REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Inspecția Judiciară cere suspendarea judecătoarei Popoviciu, care a întrebat dacă tânărul ucis de Pascu e în sală

Inspecția Judiciară cere suspendarea judecătoarei Popoviciu, care a întrebat dacă tânărul ucis de Pascu e în sală

Mirela PASCAL 16 aprilie 2024 | 15:15 1960

Inspecţia Judiciară s-a autosesizat în cazul judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu, după ce a gafat la prima înfățișare în dosarul lui Vlad Pascu. Popoviciu a fost cercetată disciplinar iar acum Inspecția Judiciară a cerut Consiliului Superior al Magistraturii suspendarea din funcție.

Inspectia Judiciara cere suspendarea judecatoarei Popoviciu, care a intrebat daca tanarul ucis de Pascu e in salaIoana Ancuța Popoviciu

În cursul zilei de astăzi a fost transmisă Secției pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de suspendare din funcție a doamnei judecător Popoviciu Ioana Ancuța din cadrul Judecătoriei Mangalia până la finalizarea procedurilor disciplinare. Inspectorii judiciari au apreciat că exercitarea în continuare a funcţiei de către judecător ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare și ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei.", se arată într-un comunicat al Inspecţiei Judiciare.

Inspectia Judiciara cere suspendarea judecatoarei Popoviciu, care a intrebat daca tanarul ucis de Pascu e in sala

Reamintim că Vlad Pascu este judecat pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului. Când a făcut prezența, la termenul de joi, 22 februarie, judecătoarea Popoviciu a întrebat dacă la proces se află și unul dintre studenții uciși, făcând referire la Sebastian. Mai întâi, judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu a făcut prezența părților din dosar. „Olariu Sebastian Andrei e prezent?“. În sală erau doar părinții lui, care au izbucnit în plâns când i-au auzit strigat numele la apel. Auzind rumoarea celor prezenți, judecătoarea a fost surprinsă: „A decedat o victimă?“, „Au decedat două“, a răspuns o voce din public. Atitudinea judecătoarei, cât și lipsa de pregătire și profesionalism, sunt inadmisibile și nu ar trebui să rămână nepedepsite. Părinții lui Sebastian, simțindu-se umiliți, dar și cu încrederea destul de scăzută că, la finalul procesului, Vlad Pascu primește ceea ce merită, au anunțat că vor cere strămutarea dosarului.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cati ca dna ...la o univ particulara nu a obtinut dreptul cu testele grila si raspunsurile alaturi ....plutoane intregi
1
0
Paul Foleanu,ma amuzi cu ,,analiza” contracandidaților tai la primarie,se vede clar ca esti iepuras” nu ai nici o intenție de a castiga ptr ca stii ca nu vei castiga si nu insemni nimic,urmaresti acelasi post de consilier,joc de glezne,o spaguta sa semnezi ceva si micimea care te caracterizeaza…oricum Radu e singura varianta viabilă…Trusca o glumă p*****a a vietii ptr Mangalia,nu pui un gratargiu frustrat sa s‐a candideze…jenant…e cineva din Mangalia care nu vrea la ,,ciolan?…
1
0
Lui asta trebuie verificat sangele, sa nu existe surprize k judecatoarea din suceava, care rupea narile
4
0
Pacat ca aceasta femeie, ca nu merita statutul de judecator, face de rusine intregul corp al magistratilor. Din pacate sunt judecatiori care nici nu citesc dosarele si judeca dupa "intima convingere", si nu dupa probe, inscrisuri din dosar. Dau dreptate unora care nu merita si cei nevinovati pierd, astfel aducand prejudicii financiare statului. Poate inspectia judiciara ar trebui sa verifice si dosarele judecatorilor de la Tribunalul sau Judecatiria Constanta, unde unii castiga pe nedrept si primesc bani necuveniti din partea unor institutii de stat. Oare va mai fi justitie dreapta in Romania?
9
0
scuze,judecatoarea citea pomelnicul mortilor nu apelul viilor!
9
0
Vreți să îi stric cariera lui Vlăduț Pascu?.El este OLIMPIC la droguri și trebuie să se pregătească de studii înalte în boscheți sa tragă pe nas și să se ardă în bulan.
24
0
Asta sigur a dat spaga sa se transfere din Oradea. Atata incompetenta si neglijenta daca ar fi concursurile pe bune nu reusea sa se angajeze.
22
0
Trebuie sa iesim in fata si sa spunem cu totii asa nu, ne-am saturat de incompetenti in sistem, nu mai putem face fata mizeriilor de tot felul, trebuie sa punem stop daca mai vrem magistrati in tara asta, deja oamenii pleaca din sistemul asta stufos, aglomerat si de multe ori corupt
30
0
Mai bine decat a scris Hermina, nu prea vad ce si cum s-ar putea exprima. Are perfecta dreptate. Auzeam, zilele trecute, la TV, un tip cunoscut si formator de opinie, care spunea ca nu va mai trece mult timp si se va ajunge la justitie pe cont propriu. Vor aparea acei justitiari, care vor face dreptate maselor de oameni simpli, pentru ca nu se mai poate. Se va ajunge, probabil, la anarhie. Dar asta este... Cand semeni vant, culegi furtuna. Mi-e teama pentru ce li se va intampla unor astfel de specimene precum madam judecatoare. Vedeti ceea ce se intampla acum in state mai putin evoluate, de prin Africa. Oameni pacatosi, linsati in plina strada, arsi de vii, taiati in bucati etc. Iar noi nu suntem o tara prea indepartata de nivelul celor din Africa. La mai toate capitolele. Deci... jale...
22
0
Afara din magistratură!!!! Mizerii ce sunt
26
0
justitie mizerabila = tara mizerabila
23
1
TAIATI PENSIILE SPECIALE PENTRU MAGISTRATI. Nu va este rusine deloc pentru sentintele pe care le dati ? Depun la dosar probe scrise, probe foto, aduc martori, sunt reprezentat de avocat si imi respingeti actiunea intr-un mod iresponsabil interpretand legile dupa cum vreti ? Directivele Uniunii Europene nu le luati in considerare si dati castig de cauza institutiei publice care mi-a produs un abuz si care nu a fost reprezentata in instanta depunand numai un inscris de cateva randuri ? Adica eu ca simplu cetatean nu trebuie sa am castig de cauza impotriva unei institutii publice ? Si vreti sa inchidem ochii la nenumaratele drepturi pe care le cereti: salarii de 20.000 lei, pensionare anticipata si pensii speciale ? Adica eu platesc taxe si impozite pentru „drepturile voastre” ca sa judecati stramb ? Dati-va demisia si lasati persoane cinstite si morale care sa judece. Mai corect se judeca pe timpul lui Stefan cel Mare.
34
1
Cat ti-a dat Pascu sa-i scapi plodul criminal? Ti-ajunge de-o vacanta la bulgari?
22
0
Incompetenta, corupta, nesimtita. Mars pe centura, ca acolo ti- e locul, poti sa rumegi si guma ca se asorteaza cu camioanele. Si sa te calce Pascu cand o fi in sevraj. Huoooo!!!!
29
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272