INSPECTORUL ANAF, acuzat de LUARE de MITĂ, și-a recunoscut vina!
INSPECTORUL ANAF, acuzat de LUARE de MITĂ, și-a recunoscut vina!
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestInspectorul din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Constanța, acuzat de luare de mită și arestat pentru 15 zile, Adrian Ionuț Fotin, și-a recunoscut vina.
Acesta a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii, urmând ca judecătorii să se pronunțe în cauză. În cazul în care acordul va fi admis, inspectorul se va alege cu o pedepsă cu suspendare.
Potrivit procurorilor, în cadrul unui control inițiat și efectuat în perioada iulie-august 2021 la sediul unei societăți comerciale din municipiul Constanța, în calitatea menționată, inculpatul Fotin Ionuț Adrian ar fi primit suma de 2000 lei, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, de la reprezentantul societății controlate, iar la data de 20 septembrie 2021, ar fi acceptat promisiunea aceleiași persoane de a-i da în viitor, în legătură cu efectuarea aceluiași control, suma de 4.000 lei.
Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
Oficial de la DNA
În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada iulie-august 2021, cu ocazia unui control inițiat și efectuat de inculpatul Fotin Ionuț Adrian, în calitatea menționată mai sus, acesta ar fi primit suma de 2.000 lei de la reprezentantul societății comerciale controlate, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.
Ulterior, la data de 20 septembrie 2021, în legătură cu efectuarea aceleiași activități de control, inculpatul ar fi acceptat promisiunea omului de afaceri de a-i da în viitor suma de 4.000 lei.
În prezența avocatului, inculpatul Fotin Ionuț Adrian a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:
- doi ani și zece luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de trei ani și interzicerea, pe o perioadă de trei ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat.
Dosarul de urmărire penală privind pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Constanța.
L.I.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News