REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
17.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Jianu (CNIPMMR): Peste 80% dintre respondenţii unui sondaj se opun unei amnistii fiscale generalizate

Jianu (CNIPMMR): Peste 80% dintre respondenţii unui sondaj se opun unei amnistii fiscale generalizate

Replica API 2 iulie 2019 | 00:00 314

Florin Jianu

Peste 80% dintre respondenţii unui sondaj realizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) se opun unei amnistii fiscale generalizate prin care, de fapt, sunt ajutate companiile de stat, a declarat, luni, Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR, într-o conferinţă de presă.

"Amnistia fiscală este un subiect care apare cu o oarecare recurenţă. Dacă nu mă înşel este a patra oară când apare acest subiect sub o formă sau alta. În primul rând noi am reluat un sondaj cu privire la această amnistie fiscală. În primul rând cred că ar trebui stabilit foarte clar cine cere această amnistie fiscală. Din păcate nu am văzut din partea Ministerului de Finanţe sau a a Guvernului cine sunt cei care solicită această amnistie fiscală şi care sunt problemele pe care această amnistie fiscală le rezolvă în economie. Reamintesc faptul că suntem într-o perioadă de creştere economică, într-o perioadă în care există bani în economie şi atunci trebuie să ne uităm foarte clar pe cine şi în ce fel ajutăm cu această amnistie fiscală. Ca şi rezultate ale acestui sondaj pe care noi l-am realizat, peste 80% dintre respondenţii acestui sondaj se opun unei amnistii fiscale generalizate în care, de fapt, ajutăm tot companiile de stat", a spus Florin Jianu.

El a menţionat că un sondaj similar a fost realizat şi în 2018, iar atunci 72% dintre respondenţi se opuneau unei amnistii fiscale.

"Dacă sunt probleme legate de companiile de stat, pentru că în opinia noastră de fapt aici e marea problemă, aici e marea bubă, de fapt ei spre această zonă merg cu acest tip de amnistiere fiscală, cred că mai degrabă ar trebui să se iasă onest în faţa mediului de afaceri şi să se spună care sunt problemele acestor companii, care sunt planurile lor de redresare, dacă intră sub incidenţa ajutorului de stat, să se creeze un program de ajutor de stat pentru a rezolva această problemă, dar nu să spui că rezolvi problemele microîntreprinderilor pentru că acolo problemele sunt altele", a afirmat Florin Jianu.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat recent că autorităţile iau în calcul două scenarii pentru acordarea unor facilităţi fiscale, pentru datorii de peste şi, respectiv, de sub un milion de lei.

Potrivit acestuia, măsurile de acordare a unor facilităţi fiscale se vor aplica în funcţie de valoarea obligaţiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018, astfel: măsuri de restructurare a obligaţiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018 pentru debitorii care au datorii mai mari de un milion lei, bazate pe un plan de restructurare, plată eşalonată şi supraveghere fiscală pe perioada înlesnirii; anularea accesoriilor în cazul datoriilor sub un milion lei sau a celor peste un milion de lei care nu pot beneficia de restructurare (eşalonare, reorganizare, insolvenţă), dacă obligaţiile bugetare principale se achită până la 30 noiembrie 2019.

Ministrul a subliniat că sectorul privat va fi principalul beneficiar al măsurii.

Potrivit datelor MFP, la finalul anului trecut, 31 de companii de stat aveau datorii de peste 748 milioane de lei şi accesorii (dobânzi penalizatoare) de 981,4 milioane de lei, 28 de companii cu capital privat şi de stat aveau datorii de 529 milioane de lei şi accesorii de 388 de milioane de lei, 2.633 de firme cu capital privat aveau datorii de 12,9 miliarde de lei şi accesorii de 8,6 miliarde de lei, iar 30 de instituţii publice datorau statului 71,7 milioane de lei şi accesorii de 56 de milioane de lei.

O situaţie a contribuabililor cu datorii de sub un milion de lei indică faptul că, la finalul anului trecut, 22.988 de persoane fizice (inclusiv PFA, II, IF sau profesii liberale) însumau datorii de 698,9 milioane de lei şi accesorii de 800 milioane de lei. De asemenea, 285.322 de companii cu capital privat aveau datorii de 16,6 miliarde de lei şi 9 miliarde de lei accesorii.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ati intrebat asistatii sociali ? Puturosii sunt multi si invidiosi . Jegul social ar vrea sa saraceasca toata lumea fara sa realizeze ca ei de la cei ce muncesc si au primesc hrana in fiecare zi. In cazul asta ,ce i ce au isi ascund banii . Dati amnistie ca banii sa apara in RO , iar itrerprinderile de stat trebuiesc usurate de impozite si datorii acumulate din cauza aceleasi politici protectioniste timp de 30 ani.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272