei instanței va dispărea din peisaj dacă decizia va fi împotriva dumneaei”. Rămâne de văzut ce se va întâmpla după finalizarea anchetei.

Incredibil! Dupa ce a luat mita, Magdalena Tita s-a intors la conducerea Directiei Judetene de CulturaLucian Romășcanu

Sub control judiciar

Amintim că, în luna noiembrie a anului trecut, Tiță Magdalena, în calitate de director al Direcției Județene pentru Cultură, alături de Cliante Elena Mădălina, inspector superior în cadrul  aceleiași instituții, au fost prinse în flagrant în timp ce luau mită. Suma de 2000 de lei le-a fost oferită pentru eliberarea unui aviz necesar realizării planului urbanistic zonal pentru o suprafață de teren amplasată în localitatea Valu lui Traian. Astfel că, directorul a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 10 noiembrie 2022, o măsură a controlului judiciar fiind să nu își mai exercite atribuțiunile de serviciu; directorul a contestat măsura controlului judiciar, însă cererea i-a fost respinsă. Dat fiind faptul că perioada controlului judiciar s-a terminat, acesta nefiind prelungit, Madgalena Tiță și-a reluat aceleași atribuțiuni de serviciu pe care le avea înainte de a lua mită.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tara lu' cct, unde prostia si hotia sunt ridicate la rang de virtute
0
0
Cel mai bine ar fi sa va documentati, ca jurnaliști aveți obligația sa prezentați adevărul. Tita Magdalena este un profesionist. Despre sinecura lui Cliante stiu sigur ca pretindea bani pentru acte. Am lucrat la un cabinet de arhitectura și am bătut drumul pe acolo. Si din domeniul de arhitectura se stia Cliante cererea bani. Avea tarife.
3
0
Eu am avut dosar depus la Direcție. Cliante îmi ceruse bani să îmi rezolve problema. Când am luat legătura cu directorul cu doamna Tița s-a rezolvat situația fără nici un fel de costuri. Femeia asta nu mi-a cerut nimic. Eu cred că lumea știa ca șpăgara era inspctorea care cerea de la obraz.
4
0
Merita o functie de primar al constantei. DNA si asa incasati salarii degeaba faceti ceva sa ajunga domna primar :)
3
1
acum o sa ceara de doua ori mai multa spaga,sa acopere cheltuielile cu aia care au readus nulitatea pe functie.muriti ba!
8
1
Maestre Lungu, noi te așteptăm, nu ne pierdem nădejdea și împreună vom birui forțele întunericului ce vor să ducă la gropniță cultura constănțeană! Volti dubito, veterane!
3
1
magdalena merita, o recomanda gura ei de aur.
5
0
Când am susținut că cel mai nimerit pentru această funcție este domnul dr. v****l Lungu și-i enumeram calitățile între care experiența profesională și managerială, știința de carte, faptul că este un poliglot, imensul prestigiu de care se bucură, cinstea, modestia ș.a., au sărit în haită forțele întunericului și momentan ne-au biruit. Vom vedea ce va fi mai departe și nu ne pierdem nădejdea în luceafăr...Voi rămâneți cu Lucifer!
1
2
Când am susținut că cel mai nimerit pentru această funcție este domnul dr. v****l Lungu și-i enumeram calitățile între care experiența profesională și managerială, știința de carte, faptul că este un poliglot, imensul prestigiu de care se bucură, cinstea, modestia ș.a., au sărit în haită forțele întunericului și momentan ne-au biruit. Vom vedea ce va fi mai departe și nu ne pierdem nădejdea în luceafăr...Voi rămâneți cu Lucifer!
3
2
Jigodiile politice ce au pus-o pe post sunt responsabile. La fel toate structurile statului au puse pe posturile de conducere lipitori de afise politici. Atunci ce vreti??? Dreptate??? Aceasta este in cer. Precum in cer asa si pe pamant si viceversa. Fericiti cei saraci cu duhul!!!!. Cand populatia va sti ce vrea atunci vor apare si liderii NIMENI.
7
0
Nu ne mai mira nimic in Romania,tara asta care odata a fost a OAMENILOR,a ajuns acum sa fie tara NEOAMENILOR,condusa de cei care cu ceva timp in urma erau repetentii claselor,golanii cartierelor,scursuri ale societatii promovate in functii tot de unii de teapa lor!!!!In ziua de astazi in Romania promoveaza doar cei care sunt corupti,hoti,analfabeti,tradatori de neam si de tara,incapabili din punct de vedere profesional si asta datorita faptului ca noi i-am tolerat,noi inchidem ochii la toate mizeriile lor,oameni promovati de partidele putrede ce s-au perindat de-a lungul anilor la conducerea tarii!!!
10
0
Constanta nu apartine de Ro.La Constanta sunt cei mai mari hotii.
13
1
Îți scuz limbajul c*****t ,,Cultura Constănțeană,, dar , la asa spagare tupeiste asta merita !
17
0
Nu va intra in cap ca este nevinovata pana la decizia unei instante care si aia este cu suspiciune
2
23
Tita si Cliante , doua P.A.N.A.R.A.M.E.///F.U.T.A.C.I.O.A.S.E. !!!!HuoooooooooC.U.R.V.E.T.E.L.O.R . !!!
23
2
e p*****a caci scrie ca fiecare cetatean are dreptul la munca. Si o ard pe principiul "asta stiu sa fac, asta imi e meseria". procurorii nu au ce face in astfel de cazuri. trebuie modificata constitutia si scris "orice cetatean are dreptul la munca cu exceptia celor care au savarsit infractiuni la acel loc de munca"
20
1
Sunteti niste neomarxisti ca toti colegii vostrii din USR care ar trebui sa stiti ca nu procurorii sunt cei care decid cine este vinovat. Deocamdata pentru noi oamenii normali este clar ca DNA actioneaza in unele cazuri la comenzi politice. S a stabilit clar ca in unele dosare au fabricat probe. Asa ca chiar daca cineva a recunoscut in fata lor ca a savarsit o fapta penala trebuie asteptata decizia judecatorului. Ar trebui sa va intrebati de ce procurorii nu au cerut prelungirea masurilor initiale. Poate ca probele de la dosar sunt subtiri. Iar dosarul se judeca pe probe nu pe recunoasterea faptei. Cam cum ar fi pe partea cealalta daca avocatii ar scrie ca clientul e nevinovat si ar fi inchis dosarul pe motiv ca nu a recunoscut fapta? Dar cred ca vorbesc degeaba cu niste needucati ca voi. Nu aveti cum sa pricepeti voi fineturile astea. N ati citit o carte in viata voastra. Va conduc retelele de socializare ca pe animalele bagate in jug.
5
31
O mizerie. Mai avea de luat spagi si a trebuie sa se reintoarca. Pleca si lasa pe altii mai capabili zdr3anto.
29
1
Nu mai comentati negativ, alta mai capabila sa ia spaga nu exista. Asta e concluzia. Puneti pariu ca acum nu o sa mai recunoasca ca a luat spaga?
31
2
Incredibil! Are ocazia sa spele dosare și sa albească probe. Poate mai ia și ceva pentru buzunar, ca nu se știe dacă mai merge pe viitor. Cum adica prezumția de nevinovăție, dacă a bătut palma cu procurorii prin recunoașterea faptelor?? Adică....da, am luat șpagă dar rămân sefa. Huoooooooo!
36
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272