REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Klaus Iohannis a promulgat legea: Amenzile ajung și la 20.000 de lei

Klaus Iohannis a promulgat legea: Amenzile ajung și la 20.000 de lei

Replica API 9 martie 2018 | 01:36 395

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi Legea privind combaterea ambroziei, informează Administraţia Prezidenţială. Deputaţii au dat undă verde, pe 6 februarie, cu 264 de voturi pentru şi o abţinere, proiectului de lege privind combaterea ambroziei - considerată ca fiind planta cea mai alergenă din România, conform stiripesurse.ro.

Conform legii, în scopul distrugerii ambroziei şi prevenirii răspândirii acesteia, proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole vor desfăşura periodic, în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante şi apariţia primelor inflorescenţe, respectiv cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an, lucrări de întreţinere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări şi metode specifice. Aceste măsuri se menţin până la sfârşitul perioadei de vegetaţie a ambroziei.

De asemenea, beneficiarii lucrărilor de construcţii au obligaţia ca pe terenurile afectate de lucrări să ia măsurile necesare pentru evitarea instalării sau răspândirii ambroziei. Lucrările de întreţinere a terenurilor în vederea combaterii plantei menţionate în ariile naturale protejate prin lege se face potrivit Planului de management pentru acestea.

Cei care nu îşi îndeplinesc această obligaţie vor primi un avertisment scris şi, dacă nu se conformează, vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 750 şi 5.000 de lei - persoanele fizice şi 5.000 - 20.000 de lei - persoanele juridice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La cate ... buruieni traiesc in tara asta, ambrozia cred ca e cea mai inofensiva. Si poate ca avem sansa sa scapam de ea. Cu celelalte, nu stiu ce e de facut...
1
0
Foarte buna observatia despre cunostintele despre botanica. Poate vor constata desteptii de parlamentari.Poate ne obliga sa facem cursuri, pe banii nostri,
2
0
Ti-ai corectat titlul,pramatie?!
1
0
De-a valma si initiatorii legii, dar si idiotul asta care a promulgat-o. Stiu ei sa existe vreo lege in Romania prin care cetatenii sa aiba cunostinte botanice legate de orice planta creste in tara asta? Daca nu exista asemenea lege, cum se asteapta ei sa recunosc planta vinovata si sa actionez impotriva ei? Dar politistul cu amenda a facut la scoala de ajenti botanica? De unde stie el ce planta e aia din curtea mea?
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108