REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° ConstanÈ›a Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° ConstanÈ›a Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

INSPECTORUL ANAF, acuzat de LUARE de MITĂ, și-a recunoscut vina!

INSPECTORUL ANAF, acuzat de LUARE de MITĂ, și-a recunoscut vina!

Replica API 11 noiembrie 2021 | 23:49 4188

Inspectorul din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Constanța, acuzat de luare de mită și arestat pentru 15 zile, Adrian Ionuț Fotin, și-a recunoscut vina.

Acesta a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii, urmând ca judecătorii să se pronunțe în cauză. În cazul în care acordul va fi admis, inspectorul se va alege cu o pedepsă cu suspendare.

Potrivit procurorilor, în cadrul unui control inițiat și efectuat în perioada iulie-august 2021 la sediul unei societăți comerciale din municipiul Constanța, în calitatea menționată, inculpatul Fotin Ionuț Adrian ar fi primit suma de 2000 lei, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, de la reprezentantul societății controlate, iar la data de 20 septembrie 2021, ar fi acceptat promisiunea aceleiași persoane de a-i da în viitor, în legătură cu efectuarea aceluiași control, suma de 4.000 lei.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Oficial de la DNA

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada iulie-august 2021, cu ocazia unui control inițiat și efectuat de inculpatul Fotin Ionuț Adrian, în calitatea menționată mai sus, acesta ar fi primit suma de 2.000 lei de la reprezentantul societății comerciale controlate, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

Ulterior, la data de 20 septembrie 2021, în legătură cu efectuarea aceleiași activități de control, inculpatul ar fi acceptat promisiunea omului de afaceri de a-i da în viitor suma de 4.000 lei.

În prezența avocatului, inculpatul Fotin Ionuț Adrian a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:

- doi ani și zece luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de trei ani și interzicerea, pe o perioadă de trei ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Constanța.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doamna Bone ce faceti cu filmarea cu Campeanu si Tudorus cand primeau plicul???? O predati la dna sau o tineti ca masura de protectie pentru viitor??? Oare chiar doarme Dna
41
0
Ehe daca ati stii ce fac inspectorii antifrauda Ciota, Zdru, Dan si bineinteles doamna inspector Popescu toti au trecut prin acelasi sat si tot la fel au fost, adica 3000 lei si amenda de 500. Ca sa fie bine numai ca ei nu stiu ca unii mai au si cunostiinte in structurile MAI si altii mai cunosc si legislatia pe care ei o aplica in avantajul lor. Dar toate la timpul lor...va mai asteptam cu drag...O sa aveti un singur bilet de dus...Cel de intors acasa nu-l veti mai avea.
47
0
Tin sa multumesc dlui Ciota mare inspector antifrauda ce nea facut un control pe cereale cu adevarat neprofesional dar cu tarif mult mai ridicat decat colegul ce a ajuns vedeta. Sotia tot mare si tare la SRI? Pai la ce tarife practici jigodie cred si eu ca iti permiti apartament de peste 100 mii euro in zona capitol ca doar nu-l cumparai din salariul tau de bugetar si a lu nevastata. O sa vina si randul tau sa fii vedeta ca si colegul care deja a ciripit despre ceilalti
124
0
Domnul Teia cel mai mare spagar si cel mai mare sarlatan impreuna cu acolitii lui, o mare gasca de martafoi care nu stiu legislatie dar au legitimatii si uite asa se colecteaza Dar oare nevastasa cum a ajuns la antifrauda? Este competenta si s-a calificat cu spaga de rigoare ia uite ce inspector a devenit si asta
125
45
Lucreaza cei mai mari hoti din tara.
101
2
dupa trei ani lucreaza iar la anaf ???
95
0
Inspectorasul Teia de la antifrauda cum se simte ? Nu cumva si el cu musca pe caciula ?!?
130
49
astia trebuie pedepsiti aspru fara mila
112
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272